Gustavsborg PRE

Alla inlägg under mars 2013

Av Ann-Britt - 20 mars 2013 10:31

  


Första fölet med två G-föräldrar (Gustavsborgs uppfödning) väntas i maj. Hanna Engström som köpt både Indio och Alissa av oss blir den lyckliga "mormodern".


Mycket spännande att se vad som kommer ut av den föreningen. Alissa är en dam med sting och Indio är väl precis tvärtom, en lugn och otroligt harmonisk hingst. Det kan bli en bra kombo. En avkomma med sting och lugn? Låter väl fint.


Hanna berättar att Indio betäcker och sedan går han in i sin stora valackflock igen utan något bråk. Han är inte den som söker bråk utan tycker snarare att det är jobbigt när de andra stökar. Han har sina två hingstavkommor, från förra året, med i flocken och är duktig uppfostrare av dem. Precis så som en perfekt hingst ska vara. Dock väldigt ovanlig vill jag påstå.


Om jag inte är ute och cyklar fyller han fem år idag, eller är det sex? Kära nån vad tiden flyger iväg. Grattis!ANNONS
Av Ann-Britt - 19 mars 2013 10:44

Och jag kan inte säga att jag är särskilt besviken över det. Vi klarar oss utan snö, tack.


Jag kämpar på med TTeam-kursen. Behöver få in ett gäng till för att känna mig helt trygg. Är det ingen bloggläsare som vill hoppa på tåget? Hund, häst, människa alla behöver vi TTouch. Det ser ut att kunna bli en gemensam hund/hästdag. Ett mail jag skickat till min "hundlista" via Outlook gick inte iväg när jag skulle skicka det. Sedan hade jag glömt att det låg kvar i utkorgen och det hoppade iväg i förrgår när jag skickade ett annat mail. Då kom det plötsligt några hundintressenter och det öppnade upp för en gemensam dag. Mycket trevligt.


Jag har en plan att om två månader ska vi kunna sitta upp på några av våra unghästar. Men den sega starten på våren drar ner mitt goda muhör och ork. Det blir förbaske mig värre med åren att stå ut med mörker och kyla.


Våra grabbar tyckte det var kul att komma ut och slåss imorse. De får komma in och äta sin lunch coh sedan får de nog gå ut igen. Det verkar som vinden avtagit lite i styrka.


 


Aciano när han avelsvärderades ifjol. Han hade ingen lust att ställa upp sig fint för att bli fotograferad.

ANNONS
Av Ann-Britt - 18 mars 2013 19:45

Kissekatter o pållar inlåsta, brasan sprakar, kylen är fylld, ny medicin hämtad till Gucci, hösilage inkört, halm nerslängd, morötter hämtade och en trave böcker ligger på bordet så nu kan vi vara insnöade ett par dagar utan problem. Fast jag hoppas vi slipper eländet.


Killarna kom in till kl 11och vid 13.30 tog vi in damerna. Det var som att åka mellan två Pegasus vägen upp till stallet. Nere i deras hage var det lugnt, men den 250 meter långa vägen upp till stallet var stormig. Det var knappt vi kunde andas och hästarna var näst intill bevingade. Vilken häftig känsla när man går med två hästar i par, har full kontroll på dem, men deras energi nästan lyfter en. Härligt. Då kan jag tänka mig känslan att köra ett fyrspann. Fy tusan vilken kraft. De blir lite pigga i storm.


Imorgon har vi ställt in oss på inomhusaktiviter enbart.


Det här är bilder från mars 2009! Jaha, lite skillnad.


     

Avelsvärdering av PRE hos oss och vi fikade ute.


Av Ann-Britt - 17 mars 2013 21:51

Agilitygänget har haft kurs hos oss i helgen och det har varit full fart. Jag fick förankra salladsbladen o bullarna ordentligt annars hade de blåst bort på vägen från köket till lokalen. Hu, vilken isvind som blåst hela helgen.


Kursen var bra och alla var nöjda.


Igår kväll var vi bjudna till goda vänner och blev serverade förtjusande mat. Så avkopplande efter att själv ha stått i köket hela dagen, att bara kunna sätta sig vid dukat bord och njuta. Vi tackar så mycket!


Och snöstrom väntas på tisdag. Tjohej vilken vår. Men blommorna ligger där under snön och bara väntar på nästa plusgradsdag. Fem timmar ljusare är det och det är jag rätt nöjd med bara det.Av Ann-Britt - 14 mars 2013 14:17

Det hjälper ju inte att gnälla, för snön ligger där ändå. Det är bara att gilla läget. Ta ut sittunderlag, släng en filt över benen och ta en katt eller två i knät så blir livet helt uthärdligt faktiskt. Har du ingen katt går det bra att komma hit och klappa. Våra två vill ha mycket klappar.


Solen värmer underbart och snön smälter snabbt undan. Men dahliorna får nog vänta ett tag med att planteras.


Gucci får diverse sorters medicin och idag har hon knaprat i sig torrfoder i rimlig mängd. Antibiotikan är tydligen god för den äter hon som godis. Det jag sprutar i munnen är väl sådär mindre lagom gott, men det går. Trodde då aldrig att hon skulle vara så medgörlig. Vi håller tummar och tår att det onda går över.


