Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 26 juni 2012

Tiger, trädgårdskatten

Av Ann-Britt - 26 juni 2012 19:08

Äntligen en timma med nästan sol. Tiger och jag for ut i rabatterna. Vi bröt vissna aklejor, eller ja, jag bröt och han skulle mest kela. Han satt mitt i rabatten och bara pep för att jag ägnade mig inte tillräckligt åt honom, enligt hans tycke. Jag tyckte att vi enbart kelade och blommorna kom liksom i femte hand.


 


Vi befriade rosorna från vissna blommor och om vi nu bara får ett par dagar solsken blir det säkert riktigt fin blomning.


   


Men det förstås, ska jag få något vettigt gjort i trädgården får jag nog låsa in min hjälpreda.


 


Jag vet inte vad det är för "ras" men det är den rosen som dumpades hos oss via ett lastbilsflak. Säg inte att rosor är svårskötta. Den här har planterats om med grävskopa ett par gånger. Slitits och rivits i och den är lika glad för det. Nu har vi tre buskar och sedan hittade jag en mossros, som också kom med samma lass. Och den har nog legat gömd i jorden i fem-sex år. Nu ska jag försöka hinna gräva upp den och plantera den innan vi kör ner den igen med någon annan maskin.


 


Så här ser det ut när man planterat med grävskopa. Lite kullrigt och inte så rakt, men det blir blommor!


Ikväll får hästarna var ute. De har varit inne två nätter. De har blivit betydligt tåligare efter att ha varit ute ett par månader. De klagar inte över regn och inte ens nu med det förfärliga väder vi haft har de frusit. Tidigare var de i upplösningstillstånd om det regnade 1 mm och blåste lite.


   


Estela med sina två döttrar.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Alex

26 juni 2012 19:28

HAHHAHAAA vilken rolig pip-bild!!

Ann-Britt

27 juni 2012 21:13

Eländig liten okelad katt

 
Ingen bild

Ingela R

26 juni 2012 22:36

För ett tag sedan hade du inne en bild på en Clematis som jag tyckte var så vacker, har aldrig sett den förut.
Eftersom jag blev sugen på att ha en själv så har jag letat reda på vad den heter. Tänkte du kanske ville veta. Det måste vara den. Den heter Clematis Mult Blue. Googla på den får du se.

Ann-Britt

27 juni 2012 21:19

Det har du nog alldeles rätt i. Så bra då fick jag namnet på min vackra blomma. Jag har för mig att jag köpte den på ICA Maxi när de sålde clematis billigt, billigt. Bra fynd eller hur?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8 9 10
11 12 13 14
15
16
17
18 19
20
21
22
23 24
25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se