Gustavsborg PRE

Alla inlägg under mars 2013

ANNONS
Av Ann-Britt - 7 mars 2013 07:57

Dottern bjöd på god räksallad och vi pratade och pratade. När klockan började närma sig biodags kom vi på att det var roligare att fortsätta prata än att åka iväg och sitta tysta i en biosalong. Vi hamnade framför YouTube och tittade på musikklipp i två timmar. Det blev allt från Nightwish till Ombra mai fu.


Gucci är lite, lite piggare och det är ju konstigt att vi nästan går och hoppas på lunginflammation. Men det är klart bättre än tumörer i lungorna. Men jag kan inte förstå hur det kan vara varken det ena eller det andra. Hon har varit pigg som en ung katt fram tills tanden krånglade. Hon far och flyger och leker med mig utan att visa några som helst tecken på ohälsa. Hon visar inga av de symtom veterinären frågade efter.


Igår njöt vi av våren. 1 mars var första dagen med fika i solen, men gårdagens värme var ännu bättre. Underbart, även om det blir lite bakslag nu några dagar. Vi har ändå fått en försmak av det som komma skall.


ANNONS
Av Ann-Britt - 6 mars 2013 16:44

Vi var hos veterinären i måndags med Gucci. Hon var hängig och hade ingen aptit. Inte alls den glada tossamajan som hon brukar vara.


Det visade sig att hon hade en kindtand som såg mindre trevlig ut, men när veterinären lyssnade på hjärtat fanns det ett litet blåsljud och vid lungröntgen verkade mer komplikationer tillstöta.


Nu får hon antibiotika en vecka och sedan är det återbesök med ny lungröntgen. Vi är otroligt bedrövade. Tänk vad de där små liven betyder för oss människor.


Vi lade märke till att de flesta som satt i väntrummet faktiskt var par. Både husse och matte tar sig tid att åka med sina älsklingar.


Jag var glad att vi också var båda för en gångs skull, annars åker jag alltid själv. Men den här gången misstänkte jag att jag skulle behöva ta ett tråkitgt beslut och vägrade att åka själv. Kenneth kom på att det var bättre att vara med än att sitta hemma och vänta. Det blir nog fler gemensamma turer dit.


Vår älskade dotter kommer och hämtar sin mor ikväll och bjuder på tjejkväll med god mat, vin och bio. Deppiga mödrar behöver snälla barn    


Igår och imorse lasttränade jag Bianca och Azora. Det var också uppiggande. Bianca var riktigt duktig. Azora fick för sig sist var ute på Söderåsenpromenad att hon inte behövde åka släp hem igen. Frustrerande? ja tack, lite. Men idag var hon på bättre humör och vi gick in och ut ur släpet som om vi aldrig gjort något annat. Då var vi på banan igen hoppas jag.


 


Håll tummarna för vår fina Gucci! Jag kan inte tänka mig vårt hus utan henne.

Av Ann-Britt - 3 mars 2013 19:31

Swisch och så var helgen över. Vi har haft en kanonkurs med Hanna Engström och jag tackar alla som varit här, med och utan hästar.


Ingrid deltog med Bianca och det är mycket intressant att se hur mycket som kan hända med en hästs utveckling på två dagar. Jag fick en liten tår i ögat idag. Hon är allt rysligt fin och vissa hästar berör en mer än andra.


Killarna har vårkänslor och tyckte det var lattjo lajbans med alla nya hästar. De "gick" i hagen bakom ridhuset och lite då och då tog de en galopptur och tjoade friskt för att pigga upp "damerna" som var på lektion inne i ridhuset. Ja, det var lite miljöträning för de stackars gästerna. Men alla vande sig ganska snart och efter ett litet tag tog ingen notis om de där två slynglarna. Det är ju förstås då man ska stå där med kameran! Fast med 20 kg lera smetat över hela kroppen var de inte fullt så stiliga. De övar diverse upphopp på varandra (man vet ju aldrig när man kan behöva de färdigheterna) och geggar ner varandra över hela kroppen med vår underbara blålera.


Emellanåt är de så entusiastiska att den ena kan hänga med bakbenen på ryggen på den andra samtidigt som de springer. Ja, jag säger då det   Love is in the air. Och vilken tur att de har varandra när bristen på tjejer blir för påtaglig.

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se