Gustavsborg PRE

Alla inlägg under juni 2012

Av Ann-Britt - 2 juni 2012 12:07

Även om ni inte är ett dugg intresserade av hästar eller kan ett smack tyska så är den här filmen klart sevärd.


Ni kan gå in lite drygt 40 minuter i filmen och se ett inslag om flickan som slutat tala, men som med hjälp av hästen kommer ut ur sin kapsel och börjar kommunicera. Rörande och vackert.


Det verkar som man kommit sååå mycket längre i Tyskland än vad vi gjort i Sverige. Även Frankrike verkar vara på gång. I filmen ser vi en kvinna som ska starta ett ridcenter och hon ber en politiker om en miljon Euro, för att bygga om och specialanpassa en stor gård, och han säger direkt att det ska ju inte vara några problem.


http://videos.arte.tv/de/videos/die_heilende_sprache_der_pferde-6692508.html


Jag jobbade med ett par privatelever i Stockholm, med vår ponny Daniella, men det är i princip omöjligt att få det att gå runt ekonomiskt. Det fungerar om man är psykoterapeut eller liknande och har ett avtal (och kan ta 950:-/lektion), men för oss andra går det inte att dra runt en verksamhet som denna med 150-250:-/ridlektion i ersättning. Det ska täcka min tid, skatt, moms, hästen och anläggningen. Då ska man också tänka att min tid är minst 2 timmar om ridtiden är 30 minuter. Det är förberedelser med hästen och eventuellt att ta fram material i ridhus/ridbana.


Trist, för det var mycket givande för övrigt. Eleverna gör verkligen fantastiska framsteg.

ANNONS
Av Ann-Britt - 2 juni 2012 10:59

Vilka herrans väder vi hade igår. Vi har gästhästar som är med på hopptävling i Åstorp och de berättade att hindren blåste omkull. När Medelsvår startade så hällregnade det.


Vi tog in de fem vuxna stona redan efter lunch för de hade inget skydd för vinden. Jag passade på att verka alla hovar. Lite lättare i en stallgång än ute i hagen :-)


På kvällen bestämde vi att ta in småtjejerna också för det var hot om mycket regn och hård vind. Men givetvis så kom det varken regn eller vind. Inte förrän vi precis hade släppt ut i morse! Men det blev inte så farligt. Nu har i alla fall alla fått sova torrt och varmt och blåsfritt en natt.


  


Bild från mitt arkiv juni 2009. Jag tror det är lille Capitano o Futura. 


Jag får gotta mig i gamla bilder nu när vi inte har nya föl att fotografera.


 


Rombo. Det är han ni såg som vacker 3-åring för någon dag sedan här på bloggen.ANNONS

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8 9 10
11 12 13 14
15
16
17
18 19
20
21
22
23 24
25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se