Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 14 april 2013

Det skiftar i grönt

Av Ann-Britt - 14 april 2013 12:53

Det lilla pytteregnet som kom i förrgår har gjort att gräset satt fart. Wow, det finns en svagt grönt skimmer över vår gårdsplan och i den ena hagen, som är hästfri, börjar det spira.


Vi har gett upp ogräsfriheten över gårdsplanen och klipper ner det gröna med gräsklipparen. Det skulle bli förfärligt miljömässigt att hålla efter det. Finns ingen möjlighet utan att spruta och det vill vi verkligen inte hålla på med hela sommaren.


Nu ska vi istället göra en kant vid stallet med singel. Jag ska höra med vår grävarkontakt om han kan dra ett par drag med sin maskin. Det borde vara gjort på någon timma. Ska vi handgräva kan vi hålla på hela sommaren. 


Men var hittar vi fin singel? Någon av mina läsare som vet? Jag vill ha fin, mjuk singel, inte krossad sten.


Får se om orken räcker idag till att tömma en av odlingsbäddarna och anlägga varmbädd. Då får morgondagens gödsel gå direkt dit. Jag har gamla fönster jag ska använda som "tak". Provar med ett par potatis och lite sallad.


 


Någon av våra "ungar". Kan eventuellt vara Indio.   


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19 20 21
22
23 24 25
26
27 28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se