Gustavsborg PRE

Alla inlägg under november 2012

Av Ann-Britt - 9 november 2012 10:21

 


Men jag får nog påstå att Guccis dagar består av fredagsmys varje dag. Det här soffhörnet är hennes nya favoritplats.


Jippi, det varken regnar eller blåser idag!!! Ninfa har fått gå en liten promenad på gårdsplanen i det fina vädret. Bianca går i hagen. Och vi fikar.ANNONS
Av Ann-Britt - 8 november 2012 21:55

Idag släppte vi ut Biancakompisen en timma, under protest förstås från Ninfa. När det gått en timma gick jag ut och kallade på Bianca, som stod längst ner i hagen. Hon kommer i full galopp till mig och går med in i stallet. Säg den häst som gör det efter bara en timma i frihet?


Ninfas halsven ser bättre ut, det översta såret har läkt fint på hasen, men det undre är inte helt OK än så på med bandage och mer innevistelse. Nu har vi alla vant oss och tar det med ro.


Våra borst-flickor har varit på besök och ikväll provred de Bianca. Tja, efter en vecka på box skulle ju det kunna gå hur som, men inte med Bianca. Hon tuffade runt med tjejerna lugnt och fint. Nästan för lugnt!


I övrigt seglar vi vidare i vattenpölarna och förbannar mörkret, men det är väl som överallt annars i Sverige?

ANNONS
Av Ann-Britt - 7 november 2012 10:49

Bianca är så underbar. Hon håller trofast och lugnt Ninfa sällskap i hennes boxvila. Men igår tyckte vi hon skulle få lufta sig lite och tog in Ninfas söner som sällskap och släppte ut Bianca. HELT VÄRDELÖSA tyckte Ninfa och bojkottade grabbarna totalt. Det är bara Bianca som gäller.


Idag släppte jag ut Bianca 1 1/2 timma medan jag mockade och jag tror Ninfa har anmält mig till varenda djurrättsorganisation som finns. Hon säger att jag är inte vatten värd som lämnar henne helt själv i stallet. Jag borde inte få ha några djur! Enligt Ninfa alltså.


Bianca, som ju bara varit ute en mycket kort stund, kom direkt när jag kallade på henne och knatade med in till gaphalsen i stallet :-) Underbara Bianca.


Jag hör ibland att ägare inte kan hämta sina hästar i hagen. Det är det ena problemet efter det andra och vissa sorters godis som krävs osv, osv. Kanske man ska börja fundera på sin relation då?


Igår var det ett så intressant inslag, från ett hundstall i USA, i Cesar Millans program. Snacka om att vår energi betyder allt i hur våra djur beter sig. Det var nästan så man trodde att han hypnotiserade hundarna, men precis så är det. Försök hitta det på någon play-variant. Mycket sevärt.


 

Av Ann-Britt - 5 november 2012 11:42

Ninfa fick nytt helbandage i fredags och har stått inne över helgen, plus idag. I etermiddag kommer Ursula och då hoppas vi att såret på hasen är läkt så Ninfa slipper bandage och kan få gå ut i hagen igen. Det är inte något bra öppetsårväder precis.


Hennes halsven var bedrövlig i fredags, men den verkar ha blivit lite bättre. Nattsömnen har varit av sämre kvalitet hos mig. Jag blir så himla berörd när någon av våra älsklingar har problem. Tänk om venen lägger av, då riskerar hon att svullna i ansiktet osv. Vår vackra Ninfa! Kanske kosmetiskt, men jag har en känsla att hon mår bättre också med en fungerande ven.


Det tar på krafterna det här eländet.


Igår kom vår tös och hennes sambo hem från Sevilla. Från 25 grader och sol till 10 grader och regn. Fast de är nog glada ändå för de får mysa med sina katter igen. Det är allt bra underligt vilken makt de där små har över oss.

 


Jag hade kvalitetsstund med Tiger idag, så jag vet hur mysigt det är :-) Tiger älskar när han får hoppa upp i knäet och jag lägger armarna om honom och riktigt trycker ihop hela paketet så att han liksom helt försvinner i min famn. Det allra bästa är om jag sitter på huk för då kan jag luta mig över honom och borra när näsan i hans nacke. Han spinner för fullt. Då gör det inte så mycket att det regnar ute.


