Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 16 april 2012

Strykarkatter

Av Ann-Britt - 16 april 2012 11:36

Det samlas en del katter hos oss. En del mår bra och är fina, men de flesta ser tämligen bedrövliga ut. Inavelskatter med krumma ben och "krulliga" öron. Min hjärna säger mig att jag ska skrämma bort dem, men mitt hjärta kan inte.


Den senaste i raden är en röd hankatt. Givetvis okastrerad och revirmarkerande. Luktar inte gott. Han var väldigt skygg i början, men när han förstod att jag inte tänkte kasta något tungt på honom blev han alltmer orädd. Han brukade ligga i halmhögen och vila och när jag kom sprang han och gömde sig . När jag mött honom några gånger och pratat lite med honom, blev han mer och mer nyfiken. Senast jag såg honom pratade han med mig och då är det ju ännu svårare att skrämma bort honom. Nu har jag inte sett honom på ett bra tag. Kanske överkörd eller hittat nytt ställe.


Vi har ingen mat ute i stallet. Där går gränsen för vår snällhet. Vi utfodrade grannens alla inavlade katter med svindyr mat ett tag. Nu får det räcka. Våra katter springer in och ut i lektionslokalen och äter. Vi är ju mestadels på gården och då säger de till när de vill in och äta. På natten får de hålla tillgodo med möss.


Jag skämdes lite när jag kom på mig själv med att tänka att den där med de krumma benen vill jag inte ha som permanent katt. Vill inte att folk ska tro att vi missköter våra katter. Taskigt att tänka så kom jag på! Den stackaren kan ju inte hjälpa att han hamnat hos ägare som inte bryr sig. Så kommer han tillbaka och pratar med mig kanske jag veknar...


Men han hade det förhoppningsvis lika fint som de här kattungarna när han var liten.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14 15
16 17
18
19 20 21 22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se