Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 27 januari 2013

Det som är svårt för mig kan vara lätt för någon annan - och tvärtom

Av Ann-Britt - 27 januari 2013 20:27

Så är det ju med hästhantering. Tyvärr är det inte så enkelt att man kan ta en väluppfostrad häst och tro att det kommer att förbli så för all framtid, om man själv är en dålig ledare. Det kan också vara precis tvärtom. Den häst som är helt omöjlig i en persons händer kan vara en dröm med en annan ägare. Tro inte att det är enkelt :-)


Jag kikade på Ponnyakuten och det var väl ungeför samma program som nr 1 i serien. Samma avsittningar och tjurrusningar när de små illbattingarna visade upp sina konster. Snigeltempo, det var inte mycket vi fick lära oss. Men jag blev lite rörd när Jan Brink kom med sin fina häst och lät flickan prova att rida en lättriden häst. Jag måste säga att det är underbara ungdomar de hittat och jag hoppas de kan få hjälp under programmets gång.


Förhoppningsvis tittar även blivande ponnyföräldrar och lär sig en del om vad man ska tänka på när man köper ponny/häst till sitt barn.


Att skicka sin häst på "uppfostringsläger" utan att själv följa med är helt förkastligt i mina ögon. Det säger jag redan i första stycket. Det beror helt på vem som hanterar hästen. Och jag tycker synd om hästen som sedan återvänder till sin ägare, som ju inte lärt sig ett smack om ledarskap eftersom de inte jobbat tillsammans. Det måste kännas frustrerande för hästen.


Det är en evigt pågående utveckling att ha häst. Man blir aldrig fullärd och man kan alltid finjustera det man redan kan. Visst vill man ha så små signaler som möjligt i sin kommunikation?


Tre av våra uppfödningar:


  Figaro, den vilde o vackre

 

Rombo, sötnosen


 


Corredor, unghingst som handhäst i de djupa finska skogarna 
ANNONS
 
Malin Johansson

Malin Johansson

28 januari 2013 07:18

Håller med dig till 100% :-)

http://www.havrefallen.bloggspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8
9
10 11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se