Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 30 augusti 2012

Bra elbow grease och en snäll dotter är vägen till en effektiv stalltvättning

Av Ann-Britt - 30 augusti 2012 18:44

Fy tusan som vi slet igår, Alexandra och jag. Eller rättare sagt mest Alexandra. Jag var med på ett par väggar och två boxar. Det är skurborste, svinto och metallskur"trasa" som gäller för att få bort all svalbajs. Hu, jag är halvt förstörd i nacke och höger axel idag.


När vi gjort två boxar tittade vi lätt förtvivlat på varandra och då klämde jag i med att "nu är det bara 15 boxar kvar". Hej och hå! Varav sex ska tömmas på vinterbädden dessutom.


Jag skulle iväg på jobb efter lunch, men snälla dottern fortsatte och tog allt det vita i de sex gästboxarna plus ett par väggar till. Tyvärr har jag kommit fram till att enbart högtryckstvätt kommer inte att fungera utan vi måste skura också. Förbaskade svalor och inte tänker de flytta heller. Fyra små tjocka ungar trängs i ett bo. Fast de verkar vara de sista ungarna. När flyttar de till Afrika? Någon som vet. Jag är färdig att vräka dem nu eller lära dem bättre toalettvanor. Man behöver faktiskt inte flyga och skita samtidigt. Sätt er på gödselstacken för hundan.


    


Bailarino G och Rapido paraplytränas. Så små de var och det var förra året. Den övre bilden är också Baila bitandes Corazona.


 


Futura och Baila. Helt makalöst så de växer!

 
ANNONS
 
Ingen bild

monica

31 augusti 2012 08:54

Våra svalor brukar flyga iväg ganska så exakt månadsskiftet Aug/Sept. I år har jag faktiskt utfört preventiva åtgärder på sval avlandet. Dom fick hålla tillgodo med 4 st reden, resterande rev jag helt enkelt ner direkt byggandet påbörjades.
Klok efter förra sommarens fullständiga invasion, då var det 8 reden=16 st + 4 ungar i varje = totalt 48 "kacklande" svalor som flög runt på stallets 110 kvm....dom är jättesöta men där gick gränsen, jäklar vad dom skitar ner!
Hälsn Monica i Lomma

Ann-Britt

31 augusti 2012 18:28

Jaha, om jag då gångar med 8 så får jag rätt antal hos oss :-) 875 kvm stall plus loft. Nääää det blir bara för många.
Jag hoppas du har rätt om månadsskiftet! Det är i alla fall lugnare nu.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se