Gustavsborg PRE

Alla inlägg under januari 2012

Av Ann-Britt - 7 januari 2012 08:43

 


Igår kom då äntligen dagen som gjorde att jag glömde tre veckor med regn. Sjön i tjejernas hage finns på bild och även sjöarna på grannens åker. Men vilket underbart väder vi fick en dag. Bailarino kom ut i hage för första sedan operationen och han fick förstås lyxhagen med grönt gräs. Han gick med mulen i backen hela dagen.
Idag är det precis som förväntat igen, duggregn och grått, grått, grått..... men det kommer bättre tider det tror jag på!

 

ANNONS
Av Ann-Britt - 5 januari 2012 18:01

Det behövs inga meteorologer som förutser vädret. Det är regn och blåst eller storm som gäller, varje dag! Ska det aldrig ta slut? Vi har sjöar i hagarna nu.
Vi släppte ut hästarna och tyckte att vädret var ju ändå rätt hyfsat. Två timmar senare tog vi in skakande häststackare, som var halvt ihjälfrusna. För då var det som vanligt igen, regn och blåst.


Bailarino fick springa i ridhuset igår kväll och det var mycket skojigt. Vi trodde han skulle vara lika stollig idag, men då var han också som vanligt... "Matte vad ska vi göra nu? Ska du och jag gå en liten runda?" Inget mer springande där inte. Två veckor på box och så lugn och fin.


Aciano har fått in två "nya" damer i boxarna mittemot sig, Dula och Bianca, och han tar detta med ro. Rätt trevligt att testa lite olika kombinationer och träna honom att umgås med alla möjliga i stallet utan att bli uppjagad.


Men det var ändå värt att gå upp ur sängen idag för nu har jag pratat med en tjej som förhoppningsvis ska göra layouten till Katrins och min bok. Hon ska ha det som examensarbete. Vi ska ses på tisdag och jag hoppas hon gillar vår idé och vill göra jobbet.


Ikväll är det "Viva la Greta" på TV och det ska vi inte missa. Vi såg den live i somras och jag har då sällan skrattat så gott. Hoppas den är lika rolig på televisionen. Det kan förstås inte jämföras med att se det "pau rikktit".

Efter det är det "Igelkotten" en film gjord efter boken "Igelkottens elegans", så det blir TV-kväll.
Aciano undersöker Alexandras paraply. Vig kille.
 
 


Tänk den som kunde bita sig i ändan... eller kanske nä...jag avstår nog det förresten. 

ANNONS
Av Ann-Britt - 3 januari 2012 19:00

Jag har väl sagt det förut, men nu kommer det igen. Figge och Evisen, det blev ju för himla bra!

Lite rörd är jag men skrattar också gott när Figaro försvinner ut i buskaget för att äta mitt under uteritten. Han är för go!


Av Ann-Britt - 2 januari 2012 17:19

 


Fd vår Nobleza, numera Cillas Nobleza. Tänk att hon blir fyra år i år. Alla som åker härifrån som föl och unghästar stannar liksom i den åldern för oss. De vi har kvar följer vi efterhand som de växer och blir stora, men de andra är bebisar. Azora och Corredor är samma årskull.


  


Hela gänget 2008.


 


De vackra flickorna.

Av Ann-Britt - 1 januari 2012 18:34

 


Nyårsafton inleddes med fullständigt mjölkvitt utomhusklimat. Vi såg inte förbi stallet. Hästarna fick gå ut ändå och de trivdes trots att de inte såg så mycket av omgivningen. Klockan 15 tog vi in, innan alla började provskjuta raketer.

Vi firade aftonen hos dotter och hennes sambo. Åt fullständigt underbar plankstek och åt förstås alldeles för mycket, men gött va det. Nu är vi så gamla så matmodet har gått en runda. Friterad camembert och plankstek är tillbaka igen. Fast camembert hade vi inte...

Åkte hem till tolvslaget och drack champagnen med utsikt över stall, Bjuv, Hyllinge, Åstorp, Helsingborg och alla raketer. Det är vackert, men kanske inte så miljövänligt. Våra djur är helt obekymrade av smällandet. Varken katter eller hästar bryr sig det minsta, som tur är. Vi låter alltid belysningen vara tänd i stallet tills det lugnat ner sig. Kontrasterna mellan raketljus och mörker blir mindre då och själva ljudet verkar inte störa.


Idag hällregnade det och vi lät hästarna stå inne och detta godtogs av alla. De flesta har fått rasa av sig energi i ridhuset. Som flest var de fem ston inne och det är spännande att sitta och titta på hur de rangordnar sig. Vi släppte först in två stycken och fyllde på med ett sto i taget. Sto nummer tre var Bianca och hon tyckte att hon bestämde över Futura och Azora, sedan kom Dula och då var hon högst. Sist in var Aguila och då återställde hon ordningen raskt och lätt. "Undan för ess" och så var det som vanligt igen.


På tisdag ska vi ta stygnen på Baila och högen med Buta-påsar minskar snabbt. Tänk, det kändes som en evinnerlig tid när vi började och nu är vi snart klara. Han är verkligen som en ängel. Han låg ner i boxen igår och vi satt och gosade han och jag. Han t o m fick sin medicin liggande. Underbara kille!


 


Ha, ha tagen på bar gärning. Tomte-omarrangeraren.


 


Min nya amaryllisfavorit.

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13 14 15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se