Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 17 maj 2012

Vinprovning och Pålsjö skog

Av Ann-Britt - 17 maj 2012 10:43

Igår gick veckans utflykt till Pålsjö skog. Vi tog en underbar promenad och naturen är som allra vackrast nu. Vi satt på en bänk (man måste ju pausa också) och tittade ut över Sundet och konstaterade att Helsingborg är fint!


På kvällen var det vinprovning och vi testade 8 olika vita viner. Favoriten blev ett Albariño. Friskt och spritsigt.


Min prövning blev en cheesecake med gelatin. Jag rörde ihop den innan vi åkte till Pålsjö och hoppades att den skulle stelna tills vi kom hem vid 17-tiden. Gästerna skulle komma kl 19.00 Gissa om den gjorde det. Nej, givetvis inte. Det blev till att hälla upp och ner på allt i en bytta och göra om gelatinförsöket och återigen hoppas på "stelning" under tiden vi njöt av vinerna.


Den här gången gick det bättre. Puh! och god blev den. Om någon av gästerna läser bloggen vet ni alltså nu hur dramatiskt det var i köket innan ni anlände.   


Idag borde jag ta mig en en rabatt, som inte liknar en rabatt på grund av grov vanskötsel. Borde måla den senast uppsatta spaljén också. Vi får väl se vad det blir av alla mina planer.


   


Rosen innan rådjuren åt upp nästan hela busken. Ja, inte i år förstås. Nu har jag nästan gett upp hoppet om att någonsin få se de här vackra blommorna igen. Måste köpa något medel som skrämmer de där förbaskade djuren. Jag gillar mina rosor mer än de behårade rostjuvarna.


 
ANNONS
 
ubitt

ubitt

18 maj 2012 06:55

Visst är våren vidunderligt vacker när den äntligen kommer! Viktigt att bara sitta och njuta också och inte bara känna alla "måsten"... den första grönskan tycker jag alltid är så förtrollande....

http://alpackaprinsarnasblogg.bloggplatsen.se

Ann-Britt

18 maj 2012 10:09

Ja, man måste lära sig att njuta av det lilla i livet. Att vara nöjd, det pratade dotternoch jag om härom kvällen. Det är viktigt att kunna vara nöjd med det man har.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se