Gustavsborg PRE

Alla inlägg under augusti 2012

Av Ann-Britt - 9 augusti 2012 12:29

Jag skulle ju bara duscha av sargen i ridhuset så att vi kunde sätta upp lite grejor o så folk inte blev helt nerdammade om de råkade stöta till väggarna på söndag. Men vad slutar det med? Jo, jag tvättar sarg, innerväggar, hästsläp, alla stolar och lite till. Fy tusan vilken träningsvärk jag har i min högerskuldra idag. Men rent och fint blev det!


Vi hoppas på tre dagar sol och varmt nu. Hagen tål inte mer regn om den ska hålla för bilparkering. Kenneth ska ut med traktorn och dra till ett gupp så att man sedan ska kunna köra in från vägen. Jag har inte tänkt på det tidigare, men det finns en påfart/infart från vägen. Vi har ju aldrig använt den eftersom det är stängsel där, men nu kan vi öppna upp och då blir det kanon. Bort med en stolpe och väck med trådarna, dra till slänten och BINGO så har vi en parkering.


 


Mina grönsaker frodas, men värmen är inte riktigt tillräcklig för att allt ska hinna mogna.


   


Jag har alltid tyckt att dahlia är en tantblomma, vilket gör att när jag nu uppnått tantåldern så kan jag frossa i dessa roliga blommor. Den undre, beiga, varianten är i dasslocksstorlek. Helt underbar. Blomman är nog 20 cm, minst.


Ikväll ska vårt kafferepsgäng träffas och bygga tält, göra upp om logistiken och diverse annat. Mycket är det som ska tänkas igenom inför ett event av den här storleken. Speciellt som vi har nada kontroll över hur många som kommer. Vi måste planera för ett antal hundra och då lär det fungera även om det blir färre.ANNONS
Av Ann-Britt - 7 augusti 2012 11:49

12 år efter att min mor gick bort har jag lyckats ta slut på hennes bullformar. Mor och granndamen gjorde sina shoppingraider till Ullared och bullformar, hårshampo o gladpack var något som min mor trodde att man behövde i obegränsad mängd. Min lilla mor       


Har därför försökt mig på att göra kanellängder och det ser inte så pjåkigt ut. Tre chokladkakor blev det också och nu har jag bestämt att det får räcka med kakor för min del.


Mycket av alla förberedelser vi ska göra inför kafferepet är vanligt underhåll, men vi kanske inte gör allt på en gång på en vecka, i normala fall. Så det blir lite trixande med knäna och huvudstående för att hinna med. Vi får hoppas att gården fylls av så många fötter att inte ogräset syns osv, osv.


 


I eftermiddag står tvätt av ridhussarg på schemat, lite ogräsrensning och kanske jag försöker mig på vaskstoppet också med trycktvätten. Håll tummarna att jag inte spränger rören. Det vore det sista jag behöver just nu...

ANNONS
Av Ann-Britt - 7 augusti 2012 08:25

 


Bullarna tornar upp sig i köket o några sockerkakor toppar högen.


 


Gucci gör vad hon kan för att hålla nere mitt blodtryck. "Du vet, det ordnar sig matte, säger hon.  Det kommer några hundra och fikar här på söndag. Det fixar ni. Ta det lugnt!"


En sak är i alla fall säker och det är att söndagens kafferep är sommarens höjdpunkt. Sååå roligt det ska bli!


   

Av Ann-Britt - 6 augusti 2012 08:42

Idag blir det kakbakande för fulla muggar. Jag ska bunkra inför kafferepet om i fall det inte kommer in kakor så det räcker. Men nog ska det väl göra det? Spceiellt efter artikeln i dagens nätupplaga av vår lokaltidning.


http://hd.se/bjuv/2012/08/06/kakkalas-for-valgorenhet/


 

Fler utställare. Marianne och Ros-Marie renoverar möbler och Marianne gör även smidesmöbler.


   

Av Ann-Britt - 5 augusti 2012 10:15

Problemet med de flesta välgörenhetsorganisationer är att den som ger inte har en aning om vad pengarna går till eller hur mycket som verkligen når fram.


Vårt kafferep blir annorlunda. Vi lovar! Om du vill får du en rapport på precis hur mycket vi får in och vad pengarna gått till.


Här är exempel på ett projekt som Ny Familj Kambodja valt att satsa på.


 


Här ett annat.


 


Inte fy skam, eller hur?

Av Ann-Britt - 4 augusti 2012 12:03

 


Alpakahof tar med sig fyra alpackor och produkter av den fina ullen.


 


Alexandra visar blomsterkonst. Buketter till försäljning. Buketten på fotot är en brudbukett. Kanske inte så svårt att gissa?

Av Ann-Britt - 4 augusti 2012 11:56

Vi hoppas på invasion! Och torrt väder så vi kan använda en av våra hagar som parkering.


 


En presentation av föreningen Ny Familj Kambodja för er som inte läser Facebook.


I sådana här sammanhang är Facebook helt oslagbart. Alla har hjälpts åt att bjuda in vänner och vi är uppe i över 1000 inbjudna. Det är ju helt OK även om bara 10 % av dessa kommer. Sedan kommer det blänkare i ett par lokala tidningar, vi har bjudit in mailkontakter, satt upp lappar osv, osv. Det vore väl sjutton om det inte blev 400 personer?


Å så lite Ledin!


       


Han fick bra kritik i HD. De tyckte precis som jag dessutom. Ledin levererar, inga överraskningar utan det är musik rakt upp och ner och så tryggt och fint.

Av Ann-Britt - 3 augusti 2012 08:42

Jag tillsammans med make, dotter och picknick-korg i sällskap samt 7 500 andra var på Sofiero och lyssnade på Tomas Ledin igår kväll. Publikrekord för säsongen.


Han är svensk sommar för mig. Låtar, rätt upp och ner, utan en massa krångel och effekter och 7 500 människor som jublar och sjunger med. Alexandra och jag krånglade oss ända fram till scenen och det var en så härlig, vänlig stämning. Jag hoppas jag kan komplettera med några bilder senare under dagen.

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se