Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 28 januari 2012

Termobrallorna framrotade ur gömmorna

Av Ann-Britt - 28 januari 2012 17:27

Fy bubblan så kallt det blivit. Så himla onödigt.


Idag hade Region Syd sitt första informationsmöte (PRE-förening). Ett glatt gäng samlades och när jag stod utanför lokalen lät det ungefär som Happy Hour på Las Palmas.   Starkt kaffe!

Hoppas det fortsätter i den andan för då blir det ju himla roligt att gå på möte.


Jag brukar lyssna på ett program om barn och barn"uppfostran" när jag mockar och ibland undrar jag vad som gör föräldrar idag så osäkra. Varför duger det inte med vanligt sunt förnuft. Är det för att det finns så mycket info om allt, överallt så att man inte vågar tänka själv. En fråga var ungefär "Vår son pussar och kramar hela tiden på sin lillebror (6 månader gammal) och sedan övergår det i att bli alltmer häftigt och då slår han lillebror. Så höll han på hela dagarna. Och vad kan jag göra?" Men snälla nån... Se ett program med Cesar Millan. Nä, men allvar hur svårt ska det vara?

Programledarna är himla bra och har vettiga förslag och råd att ge. Louise var förresten min barnmorska när jag väntade vår dotter (25 år sedan). Hon öppnade den första privata mödravårdscentralen i Gamla stan i Stockholm. Där gick jag och hon var lika bra på den tiden.


Ha en god lördagsafton!

 
ANNONS
 
MagdaMagda

MagdaMagda

28 januari 2012 20:17

Jooduuu info överallt kan du ge dig på! Det märkliga är att alla tycker just de har rätt också, fastän att tipsen/råd/ "så här ska man göra" är motsägelsefulla som sjutton! Jag önskar man kunde stänga öronen, göra som man ville och kände utan att "folk" ska lägga sig i. Göra som man/jag vill gör jag förstås, men det tar på energin att "stänga öronen" emellanåt...och svårt att få folk till att sluta lägga sig i sånt som de inte behöver bry sig om...:-S

http://www.descarada-de-fenix.blogspot.com

Ann-Britt

29 januari 2012 17:21

Man får lita på sig själv. Det finns inte råd som passar alla rakt över. Vi är ju alla individer. Men lyssna på dig själv och din son så blir det säkert alldeles rätt. Du verkar ju ha lyckats förträffligt hittills. Goare unge än din hittar man ju knappast :-) (Jo, min förstås, men hon är lite äldre...)

 
ubitt

ubitt

31 januari 2012 10:10

Ja det låter verkligen som om många inte kan tänka alls själva idag utan behöver en handbok till precis ALLT! Har vi informerat bort det sunda förnuftet? Hmmmm...

Kallt? Onödigt! Vi har nu minus 15.. pffuuuiiiiii

http://alpackaprinsarnasblogg.bloggplatsen.se

Ann-Britt

31 januari 2012 13:04

Fy fasen så kallt. Vi har -5 idag och det räcker mer än väl.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13 14 15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se