Inatt såg Kenneth ett rådjur som åt kvarlämnat hösilage i killarnas hage och sedan gick hon bort och tog desserten under äppelträdet. På morgonen har vi ofta sällskap av räven. Det är kul när man har hästar med sig för deras doft verkar dölja vår och de vilda djuren blir inte rädda. Vi brukar kunna gå tätt inpå rådjuren och räven tar oss med ro.


Dagens kloka ord:
"Tro på det bästa hos varje människa tills hon bevisar motsatsen"Av Ann-Britt - 12 mars 2013 19:10

Men det finns ändå hopp, för de syrenkvistar jag tog in i förra veckan ser ut som så nu.


 


Böcker & Brunch blev en formidabel succé. Mycket trevlig stämning och nästan 22 000:- fick vi in till barnen i Kambodja. Det ska bli spännande att se vad styrelsen väljer att spendera pengarna på. 109 personer åt brunch. Fortsättning följer...


 


Ingrid red Bianca idag och de är så duktiga. Jag ska filma lite och lägga på bloggen. Vi ska ut och traska i naturen snart också. Jag tänkte ta med Aguila så hon får se lite av världen. Nackdelen är att de kör som tokar på vägen utanför oss. Men vi får försöka smita över snabbt och ner på remsan bredvid åkern. För bilförarna tar inte mycket hänsyn till hästar på väg. Mycket märkligt med tanke på hur illa det går för alla vid en kollission.


Idag smög jag mig till en kvart i solen med Tiger o Putte ivrigt klängande på mig. Ja, Tiger ligger still, men den andra stollen. Putte slogs med soffan och diverse pinnar i en närstående kruka. Han har så grymt mycket energi den lille.

Av Ann-Britt - 9 mars 2013 16:30

Det bara vällde in snälla bokskänkande människor på Parapeten och vi lastade upp tusentals böcker. Jättefina böcker,  massor av fina fynd för alla. 10:-/st för inbundna böcker. Tre barnböcker för 10:-. Kan det bli bättre?


     


Här har vi bara börjat!


 


Vackra sidenschalar och mycket god peppar från Kambodja.


 


Utställarnas bord ska fyllas av spännande saker. Här en bokbindare, som visar sitt arbete.


Jättefina priser i lotteriet, så det här får du bara inte missa.

Av Ann-Britt - 8 mars 2013 14:01

I alla fall tror vår amaryllis det. Den blommade julen 2011, sommaren 2012 och våren 2013.


 


Det blåser friska vindar och pojkarna fick lunchhö i stallet. Det hade farit all världens väg annars. De klagade inte.


Jag lasttränade Bianca igår kväll och imorse. Igår fick hon sällskap av Ninfa, men det går faktiskt lika bra utan sällskap och det är ju det bästa. Ninfa är vårt lastningsess. Bara att hämta, stoppa in och så står hon där lugnt och fint. Vi var osmarta nog att sälja vårt andra ess, Dula. Hon var också fantastisk. Henne kunde vi hämta från hagen och stoppa in när ovilliga kurshästar ville stanna kvar här istället för att åka hem.


Det går lugnt och fint med Bianca. Jag sätter ingen press på henne utan hon får utforska släpet och nu står hon lugnt och äter hö. Jag tar det i hennes takt. Alla hästar är olika och jag försöker lyssna av vad som fungerar med just den hästen som jag jobbar med. Bianca är otroligt känslig för signaler och jag märker att om jag får henne att sänka huvudet så går hon framåt. Men det räcker att jag lägger grimskaftet ovanpå bogbommen för att hon ska höja huvudet. Har jag grimskaftet under bommen går hon fint framåt. Man lär så länge man lever.


Jag har haft någon häst som det har funkat att backa ett steg och gå fram två. Eller att jag bara går bredvid (Azora). Eller att jag klappade henne i pannan när hon gick fram (Estela). De ser till att man får anstränga sina hjärnceller lite och inte tro att man är världsbäst   


Vår lilla Gucci är iväg på klinik idag. Hon ska få dropp och smärtstillande. Veterinären kliar sig i pannan och kan inte riktigt klura ut vad som felar. Såret på läppen ser mycket bättre ut, tandsten petades bort och tänderna såg inte så farliga ut. Alltså kvarstår det att se hur lungröntgen ser ut i nästa vecka. Vi går på halvfart. Det går an så länge jag har fullt upp, men när jag sitter still känner jag mig helt utmattad. Huset är otroligt tyst och tomt idag när hon är iväg.


Imorgon har jag i alla fall tankedistrahering för då ska vi ställa ordning på allt inför Böcker & Brunch. Klockan 9 ska jag vara på Parapeten. Alex och Martin ansluter innan 10 och agerar dörrvakt och bokbärare. Vi är ca 10 personer som ska flytta möbler. Det ska bli så trevligt. 100 personer är bokade för brunch än så länge och fler lär tillkomma. Superbra resultat!


Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se