Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 28 maj 2012

Det bor aliens i vår gödselstack

Av Ann-Britt - 28 maj 2012 12:17

Jag håller på att fylla planteringslådor med vår eminenta gödsel/jord och hittar massor av de här jätte-jättestora larverna. Vad är det för något? Någon som vet?


 


Det blev lite oskärpa i bilden, för den var ilsken på mig och ville inte ligga stilla. De är säkert 7-8 cm långa och 1,5 cm tjocka. Riktiga bamsingar.


Nu har jag kört minst 20 kärror från stacken och resultatet om vi får fart på odlingen hoppas vi blir ätbart. Jag köpte fina tomatplantor på Tomatens Hus, plus paprikaplantor. Mycket trevligt ställe att handla på. Jättestora plantor och mycket rimliga priser.


   


Vi har snickrat lådor själv och vi är mäkta nöjda med vårt verk. Min sjukrabatt är bredvid och jag tror minsann att alla rosorna kommer med små skott. De trivs betydligt bättre nu. Får vi igång allt blir det obonat och fint vid vår lilla uteplats.


Jag lyckades gräva upp ett helt råttbo också på stacken. Jag hörde hur det pep i skottkärran och trodde att det var min larver som snackade. Blev lite bekymrad där ett tag. Men så såg jag att det liksom myllrade i kärran och jag hade lyckats hiva iväg 6 små råttungar. Helt normala människor skulle väl haft ihjäl dem, men jag grävde tappert i min dynga tills jag fick tag på alla och kunde återbörda dem till sin stack. Rackarns så pigga de var och så fort de grävde ner sig. Ja, kanske lite mer än lovligt korkat för jag vill faktiskt inte ha råttor här. Men nu är det gjort.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Tina

28 maj 2012 17:05

Hej.

Det är noshornsbagge larver!! Perfekta att ha i gödselhögen:)

Vill du donera några till mig??

/ Tina

Ann-Britt

29 maj 2012 12:35

OK. Ja, det är ju för stora för ollonborre och andra förslag jag fått på Facebook.
Vad gör de för nytta?
Jag blev lite fascinerad av deras mäktiga storlek.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se