Gustavsborg PRE

Alla inlägg under juni 2012

Av Ann-Britt - 24 juni 2012 17:19

Idag fick vi till det på samma dag som de andra dessutom. Glada skratt mötte oss när vi rullade in imorse. Men det bjuder jag på. Man kan ju inte lyckas varje gång...


Det var många besökare trots det fullkomligt usla vädret och vi hade riktigt trevligt. Turligt nog hade jag packat med mig kläder som inför en Nordpolsexpedition och det behövdes. Fy för den lede så regnigt och ruskigt det var idag.


Vi träffade många bekanta och jag fick förhandsbeställningar på vår bok. Mycket kul!


 


Ett trevligt körekipage.


 


Mari och Imperioso sprang sig varma.


 


Se, vilket steg hon har. Ja, hästen är inte så dum han heller. Det var ju tanken att vår Dula skulle fått föl med denne vackre herre, men det blir inte alltid som man planerar när naturen vill annat.


Ikväll tar vi in hästarna. Ska iväg och köpa ett par höbalar hos en god vän. Annars skäller våra vänner på oss. Minsann om de vill ha bara halm en hel natt! Det är utlovat regn hela natten, hela morgondagen och påföljande natt. Puh! när ska vi få möjlighet att slå vårt gräs?

ANNONS
Av Ann-Britt - 23 juni 2012 11:42

Vi var uppe i stor stil och packade bilen inför Hästens Dag. For iväg till Krapperup bara för att finna det väldigt tomt och öde. Jaha, det var visst inte förrän imorgon.   He, he bilen är packad och klar och imorgon kan vi ta det lugnt på morgonen. Tänk, jag var helt inställd på att det var hästfest idag. Ja, då får vi en dag på sofflocket istället med någon film kanske. Regnar gör det, så det gör inte så mycket att vi inte ska stå ute hela dagen.


Vi hoppas på soligt väder imorgon.


Igår firade vi midsommar med dottern och hennes sambo och vi var på Fredriksdalsteatern och såg "Arsenik och gamla spetsar". Trevligt. Inte så hysterskt som förra årets föreställning, men klart godkänt. Det regnade som himlen var öppen de försa 20 minuterna, men sedan fick vi en underbar afton. Men man sitter som packade sillar och invirade i vinterns regnkläder plus en regnponcho var det helt uthärdligt trots ösregn.


Ha en skön lördag   

ANNONS
Av Ann-Britt - 21 juni 2012 18:57

Idag har vi använt det till betongverkstad och gjutit fågelbad tillsammans med vårt torsdagsgäng. Spännande!


 


Väldigt praktiskt att bara kratta ihop sand under löven för att forma baden.


 


Glad midsommar önskar jag dig!

Av Ann-Britt - 19 juni 2012 14:02

Nu börjar temperaturen ta sig upp till normala gradtal, men även imorse gick det prima att greppa kaffekoppen, ta Putte i knäet, en bok i handen och njuta! Det finns ju fleecetröjor och av dessa kan man ta på sig tre stycken och om man sedan tar en dunväst över och en tjock  yllefilt om benen så är det helt underbart.


Ingen dramatik idag utan båda katterna infann sig punktligt till frukosten. Tack och lov! Jag tror att de är lite udda i sitt slag. De spankulerade med oss ner till hingstarna igår kväll igen och sedan spankulerade de tillbaka med oss när vi var klara. Det kan ju nämligen hända att husse och matte trotsar vädret och sätter sig i en stol och då får man inte missa ett kel.


Tiger har hjälpt mig att gallra rädisor idag. Jag fick för mig att de som jag gallrade bort skulle jag kunna plantera och på så sätt få fler. Jag har en jättestor lila sort. Tiger var alldeles till sig av lycka och låg på rygg i min plantering och sprätte upp allihopa för mig. Då var det t o m så mitt humör blev kinkigt. Fast vi var lika goda vänner igen efter ett par minuter. Plantera kan jag göra en annan dag. Kela med katten kan inte vänta.


 


Min favoribild av Gucci. Himla bra med en bokpress.

Av Ann-Britt - 18 juni 2012 17:23

Vi har plockat ut pojkarna ur hagen ett par veckor nu och låtit dem beta i gången mellan hagarna. Nåväl, vi kan ju inte direkt klaga på deras hull, men de är bra gräsklippare och det är synd att låta så gott gräs förfaras. Igår gjorde vi ett provisoriskt staket så vi slipper stå och hålla dem när de äter.


   


Snygg "spegelbild". Rena och fina är de också!


Till vänster i bild, på andra sidan staketet, syns vår nysådda plätt och den börjar ta sig nu. Det blir väl kanske ingen skörd där i år, men den ser jämn och fin ut.


Jag satte mig ner i ett hörn och eftersom de är som småungar skulle de genast bort och undersöka mig. Då glömde de det fina halvmeter höga gräset.


 


Sötnosarna.


 


Aciano betar sig närmre och närmre.


   


Ja, och så var de i knäet på mig båda två. Vår tanke var att de skulle beta av det långa gräset så jag fick bege mig ut ur hagen, annars blev det ingen reda med ätandet.Av Ann-Britt - 18 juni 2012 12:45

Putte är den av våra katter som mestadels stannar på gården. Han möter alltid Kenneth på morgonen när det vankas mjukmat. Då brukar han ligga under syrenbuskarna och vänta.


Men imorse kom han inte. Vi letade och kallade, men ingen Putte. Vi promenerade längs vägen och hoppas förtvivlat att vi inte skulle hitta honom påkörd, men ingen Putte.


Vi var helt uppjagade både Kenneth och jag. Jag körde och handlade men kunde inte koncentrera mig. Jag bara tänkte på Putte och på vad som kunde ha hänt honom.

Gården kändes helt tom när jag kom hem. Hur kan en så liten varelse fylla upp tillvaron på det sättet?


Klockan 11 dyker han upp och är omåttligt nöjd över den otroliga uppmärksamhet han får. Han kråmar sig och kelar och har sig.


Tänk vad en liten katt kan betyda!

Av Ann-Britt - 14 juni 2012 15:58

Tror jag i alla fall.... Har kommit fram till att jag inte ska skriva romaner. När så här lite text tar så lång tid och så mycket huvudbry i anspråk vill jag inte tänka på hur det skulle vara att sitta med 300 sidor fulla med enbart text. Puh!


Fredriksdal var ungefär som en bal på slottet. Där är bara så vackert att promenera. En lisa för själen att sitta i rosenavdelningen och lyssna på koltrastens sång.


Fina fjärilsfoton var det också


 


En mycket trevlig verkstad fanns det för barn, med ett gigantiskt väggmemory med fjärilsbilder.


 


Ängen i full blom


 


och lilla tjurkalven med sin pappa. Trevligt att se mamma, pappa och barn i samma hage.


 


Våra små älsklingar väntar på att vi ska komma ut och natta dem


 


Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8 9 10
11 12 13 14
15
16
17
18 19
20
21
22
23 24
25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se