Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 27 april 2012

Bianca med rådjursögonen

Av Ann-Britt - 27 april 2012 13:25

Rang är intressant att studera i en hästflock och ja, varför inte även bland oss människor.


Vi tar alltid in hästarna i en viss ordning för att alla ska veta hur det ska gå till och veta sin plats och för att allt ska gå lugnt och fint tillväga. Först in är högst i rang, d v s Överste Hahti alias Aguila (eller om det är tvärtom i namnföljd) med henne går Estela och Cassiopeia. Sedan följer Dula samt Ninfa med dotter Divina.


Bianca är fast övertygad varje dag att vi nog kommer att ha en annan ordning och istället för att gå in sist så blir hon plötsligt först! Jippi! Hon ställer fint upp sig i varje par och blir bortmotad, av oss och av de andra hästarna.


När vi kommer till par nummer två försöker hon varje dag övertyga oss om att det är hon som är mor till Divina och alltså ska få gå in. Hon tittar på oss med sina enorma svarta ögon och säger jo, det är min tur. Lyssnar vi inte så lägger hon huvudet på Divinas rygg och tittar med ännu större ögon. Ninfa är måttligt intresserad.


Någon enstaka gång står inte Dula vid grinden och då har Bianca fått ta hennes plats och hon är sååå nöjd. Hon seglar uppför vägen in till stallet och bara njuter. Hon får gå in med Ninfa. Livet är underbart då.


 


Det är lustigt hur storleken på ögonen ändras efter hur hästen mår. Vi har noterat att Biancas ögon blivit mycket större under tiden här. De är nu kolsvarta och inringade med svart. Det ser ut som vi målat kajal runt dem. Det här fotot är från när hon anlände från Spanien. Samma har jag sett på gamla foton av Aguila. Hon hade riktigt små ögon då och nu är de också öppna och vackra.


Ögat är själens spegel. Det stämmer nog det.


Ett litet tillägg innan jag missförstås helt... Jag menar alltså inte att varken Bianca eller Aguila hade det sämre i Spanien än hos oss, utan enbart att resan och omställningen kan påverka mycket. Båda stona hade det mycket bra där de var innan. Men båda två tyckte att det var jobbigt att flytta, det märktes. Det tog tid för dem att landa. 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14 15
16 17
18
19 20 21 22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se