Gustavsborg PRE

Alla inlägg under februari 2013

Av Ann-Britt - 18 februari 2013 19:35

Vi är ett bra team, Ingrid och jag. Jag knåpar på med TTouch och lite annat och Ingrid rider av hjärtans lust och det börjar ge resultat.


Jag har gjort TTouch på Biancas hals och den tjocka bullen vid mankammen har mjuknat och hon börjar länga halsen. Hon är så förgrymmat fin!


Vi slog våra kloka huvuden ihop när det gäller raspning av motvilliga hovar också. När unghästarna växer kan de ha perioder då de blir lite struliga att lyfta fötterna på. Det är precis som de inte riktigt litar på de andra tre benen, som de har kvar att stå på.

Då fick jag för mig att använda lindan runt benen. Jag la den över manken och sedan bara lite löst runt benen på Futura. Med lite magiskt prat från Ingrid, i örat på Futura, och med mig vid hovarna så gick det prima. Jag tror faktiskt att lindan gjorde susen. Jag har varken kraft, lust eller rygg som håller för att ta en strid med en virrig häst. Oviljan beror ju på något dessutom och då är det bättre att försöka hitta orsaken. En annars gudomligt snäll häst får inte bara för sig att göra livet surt för en utan orsak.


 


Lilla fröken rådjur verkar ha flyttat in. Först såg vi henne imorse (hon är mitt i bilden), liggande under stora björken, lugnt och fint idisslande. Senare på dagen kom hon tillbaka och åt äpplen.

Min krigföring börjar snart, när tulpaner och rosor vaknar till liv. Men än så länge är vi vänner :-)

ANNONS
Av Ann-Britt - 17 februari 2013 10:42

En kväll ringde grannen och sa att det nog satt ett rådjur fast i vår eltråd. Det var ett himla liv borta mot oss, men han kunde inte lysa så långt bort att han såg vad det var. Jag trodde nog inte att det var möjligt, men drog ändå på mig stora stövlarna och utrustade mig med en ficklampa. Nix, jag hittade inget. Det fanns inga stpår som tydde på att någon suttit fast heller.


Jag frågade honom om det inte kunde vara räven som brukar springa här, som skällde. Men det trodde han inte.


Ett par dagar efter denna episoden ser Kenneth att stoflocken är väldigt intresserade av något i deras hage. Uppe i bortre hörnet. Då är det tre rävar där och två av dem är inte alls goda vänner. Det var ett himla ståhej.


Där har vi bovarna som stökade runt i hagen kvällstid!


 


Nu är väl snart den här kalla tiden slut? Vi har mängder med lökväxter på väg upp och julrosen reser sig ur snön i full blom.

ANNONS
Av Ann-Britt - 17 februari 2013 10:35

Vinkeldelen på vårt stall är byggd någonstans runt 1965 och är den tidens fula tegel. Inte alls så levande och fin tegel som på den andra stalldelen. Vi har funderat vad vi ska göra med den. Putsa och måla vitt känns väldigt mycket som kostall och att putsa i annan färg känns inte heller rätt mot resten.


Murgröna har varit absolut förbjudet enligt maken och resten av Sverige dessutom. Här är det ju inte alls populärt och jag har alltid fått höra hur farligt det är för huset. Jag har dock alltid undrat hur sjutton husen i England och Frankrike kan stå kvar sedan 1600-talet helt övertäckta med grönt. Vackert är det!


Men i förra veckan damp det ner en trädgårdstidning i brevlådan och i den står det om en ny engelsk undersökning som visar att murgröna faktiskt skyddar om man har tegelbyggnad. Jippi! Jag har utövat högläsning förgubben och han gick med på att plantera. Tydligen rinner regnet av på bladen och når inte in till väggen. Precis tvärtom vad man alltid hört tidigare.


 


Den här lilla damen kommer alltid på helgen och mumsar äpplen. Fredagsmys för rådjur?Av Ann-Britt - 16 februari 2013 18:52

Gucci trodde inte sina ögon idag när husse fångade den roliga musen i en burk och SLÄPPTE UT DEN i trädgården. Hon surade i två timmar.


 


Vi är lite mjäkiga, Kenneth och jag. Vi klarar inte av att slå ihjäl en mus, däremot kan jag gladeligen låta den bli ihjälslagen i en fälla. Så nästa gång den tar sig in från trädgården fastnar den nog i min listigt utplanterade fälla.


Gucci vet bättre hon....

Av Ann-Britt - 11 februari 2013 18:01

 


Vem kan motstå den här blicken?


Nu ska jag berätta lite om hur jag tränar min matte. För vi tränar henne lika mycket som hon tror att hon tränar oss   


Matte och husse mäter all hästarna i stallet, tills de fyller 3 år. Och sist när de skulle mäta Bailarino hade jag sagt åt honom att hålla in magen. Det tricket gick matte på galant."Men oj, sa hon, har du gått ner i vikt Baila?" Hon ökade genast hömängden. Eftersom Baila och jag delar hage får jag också mer. Lite trist var ju förstås att Baila får mer kraftfoder än jag. Mig mäter de minsann inte. Matte står dessutom och säger att "du är fin i hullet Aci". Pyttsan!


