Gustavsborg PRE

Alla inlägg under december 2012

Av Ann-Britt - 14 december 2012 17:35

När man blir så glad över en trailer att köra hösilagebalar på har det väl ändå gått långt... men så illa kan det gå när man håller på med hästar. Bara som en upplysning till er som är glatt ovetande om hur slitsam en hästägarvinter är.


 


Den här manicken ska nu spara handleder, rygg och det mesta annat i våra trötta kroppar. Igår sa jag bara att "Karl-Oskar nu tyar inte jag mer" och precis då kommer Ridsport med en liten blänkare om denna manick. Vi for in och beställde och får nog leverans tidigt nästa vecka. Eftersom vi inte kan lyfta med vår stora traktor får vi nu rulla upp ca 200 kilo tunga balar på vårt fyrhjulingsläp och det är väldigt tungt ska jag säga. Speciellt nu när det är halt och balarna är kalla och hårda och vi svär som borstbindare. Igår slängde jag t o m av mig mössa och vantar och illskrek i ren förtvivlan över de astunga balhelvetena. Ja, så får man säga när man är så trött! Men nu är jag glad igen.


Vi spontanköpte en megastor soffa också när vi ändå hade rena glädjefnattet. Som det kan gå :-)


 


ANNONS
Av Ann-Britt - 13 december 2012 19:20

Idag flyttade vi ut killarna, Ninfa och Bianca till stalldelen närmast lektionslokalen. Där de stod tidigare är det rysligt kallt. Det går ju an att vara ute i kyla för då kan de röra på sig, men stå stilla i en box 0 grader är inte så mysigt. Vi tänkte att det borde ju funka med öppna boxväggar, eftersom killarna är vana vid de två madamerna. Och det gick utmärkt. De älskade oss! Alla fyra var extra keliga och gosiga och det kändes nästan som de tackade oss. Det är mycket friare när de slipper galler. Det gör en halvmeter till på boxytan.


 


Morot är gott. Jag har varit och hämtat två säckar idag. De stod på huvudet i krubborna.


 


Fåglarna njuter av alla överblivna äpplen i träden och på marken

     


ANNONS
Av Ann-Britt - 12 december 2012 18:13

Vi gick vår sista lunch-Walk & Talkpromenad för året. Åkte från gården i dimma och 10 minusgrader. Kom in till Helsingborg där det var strålande sol och bara 5 grader kallt. Det var ett glatt och påpälsat gäng som gick längs landborgspromenaden och sedan åter mot Pålsjö Krog längs vattnet. Kanonfint! och god mat. Det lyfte verkligen energinivån på gubben och mig.


Jag greppade kameran när vi kom hem och förevigade vår skånska vita vinter.


       Hästarna trivs och det är helt underbart att ha 10 rena hästar med rena hovar. Mjukt och fint är det för dem att gå dessutom. Vi ger hö ute två ggr/dag och det fungerar perfekt. Ingen panik in utan de är nöjda med sin dag.


     


Gossarna väntar på sin mat


 


Av Ann-Britt - 8 december 2012 08:11

Helt fantastisk julmarknad i lika fantastiskt väder. Vi har snö i Skåne! och julstämning infinner sig.


       


Utställningen i herrgården får man absolut inte gå förbi. Vi gick två gånger så fin var den. Ett makalöst arbete och fantasin sätts igång på både gammal och ung. Tyvärr svårt att göra den rättvisa med foton, men håll tillgodo.


           


Lilla babyn i det gigantiska fågelboet var ljuvlig.


   


Det var full fart i alla hus och vi fick en lektion i korvmakning ā la 1830.


 


Och vävning


 


Hade jag haft möjlighet hade jag nog åkt dit idag också :-) men vi har champagneprovning hos oss ikväll för vår byaförening så det lär finnas en del att fixa med här hemma.Av Ann-Britt - 4 december 2012 17:04

Jag har varit helt ur led på vilken dag det har varit sedan torsdag i förra veckan. Vi inledde med agilitygänget i fredags och eftersom vi alltid har helgkurser kändes det som lördag. När sedan nästa gäng startade sin kurs på söndagen blev det liksom lördag igen och igår var det söndag och idag vet jag ingenting längre. Fyra intensiva och trvliga dagar. Det är verkligen ett härligt gäng, eller två gäng som det var den här gången.


     


Äntligen har snön kommit. Hästarna blev rejält snöklädda igår och vi borstade av dem snön och gammal smuts innan vi tog in dem i stallet. De såg nybadade ut imorse. Snön lyfter upp gammal inbäddad smuts till ytan så jag förstår att man förr tvättade mattor i snön.


Det har blivit ljust på kuppen och vi fick gå och hämta hästarna när det var insläpp. Tidigare har de stått och hoppat vid grinden vid 15-tiden och varit så sura för att vi inte tog in dem. Nu får de hö i hagen fm och em så de är mer än nöjda.


Ninfa är ute i hage igen tillsammans med superkompisen Bianca. Det känns underbart.

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se