Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 24 september 2012

Om man skulle ta och syra lite kål...

Av Ann-Britt - 24 september 2012 18:06

Glad optimist som jag är anmälde jag mig till en söndag med mjölksyrejäsning. Bara det att det var en vecka efter att kursdagen varit. Hm, jag har lite dålig koll på datum och veckodagar.


Men nu har jag blivit sugen på att syra, så jag tror minsann att jag ska ta och försöka själv. När vi bodde i Stockholm syrade jag och en god vän en hel massa grönsakssorter och gott blev det. Vi var så igång att vi t o m funderade på att sälja till butiker. Vi tittade lystet på de vackra lerkrusen, speciella för ändamålet, men tog inte steget fullt ut.


Jag har lagt in plommon i rom (romkruka) och det blir lika gott som mjölksyrejäsning :-). Ingen dessert för bilförare!


Hästarna har fått komma in på stall. Attans, jag som tänkte att de skulle få vara ute ett par veckor till, men monsunregnen avlöser varandra och det är inte trevligt alls. 8 grader varmt/kallt och hällregn, inget för en liten pålle.


 


 
ANNONS
 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

25 september 2012 21:29

Vilken underbar bild -älskar gäss! Dock inte på tallriken.
Det borde suttit en gapande skåning där istället för gåsen, flocken vandrar ju rakt in i de skånska munnarna snart;-(

http://barasaras.bloggplatsen.se

Ann-Britt

26 september 2012 11:54

Jag äter inte heller gås så ofta, men bilden var kul.

 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

25 september 2012 21:32

Syrad kål är både gott och nyttig, du fixar det säkert själv utan kurs. Det finns många beskrivningar på nätet t.ex Lycka till!
Hm...kanske man skulle pröva själv:-)

http://barasaras.bloggplatsen.se

Ann-Britt

26 september 2012 11:53

Jodå, jag har ju gjort det själv tidigare. Det var mest att det skulle varit trevligt att vara några stycken som bankade kål.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se