Gustavsborg PRE

Alla inlägg under december 2011

Av Ann-Britt - 6 december 2011 17:08

Bailarino skulle varit i Malmö idag och fått fixat sitt sår, men han tvärvägrade att gå in i släpet. Han har aldrig varit svår och igår kväll provade jag och han gick rakt in och stod lugnt och fint och tuggade morot tillsammans med mig.

Men idag var det tvärnit av icke denna värld. Vår snälla veterinär kom och gav lugnande, men det gjorde inte ett smack nytta. Han blev bara något vingligare, men lika omöjlig att rubba.

Katten Tiger tyckte det var fullkomligt hejdlöst roligt att hjälpa till. Han for och flög och skrek och galopperade. Hängde och slängde i min pisk (som har ett snöre) men inget roade varken oss eller Bailarino. Jag tror Tiger försökte höja stämningen.

Det är inte förrän nu, typ 7 timmar senare, som jag inser hur roligt det faktiskt var. Man har inte så mycket humor när hästskrället inte vill gå in.

Så när Baila reste sig och ramlad omkull 5 cm från vår parkerade bil, väldigt lugnt och fint men dock... då gav vi upp och insåg att det skulle inte gå att få in honom. Fattar inte vad som tog åt honom. Allt var helt ostressigt, väldigt välplanerat, alla var lugna och ingen skrek eller var stirrig.
Skit, vi får öva med storebror och försöka få honom att glömma hela den här förmiddagen.

Men att välja mellan en häst som bryter nacken för att han går omkull eller en bula på kinden. Då tar jag bulan, tror jag.

ANNONS
Av Ann-Britt - 5 december 2011 16:05

I lördags tog vi in hästarna vid lunchtid och nu tycker vår alldeles egen överste Hathi att den tiden passade utmärkt. Klockan 12 riggar hon (Aguila) upp sig vid grinden omgiven av hela flocken och så trumpetar hon "TAG IN". Igår var vädret faktiskt OK så de fick vara ute, trots protester, men idag gav vi med oss klockan 15.

Svårt nu när gräset börjar ta slut och det är för blött att fodra ute. Tror vi får ge dem en tuss hö vid 9 och ta ut dem senare. Det är onekligen lång tid mellan 7 och 16. Det får vi hålla med om, så Hathi vinner en halv seger.Härligt med hästar med stor personlighet, som Aguila. Hon har synpunkter på det mesta och ibland får vi hålla med om att hon har helt rätt.


Ja, blött är det men med våra rätt stora hagar har vi det bra ändå. Vi har pratat med flera som inte kunnat släppa ut pga regnandet. Nu får vi igen allt som inte kom i november.


Helgens kurs avlöpte väl och STORT TACK TILL ER SOM VAR HÄR! Nu har vi en hundkurs (Agility) nästa helg, sedan är det kursuppehåll till mars. Kvällskurserna med hund pågår förstås, men inga helgkurser.


ANNONS
Av Ann-Britt - 3 december 2011 19:04

Vilket busväder vi fick på vår kurshelg. Det har ösregnat och blåst halv storm idag. Miljöträning i ridhuset för hästarna. Plåtridhus är väldigt högljudda om man säger som så.


Ett glatt gäng sitter trots ovädret, väl påpälsade, och följer alla framsteg som görs. Jag har mest sprungit in och ut mellan stall och kök, som vanligt, och idag blev det intagning av hästar klockan 12. Det tar onekligen lite mer tid att ha dem inne, men vi hade inte mycket val. De frös rejält.


Killarna har sällskap i sin stalldel, för första gången. Jag undrade lite hur Aciano skulle reagera, men han tyckte det var spännande med stora killar mitt emot sig. När vi tog in gnäggade han lite precis i porten och sedan gick han lugnt och fint. Härligt! Man vet ju aldrig med de där små hingstarna vad de kan hitta på. Bailarino är "lika klok" på att han är hingst, så där behöver jag inte ens fundera. Han lallar på och följer storebror.


