Gustavsborg PRE

Alla inlägg under februari 2012

Av Ann-Britt - 5 februari 2012 18:05

Med tretton tröjor under nya ceriserosa jackan och illgrön mössan på toppen ser jag ut som en blommig falukorv, men varm o go är jag.



Vi släppte alla ston o föl i ridhuset och de var mer i luften än på marken. Killarna fick också komma in en runda och skaka loss lite. Det är så knöggligt i marken och de kan inte springa ordentligt ute. Eller de gör det inte i alla fall.


Lilla Divina spenderade sin första natt i egen box och det gick prima. Den andra lilla tossamajan ska vi börja med också snart. Men Estela har fått mjölkstockning de gånger vi avvant när det var kallt och jag tror det har med kylan att göra. De är ju individer och reagerar olika. Har ingen lust att utsätta henne för det smärtsamma tillståndet i onödan, så vi tar det lite lugnt.


Av Ann-Britt - 3 februari 2012 16:12

Så fort tjälen gått ur marken vill jag ut och prega ner de här i jorden.


 


Tänk om jag verkligen nu får tummarna ur... och gör det, så blommigt och fint det ska bli och vilka buketter jag kan unna mig!


Nu ska jag ut och frysa igen och rulla in hösilagebal, sedan får nog hästarna komma in i "värmen". Men det är knappt jag vill rulla ut mig ur de två filtar jag nu sitter inlindad i som en kåldolme.


Ha en trevlig helg!

Av Ann-Britt - 2 februari 2012 16:46

   Maria, i vår torsdagsgrupp, bakade drömmar och Berlinerbröd till oss idag. Jättegoda blev de! Lite då och då försöker vi ta oss tid att baka och bjuda gänget på gottis till lunchkaffet.


 


Minus 10 grader visade mätaren imorse, men det är väl inte så mycket jämfört med de flesta andra ställen vad jag förstår? Solen värmer i alla fall och vi sa att är det så här mysigt nästa torsdag borde vi grilla korv. Vi kan ju hoppas.



Mor Estela i mitten med sina två döttrar, Cassiopeia och Futura.


 


På väg mot lunchpåsarna.


 


Den lilla brun/skimmelfärgade Divina. Fortfarande inget färgfacit i booken. Hon ser för rolig ut nu. Rumpan är 4-5 cm högre än framdelen och hjärtformad. Stor och rejäl dessutom.







Av Ann-Britt - 1 februari 2012 15:20

Där fick man lite reklam för homeopatin på bästa TV-sändningstid och i ett program som väl ses av många djurintresserade.

Cesar skickade en av hundägarna till sin homeopat medan han jobbade med vovven. Nu jobbar jag hellre med vovven än med ägaren, men reklam var det ändå!




Putte på musjakt, tills han fick syn på mig. Då ville han mycket hellre kela lite.

 
   

Av Ann-Britt - 1 februari 2012 13:52

Ermitaño III, farfar till fem av våra avkommor har blivit den första hingsten i PRE-världen som utnämnts till Elite. Jag fick besked igår från Spanien och blev väldigt glad och stolt över våra "små".

Det är ju alltid extra kul när det är lite stjärnor och rosetter i stamtavlorna. Papporna är Calificado och har en röd rosett och om farfar får någon rosett vet jag inte. Än så länge står det bara i själva texten, men det kommer nog något fint.


Sicken tur då att vi har Aciano kvar! Då kanske han borde få ett litet knytt med något av våra ston? Kanske t o m fler damer som är intresserade?


  Gotardo, Azoras och Futuras pappa. Han har Ermitaño som fader.


 


Vår lurviga Aciano.

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14 15 16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards