Gustavsborg PRE

Alla inlägg under maj 2012

Av Ann-Britt - 8 maj 2012 08:08

Alla hästarna ute inatt och jag tänkte mig en liten sovmorgon. Jovisst tjohej, vem vaknar klockan 05.00 om inte lilla jag.


   Då kände jag mig så här :-)


ANNONS
Av Ann-Britt - 7 maj 2012 19:02

Det var så lyckat och ni är så go´a besökare! Det verkade som ni tyckte detsamma om kursen eftersom ni vill ha en extrainbokad kurs till sommaren . Det får vi försöka få till. Det kan ju även finnas någon som missade den här helgen som vill komma då.


 


Jösses, så trött man kan bli sa Mikines. Matte lyssnar uppmärksamt på Hannas sammanfattning av lekionen.


 


Den vackra damen igen, utan gäspning.


Våra hästar ska få vara ute inatt för första gången den här säsongen. Vi passar på nu när det är skön temperatur och nästan inga flugor. Så fort värmen kommer kommer även knotten och de är en pina. Svalorna blir väl flera i antal och de lär få att käka. Det värsta är att de fullkomligt bombarderar stallet invändigt med sitt bajs. Min fina nymålade port är nu randig av svalskit och det är den mindre skojiga effekten av dessa flugätande små söta saker.


Småtjejerna fick gå över på det fetare betet några timmar och det var rysligt gott. Men nu är de tillbaka i den mer nerbetade hagen. Vi är rädda att det blir lite för häftigt att gå hela dygnet på nygött gräs. De är unga och växer så faran är mindre, men ändå. 


Estela har gått ner rejält i vikt efter Cassiopeias ivriga drickande och det var mycket behövligt. Hon har verkligen varit smällfet några år och jag har inte lyckats få ner vikten trots minskad mat osv. Men nu är hon så vacker. Hon ser både yngre och vitalare ut. Inte bra med fettdepåer uppe vid korset och jag är livrädd för fång. Vi får alltså passa dem om de går på bete och verkligen hålla koll på hullet. Blir de tjockisar åker de in på halm på natten. För tillfället går de i en nerbetad hage och vi får göra som med småtöserna, växla mellan hagarna. Lite pyssel, men det är det värt.


Imorgon kommer vår dotter och hennes Montessoriförskola på besök. 15 glada barn och några vuxna. Traktorn, hästsläpet och fyrhjulingen är givna besökspunkter. Åka i släpet på fyrhjulingen brukar vara populärt.

Lilla mor har grävt ogräs för glatta livet och nu börjar det se lite bättre ut på gårdsplanen, så dottern ska slippa skämmas över sin föräldragård. Men det är ett evighetsarbete. fattar inte att en grusplan kan vara så aktiv!

Fast den mycket långa gräsmattan förblir oklippt annars kan barnen inte leka där. Inte kul med kilovis med nyklippt gräs på kläderna. Den är lång, mjuk och fin att rulla runt på nu.


        

ANNONS
Av Ann-Britt - 6 maj 2012 09:11

Lite funktionärsbrist gjorde att Kenneth fick åka bort på Championatet och dra sitt strå till stacken. Det kör sig inte själv en sådan där grej. All heder åt dem som anordnar det, även om vi inte själv är med och tävlar:-) Vi får väl se om vi tar oss till Strömsholm istället, om vi nu inte har kurs då också.


Det går bättre och bättre i damhagen. Stonas juver är mindre fyllda och det gör väl att de känner lite mindre dragning till sina små sugproppar.


Jag passar en kaka och bloggar. Sedan ska jag minsann ta mig några minuter och titta på våra kursdeltagare. Mocka får vi göra efter kursens slut. Skönt nu när alla är ute till sena kvällen.


 


Det här är Azora som liten bebis.Av Ann-Britt - 5 maj 2012 11:33

I helgen har vi kurs med Hanna Engström och ett gäng förväntansfulla har bänkat sig i ridhuset. Jag har köksstund och dagens kaka står i ugnen.


Våra små unghästar har lugnat sig och mammorna också. Utsläppen går fint, kvällarna är lite oroligare och det mest för att mammorna stökar till det genom att ropa på sina telningar. Hade de varit tysta hade småttingarna nog inte brytt sig alls. Men det är klart står mamma och gal så undrar man ju om man kanske behöver hjälpa henne.


Imorgon är det PRE-championat och där är vi inte med av naturliga skäl. Lite svårt att kombinera kurs och championat. Kanske lite synd för det var nog inga åringar anmälda. Hade vi åkt dit hade vi alltså kommit hem med sveriges bästa åring, oavsett poäng och buskighet :-) Ja, så kan det gå när det är få anmälda. Kanske inte hade varit så mycket att skryta med den titeln... Vi hoppas hinna dit och kika en sväng.


 


Vår hästklump med åringar och mammor.

Av Ann-Britt - 3 maj 2012 16:29

Häromdagen bestämde vi att fölen skulle bli unghästar och klara sig utan sina mammor. Mycket dumt! sa de allihopans.

Divina och Cassiopeia går tillsammans med Azora och Futura så de får lite stabila kamrater. De har fått fin gräshage och så långt är det väl OK tycker de, men de saknar sina mammisar. Estela står på andra sidan staketet nästan hela dagen och varken äter eller dricker. Hon sveper 25 liter vatten när hon kommer in på kvällen.


Tänk så mycket enklare det är att skilja dem när stoet är dräktigt. Nu har de inte kapat navelsträngen på samma sätt.


Vi har slagit ihop två hagar plus en gång och lät dem gå i ena hagdelen första dagen. Andra dagen tyckte småtjejerna att det var totalt onödigt och gick helt resolut genom grindtrådarna och gjorde alla tre delarna till en stor hage. Det blev lugnare så faktiskt och de fick sin vilja igenom. Men det kommer att ta lite tid att få alla i balans igen det inser vi. Stackarna!


 


Torsdagsgänget har varit här. Efter stallpyssel gick vi ut i solen och grejade. Jag har flyttat sex rosor, som inte trivdes på kontorssidan av huset och nu står de i "sjukrabatt" och jag hoppas de tar sig. Inte nog med att de inte trivdes med läget utan rådjuren kapade dem konstant. Det är bara att inse att i de rabatterna får det vara växter utan anspråk och som inte är goda. Lavendel och lite annat ska jag satsa på, för lavendeln trivs.


 


Futura passar på att bli klappad av Micke. Vi är på väg ner till killarna med lite hö. De har magert bete i sin hage. De har övertagit stohagen och våra matmonster har kapat det mesta jämns med rötterna och det tar ett tag innan det kommer att se frodigt ut.


 


Cassiopeia till vänster och Divina till höger. Divina är nu testad som grålle och det hade vi väl räknat ut själv också för ett tag sedan.

Av Ann-Britt - 2 maj 2012 20:55

Pang! så blev det helt pltötsligt sommar och det gäller att passa på att njuta av det då. Idag gjorde jag utflykt till Fredriksdal i Helsingborg med min "utflyktsvän".


Vi promenerade genom hela området pch det är bara så fint där och otroligt välhållet. Jag trodde vi skulle fått se ett föl idag, men hon kniper än. Stackars stoet är smälltjockt.


 


Det har blivit lite grönare i stan än hos oss.


   


Fina höns och en gåsapåg.


     


Mysig gårdsplan


 


Och sist men icke minst, mina favoritdjur. Urgulliga småttingar, eller hur?


   


Far är kanske inte lika rar?


 
Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se