Gustavsborg PRE

Alla inlägg under december 2011

Av Ann-Britt - 15 december 2011 16:38

Den här bilden såg jag idag på FB och det är en halvbror till våra Utrerano-avkommor. Rabi MAC heter underverket och han ägs av Cárdenas stuteri. (Fuegos och Utreranos ägare om nu någon missat det).


 


Foto Wojtek Kwiatkowski


Han har tagit flera fantastiska foton av Cárdenas hingstar. Om ni är på FB så sök på hans namn.


   Foto TopIberian.


Man kan väl säga att Rabi är en kopia av sin far.


 


Och så vår lille "knodd". Visst finns det likheter? 
ANNONS
Av Ann-Britt - 14 december 2011 20:39

Bailarino har tagit hjälp av sin storebror och då är det otäcka släpet helt plötsligt OK igen. Jag vet i sjutton vad som hände när vi skulle åka till kliniken. Men antagligen skickade jag en väldig massa hemska bilder till honom. Ni vet den klassiska "tänk inte på en rosa elefant". Nu var det min lille bebis som skulle skäras i och jag kan föreställa mig vad jag sände iväg. Att hästar ser vad vi tänker det är jag helt övertygad om.

Aciano är en klippa och han står tålmodigt bredvid när lillebror får gå upp och ner och stå i släpet osv. Sedan visar Aciano att man kan gå rakt igenom och man kommer levande ut genom framluckan och kan gå bak till lillen igen och ställa sig. Bailarino börjar tro på oss verkar det som och vi är så tacksamma över vår rare Aci. Han var lika duktig förra året när han skulle åka på bete. Då var det han som visade den gamla valacken hur man gick ombord på släp. Tanken var att den gamle skulle lära den unge, men det blev tvärtom.


 


Fina Aciano. Foto Katrin Nilsson, Lotus Lens

ANNONS
Av Ann-Britt - 13 december 2011 14:33

Två små valpar var med (som åskådare) på helgens kurs och de var helt makalöst söta. De inleder videosnutten. Den lilla minivalpen är en Shetland Sheepdog. Man förstår inte hur liten hon är förrän man ser henne jämte ett par människofötter. Hon var så söt så jag "nästan bara dog". Har visst "grym" stamtavla också enligt de stolta ägarna

http://www.stormstjarnanskennel.se/index.htm

Stormstjärnans kennel är de som håller i agilitykurserna och de har hyrt in sig hos oss ett antal gånger. Vi börjar känna igen en del av ekipagen.
Av Ann-Britt - 11 december 2011 15:17

När vi närmade oss helgen så trodde jag knappt att jag skulle få till allt som skulle göras, men det gick och himla bra blev det.

Agility-gänget springer och tjoar och har superkul och vi, plus byaföreningen, avverkade 9 olika bubbel igår kväll. Bara små slurkar av varje givetvis!!! Oroa er inte. Klockan 7 imorse skulle jag upp och baka kaka.   Och det gjorde jag.

Vi testade allt från asti, sekt och cava till champagne. Det var faktiskt inte helt givet att det var den riktiga varan som var den bästa alltid. Men jag fastnade för en vacker flaska med roséchampagne, Tsarine. Innehållet var också helt OK. Tips till nyårsafton, eller innan om ni inte kan hålla er. Champagne kan drickas varje dag påstod Winston Churchill och han skvimpade i sig en pint av den ädla drycken varje dag. 


Nu hör jag att översten hojtar utanför fönstret och vi närmar oss mycket riktigt insläpp. Puh! sedan ska jag sjunka ner i soffan med min bok. Har inte vågat öppna den på några dagar, för då hade inget annat blivit gjort. Härligt med bra böcker. Senor Peregrino om ni missat...

Av Ann-Britt - 9 december 2011 19:53

Började på Señor Peregrino igår kväll och det skulle jag ju inte ha gjort. Läste och läste och kunde inte lägga boken ifrån mig. Härlig skröna. Jag rekommenderar den varmt!


Alla hästarna fick vara inne idag. Storm och regn IGEN. Vi var inte klara i stallet förrän 15.30 Då hade vi mockat dagboxarna, nattboxarna, haft alla ute i ridhuset ett par gånger, fixat mat osv, osv. Ett evigt arbete kändes det som. Men även detta hade en ände till slut.


Snabbt iväg till Maxi och handlade inför helgens kurs och nu puttrar soppan på spisen, lussebullar är bakade och godis till champagneprovningen föreberett. Maten till provningen kan jag inte göra förrän imorgon.