Av Ann-Britt - 2 november 2012 13:41

Så var årets första och kanske enda julmarknad avklarad och jag var på shoppinghumör. Det bidde både halmbock, keramik, islandsullsmössa, skärbräda som samlar upp smulor och lite diverse. Ja, spansk saffran förstås av bästa kvalitet.


 


Trtos knasig skärpa så förstår ni nog att de här gick inte att gå ifrån när man är kattälskare. Det är t o m små kattspår utanpå där katten sprungit upp för muggen/kannan.


 


Är den här BARA till mig undrar Gucci. Men matte vill allt ha den för sig själv. För hon har länge funderat på att köpa en ny halmbock. Den andra är lätt antik och vinglig, men den får vara med på ett hörn ändå, men mer i skymundan.


 


Jag tar honom i hälsenan matte så står han still! Tja, Gucci och jag har nog skilda idéer om vad den ska vara till för.


Och så går stackars dotter och hennes sambo i Sevilla och pustar i 25 graders värme. Tänka sig. Det är ju nästan lite synd om dem som ska behöva svettas så. NEJ, jag är INTE ALLS avundsjuk!!!

Av Ann-Britt - 1 november 2012 17:44

Jag tror väl aldrig att hästbranschen har varit i en så djup kris som nu, varken i Sverige och eller i övriga Europa. I nya numret av Ridsport finns EN ! sida hästar till salu. Det som normalt har varit sida upp och sida ner. Jag har prenumererat i flera år och har aldrig upplevt något liknande. Trots att tidningen bjuder på gratis till-saluannonser ibland blir det inte mer än ett par sidor. Helt otroligt.


Vi fick inga föl i år och väntar inga till nästa år. Att "producera" föl är inte vår grej. Att ta fram föl och sedan sälja för 50 000:- är också helt omöjligt. Då skulle vi inte få tillbaka vad vi lagt ner ens. Att driva ett företag går ut på att gå med vinst, om än aldrig så liten :-) men att gå med förlust och dessutom inte ha en krona för allt jobb man lägger ner eller att inte få en liten avskrivning på stoets kostnader skulle vara en stollig ekvation. Uppfödning är sällan någon guldbransch, men det måste gå ihop annars får man syssla med något annat. Vi konstaterade "glatt" idag vid kaffebordet att vi nog lagt ner några miljoner på detta. Fasen, man ska aldrig räkna på vad saker och ting kostar.


Nu innebär inte detta att vi slutar. ABSOLUT INTE, men vi lägger till viss del om verksamheten och kommer att jobba mer mot företag. Detta gör att jag inte kan bluddra på och blogga om allt vi gör, men det innebär alltså inte att vi inte finns kvar i hästbranschen bara för att det blir lite tystare på bloggen. Vi har har haft fullt upp i oktober och våra hästar får en uppgift i den nya verksamheten och när tiderna förändras och det blåser ljummare vindar finns vi där med fina hästar till salu.


Vår lilla Divina behåller vi som framtida avelssto. För vi tror att det vänder om än om några år kanske.Ninfas has ser allt bättre ut och imorgon hoppas vi att bandagetiden är över. Får erkänna att jag är gruvligt trött på det. Idag tog hon en galopp och bandaget flög av efter två steg. Puh! Hon fick vara utan om hon lovade att inte rulla sig. Hon höll löftet som tur var.


Hon fick komplikationer av permanentkanylerna och jag har varit tvungen att smörja med en gegga som ska ta bort ödem och inflammation. Två-fyra ggr per dag!

Hon har väl aldrig blivit så grejad med som nu. Alla säger att hon är helt ljuvlig och vi är så tacksamma för det. Det behövs varken brems eller lugnande vad vi än gör. Hon finner sig i allt. Hon tackar genom att vara fräschare än på länge. Tusan vet om hon gått med något skit i den där hasen under en längre tid utan att det synts. Jag vet inte om det kan vara så, men piggelin är hon i alla fall och rör sig bättre än på mycket länge.


Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se