Gustavsborg PRE

Alla inlägg under augusti 2012

Av Ann-Britt - 21 augusti 2012 21:54

Hej vad det gick! Då tog vi ändå 45 minuters paus när de körde iväg och lastade fler balar. Det hade vi aldrig fixat med småbalar.


Nu kan vi sova lugnt. Både hösilage och halm hemma. Vi har inte öppnat några hösilagebalar än, men de ska väl vara fina hoppas jag. Våra tjockisar får livnära sig på gräs en månad till ( i bästa fall).ANNONS
Av Ann-Britt - 21 augusti 2012 15:11

Jag tror knappt det är sant när jag ser så fin halmen är. Tänk, efter säkert tre år med grå och trist halm får vi äntligen kanonfin. Förra året var helt bedrövligt. Jag fick sortera och kasta ca 25-30%. Stå och ta av ett tjockt lager av det yttersta som blivit blött i flodvågen vi hade i fjol. Gödselstacken bara växte och växte och jag fick stå i unken halmdoft. Usch, ett sådant år vill jag inte ha igen. I vinter ser det ut som både vi och hästarna får njuta.


Oj, har suttit med bokföring hela dagen och fullkomligt glömt bort tiden. 15.14 och det är nog dags för lunch. Bokföringen klar och jag är nöjd med mig själv.

Måste bara ut och kolla halmen igen!!!  

ANNONS
Av Ann-Britt - 20 augusti 2012 11:59

Dulas och Aguilas hovar verkade och jag genomsvettig. Hade bara tänkt fila lite på Aguila fram, men när hon väl stod i gången såg jag hur trista de såg ut och det blev helrenovering. Nu kan jag lugnt luta mig tillbaka i solstolen, nyduschad och fin. Klämmer till med en god kaka också till kaffet.


Jag har fått bilder som Katrin tog på Kafferepet och här kommer nu en hel svit.


  Ninnas fina pelargoner   Heidis ljus o "pynt"   Alexandras blommor
Vi satte två partytält som avgränsare mot kortsidan och speglarna. Det blev lite mer rumskänsla då.


 Vårt överdådiga kakbord. Här en vackert dekorerad kaka, som någon haft med sig.


 


Jag vid vårt bokbord. 


  Kerstin och Chomper.   Toni och alpackorna  


Fyra unghingstar förgyllde vår dag. Alla "killarna" kommer från Alpakahof Hultet. Gissa om alla ville klappa på dem?


Av Ann-Britt - 19 augusti 2012 18:58

 


Tiger tar uppgiften på största allvar. Tja, tidningen ligger kvar på bordet om det blåser, men blir ju onekligen lite svårläst.


 


Sallad på egenhändigt odlade grönsaker. Paprika, tomat, sallad av olika slag o rödlök. Det trodde jag knappt skulle hända med denna usla sommar. Men nu attans har sommarvärmen infunnit sig och det satte fart på växterna.


   


Clematisen tackar oss för sin spaljé och rosen som kom i sjukbädd växer så det knakar. Det blir en fin kombination till nästa år när rosen har blivit ett par meter hög. Den får ha ett eget rostorn. Spaljén lär inte räcka åt dem båda.

Av Ann-Britt - 17 augusti 2012 16:57

Långsamhetens lov kom jag inte ett dugg längre i. Jag for till biblioteket istället och bad om hjälp att hitta roliga böcker. Kom hem med fyra stycken, varav jag redan läst en och är på god väg in i nästa. Svinhugg hette den jag läst och den var underhållande. En kvinna som ska hämnas på tre män och de dör i rask takt. Underhållande? Ja, faktiskt roligt skrivet.


Ikväll kräftpremiär tillsammans med dotter o hennes sambo. Inte så dumt det heller.


Jag har varit inne i "stora staden" och fått en nypa avgaser. Det behövs liksom ibland för att jag ska ladda batterierna. Jag är en märklig människa, eller hur, men sedan är det underbart att krypa ner i utefåtöljen med en katts baktassar i handen och resten av katten liggande över magen. En god espresso och allt är bra :-)


Vi flyttade de yngsta stona till en ny hage igår, med massor av gräs. Tjockisarna får gå kvar i den nerbetade hagen. Jag verkade Biancas hovar och det räckte med den aktiviteten i värmen. Jisses och vara hovslagare som yrke när det är sommar. En häst var allt jag pallade. Varför växer vissa hästars hovar som gräs. Puh! Vissa behöver verkas efter fem veckor och vissa ser nyverkade ut efter åtta veckor. Föredrar den sistnämnda varianten.


Ha en skön fredag!

Av Ann-Britt - 14 augusti 2012 11:25

Vi rev partytälten i ridhuset igår, plockade undan bord och lite annat och sedan var det som om jag hade vakuum i skallen. Först då insåg vilken fart jag hållit i tre veckor. Det har varit både kafferep och boklansering. Ninna och jag har utväxlat minst tio mail, sms eller telefonsamtal varje dag och nu var det helt "dött på linjen". Det kändes lite märkligt.


Men vi får väl hitta på något nytt projekt :-)


Nu ska jag sitta alldeles stilla och läsa "Långsamhetens lov" av Owe Wikström. En bok jag påbörjat femtioelva gånger och aldrig läst klart. Ska göra ett nytt försök. Putte håller mig sällskap och lugnar kanske även ner mig lite. Hjärnan är fortfarande lite lätt på högvarv. Behöver nog Tiger i knäet också.

Av Ann-Britt - 12 augusti 2012 21:23

Strålande väder och gården full av folk. Det strömmade in gäster när vi öppnade kafferepet klockan 14 och vi beräknar att vi hade någonstans mellan 250-300 gäster. Det var så god stämning och vi tackar alla som bidrog med goda kakor och gott humör. En stor eloge till er!


Våra alpackabesökare gjorde förstås stor succé och fattas bara så söta som de är.


 


Katrin, med megakameran, och Stefan med en av alpackorna. Aditi, bakom Katrin, är indisk utbytesstudent hos Katrins föräldrar. Vi måste te oss tämligen exotiska i hennes ögon.


 


Ogräs rensades minsann en hel dag och jag var nöjd med mitt verk.


 


Kenneth blev poppis med gårdssafari i fyrhjuling.


 


Alexandras "knas-änglar". Man har inte roligare än man gör sig :-)

Av Ann-Britt - 10 augusti 2012 11:56

Söt instruktionsvideo för kattungar, som får lära sig massage. Den lite lätt nördiga speakerrösten gör inte saken sämre.


Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se