Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 17 februari 2013

Äntligen får jag plantera murgröna och vildvin

Av Ann-Britt - 17 februari 2013 10:35

Vinkeldelen på vårt stall är byggd någonstans runt 1965 och är den tidens fula tegel. Inte alls så levande och fin tegel som på den andra stalldelen. Vi har funderat vad vi ska göra med den. Putsa och måla vitt känns väldigt mycket som kostall och att putsa i annan färg känns inte heller rätt mot resten.


Murgröna har varit absolut förbjudet enligt maken och resten av Sverige dessutom. Här är det ju inte alls populärt och jag har alltid fått höra hur farligt det är för huset. Jag har dock alltid undrat hur sjutton husen i England och Frankrike kan stå kvar sedan 1600-talet helt övertäckta med grönt. Vackert är det!


Men i förra veckan damp det ner en trädgårdstidning i brevlådan och i den står det om en ny engelsk undersökning som visar att murgröna faktiskt skyddar om man har tegelbyggnad. Jippi! Jag har utövat högläsning förgubben och han gick med på att plantera. Tydligen rinner regnet av på bladen och når inte in till väggen. Precis tvärtom vad man alltid hört tidigare.


 


Den här lilla damen kommer alltid på helgen och mumsar äpplen. Fredagsmys för rådjur? 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21
22
23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se