Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 30 januari 2012

En färganalys klar

Av Ann-Britt - 30 januari 2012 11:35

Cassiopeias analys är klar och hon är brun, inte helt oväntat   . Så mycket annat kunde hon ju inte vara. Men det som är intressant med analysen är att se vilka färger hon kan lämna. Kan hon inte lämna svart t ex så behöver man ju inte jaga svart hingst.


Ni stoägare, som står i valet och kvalet vad ni ska välja och har snöat in på färg, så kan jag bara ge rådet att kolla stamboken noga och gå inte enbart på vad hingstägaren anger. Det kan mycket väl stå lämnar svart om hingsten har en svart avkomma med ett svart sto och alla andra är en brokig samling. Eller lämnar fux, när han fått en fuxavkomma och 20 andra. Det finns all information i stamboken så ta den extra tiden om ni verkligen vill ha rätt uppgifter.


Själv har jag övergett färgtänket i princip helt. Visst skulle jag vilja ha ett svart sto, men det är inte så viktigt. I Spanien tycker jag också det verkar som färghysterin har blåst över och gula hästar säljs ut i minut och parti. Vi är väl många uppfödare som blivit kontaktade av en man som har 600 gulingar att formligen kränga ut. Tycker inte heller att det är så många annorlunda färger på utställningar. De gamla vanliga skimmel, brunt och svart är helt OK och gärna utan tecken. Gammalt, hederligt, "tråkigt" avelsarbete alltså är det som håller.


Nu ska jag ut och ta lite nya foton på bebbarna.


 


Den bruna manklipperskan. Mamma är så söt i sin nya korta lugg och ser t o m lite yngre och busigare ut.


Lutar mest åt skimmel idag på Divina. Facit kommer snart.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13 14 15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se