Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 22 augusti 2012

Gucci har lagt ribban för dagens aktiviteter

Av Ann-Britt - 22 augusti 2012 08:57

Uh, så möra vi är i kroppen idag efter vår halmrullning! Gucci hjälper oss att hålla nere tempot och har redan begärt att bli borstad två gånger. Pälsen är mjuk och fin med andra ord och inte ett strå i oordning. Tur vi har våra katter.


Det regnar och jag kan med viss tillfredsställelse säga att det behövs. Hade vi inte haft de där 100 storbalarna halm under tak hade jag nog tyckt annorlunda. Soffa, bok o kaffekopp?


De kommande bilderna är från augusti 2009. Så mycket som hänt...


  Alissa G (nu hos Hanna)   Dula o Rombo G (Spanien)   Ninfa o Aciano G   Aguila o Capitano G (Spanien) Aguila igen    Estela o Futura G

Vilket gäng vi hade det året. Tre hingstar som hade så kul tillsammans.


Futura är numera barnvakt för åringarna och de går så fint ihop. Hon tillför lugn och trygghet till de små. Tidigare gick Azora också med dem, men hon ville bossa de andra lite. Inte något våldsamt alls, men de tre som går tillsammans nu funkar toppenbra så Azora fick gå in till de vuxna. Hon hade dessutom blivit rätt så tjock och behövde inte den rikliga mängden gräs som de små får.


Jag har svårt att fatta att Aciano och Futura är lika gamla. Han känns minst ett år äldre. Dags att börja jobba dem vid hand i höst. Futura är inte redo för sadel än. Hon behöver växa klart. Aciano känns mer klar i kroppen, men vi tar det lugnt. Jobbar vid hand och lägger på sadel, men väntar med inridningen. Azora däremot får nog vänja sig vid både sadel och ryttare till hösten. Kenneth ska fortsätta tömkörningen och eventuellt inkörningen. Hon känns helt klar att börja göra lite mer "allvarligt" arbete. Betydligt lugnare än vad hennes mor var i sin ungdom. Hon var helt stollig och inget vettigt gick att utföra förrän hon fyllt 4-5 år. Men då var hon färdig och det var bara att sätta sig på henne. Så cool!

Mitt råd är alltså att ta det lugnt. Vänta och se när hästen är mentalt redo. Vissa är det vid tre och andra vid fem års ålder. Det blir bara bakslag och tråkigheter om man skyndar och allt tar dubbelt så lång tid. I värsta fall måste man träna om hästen totalt och vinna ett förlorat förtroende. Och det är helt onödigt och mycket tråkigt arbete för alla parter.


Den spanska veterinären som avelsvärderade i år hade ovanligt lugn inställning till inridning. Han gillade Bailarino väldigt mycket och det första han sa till oss var "ha nu inte för bråttom med honom". Han tyckte inte ens att vi skulle rida in Aciano nu. Han, liksom en del andra jag hört, sa att de hästar han såg ute i högre tävlingssammanhang som unga var borta från banorna när de var under tio år.


Nu är det ju ingen större risk att vi tävlar FEI, så på den punkten är jag inte bekymrad :-) men tror ändå att jag ska ta det easy. Om inget annat så mår jag själv bra av detta.   


  


Ibland får min kamera till det riktigt fint. Buddlejan gick hädan redan förra vintern. Den var egentligen bara vacker precis när den slog ut, sedan vissnade den rekordsnabbt och var bara brun och ful. Saknar den inte speciellt mycket.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se