Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 25 augusti 2012

Äppeltider

Av Ann-Britt - 25 augusti 2012 20:06

Varje gång jag tvättar golv, skåp, väggar, mina kläder och alla trettioåtta delarna i passertillsatsen o assistenten kommer jag ihåg varför jag inte gör äppelmos mer än vart tredje år. Då har jag nämligen glömt hur förbaskat kladdigt det är och vilken tid det tar. Men när jag sedan äter det färdiga moset på en rostad macka så är allt stök glömt igen. Det är ju så himla gott.


Svängde ihop mors äppeldessert också (finns recept i boken) och den är djuriskt god. Speciellt med de mosiga äpplena som det är säsong för just nu. De ligger i drivor på gräsmattan.


Var duktig och fortsatte min beskäring av Aromaträdet. Det är i princip klart, men de äldsta träden är så vildvuxna så jag vet inte vart jag ska börja. Knipsade lite på bigarråträdet. Vill inte ha det högre än att jag kan komma åt och plocka bären från en normalhög stegpall.


Ska släpa ut jättehöga stegen imorgon och börja såga i äppeldjungeln. Tänkte ta tre max fyra grenar i år per träd för att undvika alltför många småskott.


Min gallring av plommon och Aroma har gett gott resultat. Det är ju faktiskt bättre med 100 stora äpplen än 500 små. Jag äter ju inte ens de där 100 och det finns gränser för hur mycket hästarna ska äta också.


Ha en god lördagskväll!

 
ANNONS
 
ubitt

ubitt

26 augusti 2012 13:57

Vad flitig och huslig du är!
Visst, det är alla de där delarna som måste rengöras som tar mesta tiden! Därför gör jag inte längre mos eller sylt...

http://alpackaprinsarnasblogg.bloggplatsen.se

Ann-Britt

26 augusti 2012 15:59

Det skvätter något rent makalöst när man mosar ner de där slemmiga äppelbitarna i passeraren. Men rackarns så gött det blir.

 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

26 augusti 2012 22:24

Det finns en smart assistent som det bara är att stoppa ner äpplena i och ut kommer skal och skrott ur en ända och fina moset ur en annan. Hade jag tillgång till billig frukt skulle jag skaffa en sådan igen.

Tur i oturen verkligen, med nordisen som föll* ur transporten!

http://barasaras.bloggplatsen.se

Ann-Britt

27 augusti 2012 12:39

Det verkar vara en smart meckapär!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se