"På spåret" kallar och ett glas rött (eller två). Får hoppas kvällens deltagare är lite mer vakna än förra veckan. Det var ju bottennapp.

Av Ann-Britt - 8 december 2011 13:34

På onsdagskvällarna har vi ett hundagilitygäng i ridhuset och de verkar ha så himla kul. Jag satt på kontoret med min bokföring och hörde vilket tjo och tjim det var i ridhuset. Jag blev lika glad jag av att bara höra på dem.


Sedan läste jag Evisens blogg (Figaros matte) och då blev jag helt varm om hjärtat. Evisen berättade att Figaro inte tyckte det var kul att gå till ridhuset härom kvällen och gick dit lite motsträvigt, men när de väl kom dit så var där en tränare och då blev han hellycklig och knatade bort för att hälsa på tränaren. Evisen hade inte hjärta att berätta för honom att de inte var de som skulle träna utan lät honom hälsa och sedan "låtsastränade" hon också med Figaro och han var så nöjd.

Då blev jag lite rörd över hur fint han har det "vår" lille Figge. (Figge är son till vår alldeles egen överste Hathi/Aguila).


 


Ibland undrar jag hur hundägare i USA tänker. Hoppade in i ett Cesar-program och såg en matte sitta och vara så ledsen över att hennes lilla minihund domderade hela huset och bet folk och "skulle man kanske dra ut tänderna på hunden så att den inte kunde bita folk". För hon älskade ju sin hund så mycket....

Hu, nu blev det så att hon lämnade hunden till Cesar som gjorde "folk" av den och den fick behålla sina tänder.
Happy ending!

Av Ann-Britt - 7 december 2011 16:21

Det blir inga längre utflykter på dagen med de nya rutinerna. Våra förhandlingar var inte så genomtänkta tyckte Aguila och hon sa att vi skulle ändra ingångstiden till 14.30, men nähä där går gränsen. 15.15 fick det bli, för det var ju faktiskt en liten aning duggregn fick vi hålla med om.

När jag frågade henne om hon inte tyckte att jag skulle ha något liv över huvudtaget, mer än att mocka och passa upp hennes gäng, så stirrade hon bara totalt oförstående på mig. Mitt berättigande att få finnas till är tydligen bara för att tjäna överste Aguila och hennes trupp.

Ja ja, det är bara att gilla läget. Det kommer väl en vår och sommar någon gång framöver.


Hon är "one of a kind" den damen.   


Nu ska jag sitta med lite bokföring. Jag tillhör den där märkliga skaran som tycker att det är jättekul! Har fått ett nytt bokföringssystem för mina sociala uppdrag. Lätt och behändigt är det dessutom.

Av Ann-Britt - 7 december 2011 09:08

Vi resonerade med Aguila om de nya rutinerna och kom fram till att de får hö kl 7 och sedan kl 9 igen. Tanken är att vi nu ska släppa ut dem vid 10.

Insläpp var vi inte helt överens om. Kenneth och jag tyckte att de kanske då kunde vara ute till 16, men Aguila sa 15. Nu tänker vi prova 15.30 idag. Så får vi se vad gänget säger om detta.

Jag kände mig väldigt rastlös vid 8-tiden. Då var, tidigare, alla hästarna ute eller på väg ut i hagen och klockan 9 var vi halvklara i stallet. Hm, vad göra. Jo, en latte och lite morgonTV var ju något jag kunde prova. Det hjälpte för stunden. Nu har de fått sin andra omgång hö och jag har parkerat mig vid datorn för lite jobb (och bloggning).

Jag tror det är ett hälsosamt vintertempo faktiskt. Jag har vänner som stressar som galningar och jag är orolig för deras hälsa och känner mig väldigt priviligerad över min tillvaro. Att känna sig rastlös för att man tar det lugnt? Galenskap!


Vi ska jobba vidare med lastning av liten hingst och kommer att ta med Aciano som moget sällskap och duktig lastningskompis. Vi har mycket att komma över från gårdagen. Vi hade så mysigt på morgonen. Han låg i sin box och jag borstade hela honom, kratsade hovarna och sprayade manen med honom liggande i boxen. Gullungen! och så blev allt så fel.


 


Här något mindre, men lika gullig.


Fick rapport från Finland att storebror, Corredor, varit så duktig. Han är nu ridhäst och Kerstin red ut i skogen på honom, med tre vackra ston som sällskap. Han skötte sig utmärkt och jag är lika stolt som Kerstin. Heja, heja! Jag hoppas finska stoägaree får upp ögonen för denna pärla framöver.

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se