Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 15 april 2013

Vi är på G med gossarna

Av Ann-Britt - 15 april 2013 11:02

Jag har tränat hingstarna på morgonen innan utsläpp och har varit i valet och kvalet om jag tycker bäst om repgrimman eller kapsonen. Om hästen själv får välja blir det nog repgrimma och hos mig får ju för det mesta djuret själv välja. Jag vill att all inlärning ska vara behaglig och gärna lite kul.


Läste ett inlägg på Fb där det stod att hästens bäcken inte är färdigutvecklat förrän vid 8 års ålder. Om man belastar hästen för hårt innan dess börjar den först att kompensera med bakknäna och sedan med framdelen (lite slarvigt och enkelt uttryckt) och därav har vi den låga medellivslängden, 8 år, på dagens hästar. Skrämmande! Så jag känner mig numera inte alls "orolig" över att vi inte rider in förrän de är ca 4 år. Det finns så mycket bra utbildning man kan göra under tiden. På kuppen får man kanonfin kontakt, en "lydig" häst som villigt följer och som tycker det är trevlig att umgås med oss.


Igår tog Ingrid och jag in hingstarna och började om från början med de sju lekarna (Parelli) och det är bara så kul. Bailarino är väldigt mycket för att gnaga på grimskaftet i början, men han lugnar sig snabbt. Vi bollade med stora gym-bollen och lade den på ryggen på dem. Inridna med boll alltså. Jo, jag ska lägga sadel på båda, även lilleman, och jo, jag ska sitta på båda. Men därifrån till att rida på stort allvar är vägen lång.


Måste bruka allvar och vattna ridhuset så vi kan bygga vår bana. Men det tar så lååång tid, vårt vattentryck är bedrövligt. Fast om jag drar ut slangen och börjar kan jag ju tömma den där odlingslådan som aldrig blev tömd igår.  


Figaro o jag. Nog har jag väldigt gosiga hingstar? Fast just denna har jag inte längre, utan det har Evisen.

 
ANNONS
 
Malin Johansson

Malin Johansson

15 april 2013 15:57

Ni har verkligen jättefina hästar och jag tycker ni gör klokt i att börja lite senare inget fel på det då håller de längre tror jag iallafall
mycket fin bild

http://www.havrefallen.bloggspot.com

Ann-Britt

15 april 2013 18:40

Vi hoppas på det :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19 20 21
22
23 24 25
26
27 28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se