Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 29 december 2011

Dula o Bianca har skrivit egen handbok

Av Ann-Britt - 29 december 2011 12:32

Ja, nu har damerna kokat ihop något fiffigt och skrivit en egen handbok som heter "Hur mycket mat du borde ge din häst om du verkligen älskade den".

De står ju inne, gudbevars, ett par timmar och håller Baila sällskap och då står det i deras handbok att "hästen ska ha minst 20 kg hö/timma och en säck morötter annars kan den börja med diverse olater, som att boxvandra, luftsnappa, krubbita, väva, sparka i boxväggar och tusen andra saker".

Jag förklarade för dem att det är ingen idé att ens försöka med sådana dumheter för det blir inte 20 kg hö i alla fall. Ni får så det räcker, sa jag, och sedan äter ni säkert 20 kg halm/timma och det är mat det också.

Idag står hela gänget inne och sympatiboxvilar. Storm utlovades, fast den kom visst inte, men nu får de stå där de står och vara lite sällskap ändå.

Jag sov dåligt inatt och när jag ändå var uppe och "hoppade" (kanske inte direkt) kunde vi lika gärna mocka boxar och fixa stallet. Vi använder alla boxarna (17 st) för att avlasta nattboxarna med bädd. Det blir väldigt unket annars. Så vi vet att vi lever kan jag nog uttrycka det som, men hästarna har det fin-fint. Hej-å-hå vi var klara lagom till förmiddagsfikat och sedan har jag tagit en lur på soffan för att ta igen förlorad nattsömn.

Aciano är nöjd idag för han har två damer mitt emot sig. Azora och Futura flyttade ut till killarna för att pigga upp dem lite. De där två grabbarna är bara så fina, Aciano gnäggade när de kom men sedan har det varit helt tyst och lugnt.

Bailas sår läker bra, tror jag, och det är sytt så att det ska vara självdränerande och nog för att det kommer ut vätska. Det sprutar ibland för varje tugga han tar. Det enda han inte gillar med sin konvalescens är den förbaskade Butan. Det är rond 1, i vår brottningsmatch, på morgonen och sedan går vi en rond på kvällen. Vi hade 28 påsar när vi började och jag är så glad över att vi nu passerat hälften och förhoppningsvis behöver vi inte medicinera mer. Pest och pina. Jag förstår honom.


 


Förra vintern. Ingen lergegga så långt ögat kunde nå.


 


Hugin kollar ut över gården från vårt badrumsfönster. Vår och kastanjeblommor...... 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se