Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 23 februari 2012

Lite mer om utfodring

Av Ann-Britt - 23 februari 2012 12:05

Eftersom jag är bekväm av mig vill jag inte ha femtioelva byttor att blanda och fixa och slabba med när jag fodrar. Det blir väldigt många byttor när man har elva hästar om alla ska femtioelva vardera. Våra får aldrig betfor och äter det inte heller om de blir erbjudna. Jag har aldrig förstått varför de ska ha betfor. Det finns väl ingen häst i "naturligt tillstånd" som hittar slabbigt betmassa i en grästuva. Nä, det skippar vi. Visst, det finns ingen som hittar kraftfoder heller, men å andra sidan äter de mycket mer varierat och jag tror nog de lyckas hitta något som liknar spannmål när de själva söker.


Därav färdigblandat müsli och gott pelleterat vitamin/mineralfoder. Det jag gillar med Eggersmann är att det innehåller mycket vitaminer och mineraler och om man ger 1,5 kg/dag så får hästen oftast fullt med allt vad den behöver. Vi som då bara ger några gram :-) får ge extra tillskott. Men det går ju fort att pytsa upp en skopa pellets och några korn kraft i en hink.


Ritualen hos oss är; hö 6.45, hö 8.30, hö 14.00, hö + morot 17.30-18.00, hö + "godishink" 21.00


Vi försökte ställa våra värsta tjockisar på spån och ge halm att äta, men det gillades inte alls av damerna. Dula grunnade på en gruvlig hämnd och kom sedan på att om hon grävde upp bädden och blandade in alla gödsel med den andra sörjan och gjorde detta varje dag skulle vi snart tröttna och återgå till full halmbädd. Hon hade rätt den smarta lilla damen och efter tre-fyra dagar var vi tillbaka där vi började och alla hästarna var nöjda igen.


 


Snart är det sommar igen! Inte särskilt vackert skjul, men ändamålsenligt.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Johanna S

23 februari 2012 12:42

Om du tycker det är intressant med utfodring, vill jag be dig ägna lite extra tid på resten av årets nummer av El Caballo Español :-)

Vänligen,
Johanna

Ann-Britt

24 februari 2012 16:07

Aha, spännande. Jag får erkänna att jag är väldigt dålig med att läsa dem. Glömmer bort dem, men lovar att försöka bättra mig om det nu kommer extra intressanta artiklar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14 15 16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se