Min matte är väldigt lätttränad, faktiskt otroligt följsam och fin. På förmiddagen när jag har tuggat klart på lillebror och börjar få lite tråkigt, brukar jag skrika mitt allra värsta skrik och då kommer matte rusande. Hon säger "men Aci då, jag trodde du rymt ur hagen", men så dum är jag väl inte. Då klipper jag lite med mina långa ögonfransar och matte som är svag för pojkar med bruna ögon rusar in och hämtar hö till oss.


Nu har jag t o m lyckats träna henne till att lägga ut hö direkt på morgonen så det finns där när vi släpps ut. Det blir fint tycker jag.


Hon är bra på att borsta också. Jag brukar pussa lite extra på henne när hon borstar med den mjuka gummiskrapan. Då filar hon på som sjutton och jag visar precis var jag vill bli borstad. Vi har så mysigt.


På en skala 1-10 får jag nog säga att matte ligger någonstans runt 9.


 


Puss på dig, lillebror.Av Ann-Britt - 10 februari 2013 19:26

Tack och lov för ljuset. Vi går ut vid 17.30 och tar in hästarna. Snön gör förstås att vi får ännu mer ljus. Och jag föredrar snö framför lerdynga.


Våra äpplen är populära och de får ligga kvar ett tag till. Gräset växer ju knappast nu ändå.


 


I fredags var "vårt" rådjur på besök igen. Vi hade goda vänner här på lunch och det var nästan utstuderat tjusigt att lilla madam stod i trädgården precis då och smaskade äpplen.


Här är en liten dam på väg mot vår gård.


 


Killarna fick genast syn på henne trots att hon var flera hundra meter bort.


 


Bailarino längst bort och Aciano närmast. Fina gossarna!

Av Ann-Britt - 5 februari 2013 19:53

Vi avslutade fyra dagar med glada agilityhundar och deras människor igår. Det har varit full fart och mycket trevligt. Tack för att ni kom till oss!


Hannakursen är räddad. Lite trögt ett tag att få ihop ryttare, men nu är det klart. Speciellt tack till Kathrine, som far Asien runt kommer hem på fredag kväll och åker till oss på lördagen, och till Ingrid. Tack var er blir kursen av. Yes!


Ingrid red en pigg Bianca ikväll. Nu börjar man ana att det finns en magmuskel (hos Bianca alltså, Ingrid är i fint trim) och Bianca var pigg som en lärka. Ikväll körde vi både body-wrap och sadel. Lustigt nog går hon bättre med sadel än utan, så då kan vi väl säga att sadeln sitter som en smäck?


Min hjärna går på högvarv med alla tankar om TTeamkursen. Där finns hur många möjligheter som helst. Vi kan ha en dag för personer som jobbar i vården med TTouch, flera dagar för hästfolk med både TTeam och TTouch, hundfolk osv.


Det finns lite likhet mellan taktil beröring och TTouch och det fungerar suveränt på människor som har smärta eller ska rehabiliteras efter en skada. Det är en ytterst lätt beröring och ska absolut inte förväxlas med massage. Man drar inte runt några muskler utan jobbar med det centrala nervsystemet.


Jag har berättat det tidigare, men drar det igen... Som Blå Stjärna gjorde jag TTouch på kor som skulle "mjölkas in". De kan protestera våldsamt mot mjölkmaskinen, men med TTouch stod de stilla och nöjt. Min bonde frågade vad tusan jag gjorde med kossorna och dessutom ökade mjölkmängden när jag var där. Vilket var tvärtemot vad som annars hände när det var en främmande person i ladugården. Magic!


Eftersom ekonomin styr i många fall idag så kan man alltså se en ekonomisk fördel också med TTouch. Bingo   
Då kan vi hålla för oss själva att kossorna har himla myspysigt samtidigt.

Av Ann-Britt - 3 februari 2013 18:11

Har precis fått besked att Robyn Hood, Linda Tellington Jones syster kan komma till oss i maj för att hålla en 2-5 dagars clinic. Kom och lär dig body-wrappandets ädla konst av en mästare.


Det kommer att bli kurs för både hästar och hundar och eventuellt en gemensam dag med TTouch. Allt är på inledande planeringsstadiet och jag vet inga detaljer än. Väntar på besked från Robyn om hur jag kan lägga upp kurserna.


www.ttouch.com


Detta är en mycket informativ hemsida där ni får massor av information om TTeam-metoden.


Jag återkommer med mera matnyttigt vartefter. Men boka in mitten av maj om du är kurs-sugen.


   

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21
22
23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se