 


Glad vovve på kurs."Nu ska faktiskt min matte rida, så nu får ni vara tysta. Jag sätter mig hos fröken, det blir bra det."


 


"Jaha, öppna och sluta osv. Det ska jag nog också kunna fixa om jag hänger med lite här."


 


"Och vi då? Vem bryr sig om att vi nästan svälter ihjäl?"


Ingen fara, de fick mat. Ingen hann svälta ihjäl i sin fängelsehåla kan jag lova mina läsare.

Mot grytorna igen. Snart är det middagsdags.


Av Ann-Britt - 2 december 2011 09:35

Nya tider kräver nya ordspråk: Den man ligger med får bädda... Den som tar, han har... ... Det man inte minns, har inte hänt. Det man inte vet, har man ingen aning om. Det vi inte gör idag slipper vi göra om i morgon. Förtala är silver, förtiga är guld. Gammal kärlek kostar alltid. Har man slagit yxan i båten får man ro som fan. Liten stuga kallas ofta stort dass. Man måst...e kyssa många grodor innan man hittar sitt svin. Den som bara kollar i backspegeln kör oftare i diket. Den som dricker ensam har bara sig själv att fylla. Den som gräver en grop åt andra får 88:50 i timmen. Den som spar han har, men inte roligt. Det finns inga dumma frågor, bara dumma människor. Det man inte har i huvudet får man ha mellan benen. Det som inte tar död på en får en i alla fall att må riktigt dåligt. Det är med kärlek som med whisky, den tar slut. Dåliga flickor är inte det sämsta. Framtiden var bättre förr..♥


Så sant som det är sagt!


Ska släppa ut djuren nu först. De fick en tuss hö till imorse och fick vara kvar inne p g a ösregn. Så fick vi en extralång frukoststund på köpet. Man får glädjas åt det lilla...

Av Ann-Britt - 1 december 2011 20:47

Vi lever och har hälsan, men jag har haft lite svårt att hitta på något att skriva om den här veckan.

Allt rullar på och det känns som jag bara upprepar mig när jag berättar om våra träningar osv.
Vi ska få prova en loksele på Azora i nästa vecka. En god vän har haft den till sin ett-åriga ardenner och hon trodde att den kanske skulle passa vår snutta. Spännande!


Bailarino har ett sår på ganaschen som bråkar. Han har antagligen slagit skallen i en pinne/gren eller liknande och det tog så pass illa att han fick en retning på skelettet också. Nu ska vi till Malmö på tisdag och rensa upp såret. Mycket jobbigt. Där ser man att det stämmer med "små sår och fattiga..." Det började som ett litet hål, som blev bra med antibiotika, men en vecka efter den kuren stod han med nästan 41 gr feber och en megastor varsvullnad. Då röntgade veterinären och ser att det finns en liten, liten "sak" i såret. Denna lilla sak ska de nu försöka få ut och sedan skrapa lite på benet också. Vi hoppas att de kan göra ingreppet stående. Känner oss inte hugade alls att söva honom. Vi kör till Malmö för det är rådet vi fick. De lär vara mycket skickliga. Vår lille bebis.


Hanna-kurs i helgen och det blir som vanligt inspirerande. Kan behövas en energikick efter storm och grått och tradigt väder. Idag tog vi in hästarna vid 14-tiden. Då räckte det med utevistelse, meddelade de oss.


Torsdagsgänget har varit här idag och Maria bakade mjuk pepparkaka till oss. Gott, det piggade också upp. Sedan kom en kollega till Kenneth och hälsade på. Piggade upp lite till så nu är jag helt ostoppbar efter all uppiggning.


Blev så pigg att jag satte mig och gjorde bokföring i några timmar. Bäst jag stoppar här och går och matar våra djur istället. Man kan säkert bli för pigg...


 

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se