Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 23 december 2011

Lille-julafton

Av Ann-Britt - 23 december 2011 22:51

I Skåne har vi lille-julafton idag. Trevlig sedvänja och när min mor levde åt vi ett massivt julbord (i alla fall det som stod på bordet) på lille-julaftonskväll och så var det lutfisk på julafton.

Med allt som varit den sista tiden så hade vi inte hunnit handla någon mat alls till julen och på lunchen sa Kenneth att han var så sugen på brunkål och lite julmat.

Hm, vi hade en liten slatt gammal leverpastej, några gamla ostkanter och en del annat mindre lockande i kylen. Men då körde fru Bolinder en MacGyver igen. Jag hade för mig att det fanns en påse med min eminenta hemlagade brunkål i frysen och mycket riktigt. Vad ska vi då ha till denna? Det som fanns i kylen passade inte riktigt. Men då hittade jag minsann en påse till i frysen och det såg ut att vara antingen kyckling eller en kotlett eller kanske en fläskfilé.

Det var kyckling. Och då gjorde jag låtsasrevben och det blev så himla gott. Kyckling är lika smaklöst som fläskkött så det borde vara kryddningen som gör det, tänkte jag. Mycket riktigt. Stekta med vitlök, färsk chili, soja, sirap och lite andra kryddor blev kyckling-revbenen och brunkålen en festmåltid. Vi hade en päronsoda och den delade vi som aperitif och sedan fanns det en Ramlösa till maten (vi delade en snaps också he, he).


Nu har vi rått bot på det hela och handlat och ätit så vi är helt proppmätta. Lyckades trycka ner lite Malta också ovanpå allt det andra. Jag var ju tvungen att öva på vispningen till imorgon. Den är len som en barnrumpa, lovar.


Bailarino har snällt stått i sin box idag. Han hade först sällskap av våra matmonster Dula och Bianca. De lider av bulimi utan kräkningar och är helt nöjda med tillvaron utan de andra i flocken bara de får mat. Aguila skulle bara stå och skrika efter de andra och är ingen tröst alls för en ensam pojke. Fölen behöver vara ute och leka så de är inget bra alternativ heller. Så det får bli tjock-tanterna och Aciano som turas om.

I halvlek tog vi in Aciano och storebror är allt bra bäst. Bailarino blev så glad och de stod och pussades genom gallret. Snuttungarna.


 


God natt! 
ANNONS
 
Evisen

Evisen

24 december 2011 13:24

God Jul!! Kramar från Evisen och Figge!

http://www.figaro16.se

Ann-Britt

25 december 2011 17:42

Tack detsamma och en extra julkram till Figge från oss!

 
Magda

Magda

26 december 2011 19:40

Oj,oj har inte hunnit läsa mkt på senaste, men såg att lastning och OP gått bra! Skönt! Ja jag gjorde som K och skrattde lite när jag läste om nervpillret;-)

http://www.descarada-de-fenix.blogspot.com

Ann-Britt

26 december 2011 21:31

Visst är det härligt med ett levande nervpiller :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se