Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 3 maj 2012

Fölavskiljning

Av Ann-Britt - 3 maj 2012 16:29

Häromdagen bestämde vi att fölen skulle bli unghästar och klara sig utan sina mammor. Mycket dumt! sa de allihopans.

Divina och Cassiopeia går tillsammans med Azora och Futura så de får lite stabila kamrater. De har fått fin gräshage och så långt är det väl OK tycker de, men de saknar sina mammisar. Estela står på andra sidan staketet nästan hela dagen och varken äter eller dricker. Hon sveper 25 liter vatten när hon kommer in på kvällen.


Tänk så mycket enklare det är att skilja dem när stoet är dräktigt. Nu har de inte kapat navelsträngen på samma sätt.


Vi har slagit ihop två hagar plus en gång och lät dem gå i ena hagdelen första dagen. Andra dagen tyckte småtjejerna att det var totalt onödigt och gick helt resolut genom grindtrådarna och gjorde alla tre delarna till en stor hage. Det blev lugnare så faktiskt och de fick sin vilja igenom. Men det kommer att ta lite tid att få alla i balans igen det inser vi. Stackarna!


 


Torsdagsgänget har varit här. Efter stallpyssel gick vi ut i solen och grejade. Jag har flyttat sex rosor, som inte trivdes på kontorssidan av huset och nu står de i "sjukrabatt" och jag hoppas de tar sig. Inte nog med att de inte trivdes med läget utan rådjuren kapade dem konstant. Det är bara att inse att i de rabatterna får det vara växter utan anspråk och som inte är goda. Lavendel och lite annat ska jag satsa på, för lavendeln trivs.


 


Futura passar på att bli klappad av Micke. Vi är på väg ner till killarna med lite hö. De har magert bete i sin hage. De har övertagit stohagen och våra matmonster har kapat det mesta jämns med rötterna och det tar ett tag innan det kommer att se frodigt ut.


 


Cassiopeia till vänster och Divina till höger. Divina är nu testad som grålle och det hade vi väl räknat ut själv också för ett tag sedan.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se