Gustavsborg PRE

Alla inlägg under november 2011

Av Ann-Britt - 6 november 2011 18:36

Jag har varit duktig idag och hjälpt till att sälja lotter för Rotarys räkning. Eller rättare sagt för alla barns räkning som får möjlighet att vaccineras mot polio tack var bl a Rotary-lotterna och Bill Gates foundation. Det var julmarknad på Wrams Gunnarstorps slott och trots värmen verkade alla vara på julspenderingshumör och lotterna gick åt som smör i solskenet.


Tyvärr tittade jag sedan lite grann på hästhoppningen på TV. Jag ser Hickstead ridas och sitter och tänker - stackars häst. Den hoppar med uppspärrade ögon och på slowmotion-visningen ser man hur tungan far från sida till sida utanför munnen. Sedan faller hästen ner och dör! Helt fruktansvärt! Stackars arma ryttare (och häst). Jag förstår inte att TV sänder detta. Det var tydligen inte direktsändning. Varför klipper man inte innan den här ritten? Dålig respekt för alla inblandade.

ANNONS
Av Ann-Britt - 5 november 2011 12:18

Finaste Fuego, eftersom det är vi som "gjort" honom. Här med sin ägare och ryttare, Helen i Norge.

De trivs fint med varandra och Helen berättar att hon lär sig mycket av Fuego. Jag tror nog det är ömsesidigt!


    


Sötaste ungen! Här är han nog ca halvåret gammal.

ANNONS
Av Ann-Britt - 5 november 2011 11:52

Jag har ju hållit på med allt möjligt "märkligt" när det gäller hästeriet som TTEAM och NH t ex. Inom TTEAM red jag både med och utan bett. Ibland med bara lassoring och sedan var det så att vårt halvblod accepterade egentligen bara ett bett som faktiskt ser helt gräsligt ut, rollerbit från TTEAM. Det älskade han, trots det såg ut som ett tortyrredskap.

Nu är jag inne på bettlöst igen i och med att jag börjat titta allt mer på Naturlig dressyr. Den form av ridning jag bedriver kräver inte så sofistikerade hjälpmedel. Vi lullar runt Bianca och jag  och tar ridbanan som den kommer...


Men ju mer jag tänker på det där med bett ju mer fundersam blir jag till om jag vill/kan använda ett bett. Jag är nog inte så fin i mina hjälper att det skulle kännas OK. Här leker vi friendly game och när vi är riktigt friendly så smackar vi en järnbit i munnen på hästen. Hu! nä nu kändes inte det bra längre. Men visst man kan fundera sig blå och ändå inte veta vad som är rätt eller fel.


I senaste Ridsport Special handlar en artikel om hjälptyglar. Det är en bild på en häst med aachengrimma, chambon och dessutom longerlina som är virad ett varv runt nosen. Det verkar väl befrämjande för goda rörelser?

Men det står också att gramantyglar är numera förbjudna på Strömsholm, av Jens Fredricson. Trevligt!! Han anser att gramantyglar gör att hästen går på bogarna utan aktivitet i bakdelen.


Det är minsann inte lätt och ju mer man lär och funderar ju svårare blir det. Varför är det så svårt? Det hade varit mycket enklare om man lärt sig en sak och så var det så för all framtid.


  Alissa G

Av Ann-Britt - 3 november 2011 09:42

kura ihop sig under en hög med nytumlade, varma strumpor!


 


Dotter och sambos lilla Priscilla. Men oj, så liten bilden blev. Lika liten som lilla katten.Av Ann-Britt - 2 november 2011 17:53

Ikväll var det Aguilas och Dulas tur att jobba lite. Dula tömkördes och Aguila och jag gick igenom de sju lekarna.

Tja, det var ju inte mycket som var svårt där inte. Skickas mellan stolar och vägg med 50 cm utrymme, boll på ryggen, studsande boll bredvid sig, lekpinnar och snören och hon bara tittade på mig och sa "jaha och nu då?".
Underbara Aguila!


 


Nästan läge för att knoppa in för vintern, eller?

Av Ann-Britt - 1 november 2011 21:14

Jag var så trött så jag höll på att somna vid 19-tiden. Usch, vad gör hösten med mig?

Istället för att titta på TV och reta mig på alla dåliga program gick vi ut i stallet, gubben och jag. Jobbade med Futura och Azora i ridhuset och sedan verkade jag Futuras hovar. Två timmar senare och helt genomsvettig är jag faktiskt piggare än innan stalltjänsten.
De har en härlig effekt de där djuren!


Nog är det förskräckligt mycket skräp på TV? Vad är det med oss människor som vill se alla dessa förnedringsprogram. Stackars tjockisar som ska skumpa runt och försöka gå ner i vikt och folk ska sitta och skratta åt dem. Psykiskt instabila som opererar sig så att de liknar katter, alla idiotiska tävlingstjohejsan där folk ska utsättas för en massa obehag osv, osv. Märkligt hur samhället börjar bli.

"Så mycket bättre" missade jag förra säsongen, men nu såg jag första programmet. Det tyckte jag om! Vänlighet, kärleksfulla och trevliga människor. Är det inte så alla borde vara mot varandra?


 


Figaro och Mandingo inleder sin vänskap (för ett antal år sedan)

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7 8 9 10 11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22 23 24
25
26 27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se