Gustavsborg PRE

Alla inlägg under september 2011

Av Ann-Britt - 19 september 2011 17:51

Vi hamnade i gäststallet som låg 3 km från Strömsholm och först så blev vi nog allt lite besvikna på att vara så långt från anläggningen. Som tur var skulle vi som åkt tillsammans starta i samma klass, men ändå lite trist att behöva lasta och åka mellan ställena.

Sedan fick vi höra att det fanns en ridstig som förband oss med anläggningen och vi gav oss iväg på upptäcksfärd direkt. Vi hade suttit i bil i sju timmar och hästarna stått i släpet så alla behövde röra på sig.
Det visade sig vara en otroligt trevlig ridstig, som gick över broar med strömmande vatten och mellan ko- och fårhagar. Nu har vi som tur var PRE och "tjejerna" njöt i fulla drag. De gick och tittade storögt och frustade. Azora har faktiskt inte varit utanför gården sedan hon var bebis (SKÄMS på oss, men det blir lätt så när man har ridhus). Hon älskade detta äventyr. Redan på fredagen bestämde vi oss för att strunta i domarens betyg (om det blev dåligt) för detta var ett Championsto för oss.

Vi har nu passerat kor, får, en skjutbana där det pangades friskt, två broar, en tunnel, 10 ridande lektionsekipage från Strömsholm på en smal stig, en stirrig hopphäst med ryttare, ett antal hundägare på promenad, badande hästar i hage och en hel del till. Detta utan att någon av hästarna lyfte på ögonbrynet ens. Yes!


 

Här ger vi oss iväg.


 

En bro över Strömsholms kanal och det brusade rejält under oss. 


     

 

Det hade regnat en del här också... Men vi hade kanonväder fredag och lördag. Promenaden tog 40 minuter (enkel resa).


 

Vi väntar på vår tur, med en i våra ögon vacker häst.


   

Domar- och sekretariatsbordet.


Återigen får jag säga att det var en himla fin helg, med mycket god stämning, en underbart god och trevlig middag på kvällen och väldigt många glada skratt och galenskaper. Så vi gör säkert om det här igen och då ska vi inte göra några förövningar innan själva uppvisningen utan då kör vi direkt.   

En uppfriskande och avslappnande promenad i naturen och så kör vi så det ryker på banan.ANNONS
Av Ann-Britt - 19 september 2011 09:57

Vi fick så dåliga poäng så jag undrar om Azora verkligen har fyra ben, huvud och svans. Men vi kan inte skylla på något för det var ingen bra uppvisning. Hon stängde av och, som en bekant sa, soppan tog slut.

När vi tränade hemma och hon sprang fint så slutade vi och det var berömmet för gott arbete. Nu gjorde Kenneth en provspringning innan de gick in och hon var sååå fin och duktig. Klart att hon trodde att de var klara.

Shit happens och det är bara att gå vidare.


Vi har haft så trevligt och tävlingen var superbra arrangerad. Allt klaffade med tider och Strömsholm är ett fantastiskt ställe att vara på. Eftersom jag vet vad det innebär att arrangera förstår jag att tävlingskommittén har lagt ner massor av timmar. En stor eloge till er!

Strömsholm bjöd på bra husrum, jättegod mat osv.

Jag glömde kameran i Jonnys bil (vårt ressällskap) så bilderna kommer senare idag.


ANNONS
Av Ann-Britt - 16 september 2011 07:57

Det är ju bara helt underbart. Det blåser inte och solen skiner. Härligt!

Tusen tack på förhand till våra snälla hjälpredor.      

Av Ann-Britt - 15 september 2011 08:55

Vi fick in 54 storbalar halm igår. Den ser väl sådär lagom kul ut. Den pressades torr och fin, men sedan har den legat på fältet. Vi kommer antagligen att få ta bort det yttersta lagret så det blir en arbetskrävande vinter. Men jag vill absolut ha halm till hästarna. Det är ovärderligt att de har något att plocka med hela tiden.

Eventuellt kommer resterande balar idag. Fast det öste ner imorse och gårdsplanen flyter, så jag vet inte hur det går.


Torsdagsgänget är här och idag ska Micke få följa med Kenneth och besiktiga den nyservade pick-upen. Det blir nog en kul grej för honom. Micke väntar med viss otålighet på att vi ska serva fyrjhulingen också, för det är favoriten här på gården. Den vägrar just nu att starta och Micke tycker inte det är lika kul att åka bredvid i pick-upen när vi kör ut vatten och hö. Han vill köra själv.


Jag planerar kurser för 2012. Nu är det snart jul igen! och sedan midsommar...Av Ann-Britt - 14 september 2011 19:31

Kenneth har sprungit lite med Azora. Inte mycket men lite... Det är väl bara att hoppas att hon blir lagom taggad av miljön. Lagom för att bjuda på en fin trav och inte för mycket så det blir flänggalopp. Det vet man ju aldrig förrän man är där, när hästen är såhär ung. Det blir vad det blir. Vi får hålla oss lugna och inte få prestationsångest så löser det sig.

Hon har varit med på några kurser här med nya hästar och det har gått prima, men nu är det ju nytt ridhus och det är givetvis mycket läskigare då.

Det är fyra ston i 3-års klassen och de är jättefina allihop. Om jag inte snurrar till det helt så är alla svenskuppfödda och det är extra spännande tycker jag.

Det ska bli riktigt trevligt!


 

                                                  
             Foto Katrin Nilsson, Lotus Lens

 

Azora, min favvotjej just nu. Tänk att jag nästan var färdig att ge bort henne när hon var i sin tjurskalleperiod som föl. Vilken miss jag kunde presterat då.

Av Ann-Britt - 12 september 2011 13:11

Tiger låg i halmen på loftet när jag skulle slänga ner ströhalm och då var jag förstås tvungen att ta en paus med honom. Det gick ju inte bara att slänga väck den söte lille katten, för han låg i min ströhalm vid luckan. Jag låg där med Tiger i famnen och hade hur mysigt som helst. Lyssnade på vinden som lät ganska avlägsen och inte så besvärande där i halmen på det varma loftet. Jag tänkte på Doris Lessings bok om Rufus. Ett måste för alla kattälskare. Tiger lät precis så som hon beskriver att Rufus gjorde en enda gång sedan hon tagit hand om honom.


"En gång när han låg och sov klappade jag honom för att han skulle vakna och ta sin medicin. Då kom han upp ur sömnen med ett förtroendefullt, tillgivet, drillande kurr - det slags hälsning som katter reserverar för de människor och de katter de älskar. Men när han såg att det bara var jag blev han sitt normala artiga och tacksamma jag igen och jag insåg att detta var enda gången jag hört detta speciella ljud från honom - i ett hus där det hördes dagen i ända. Så hälsar en mor sina kattungar och kattungarna sina mödrar. Hade han drömt om sitt liv som kattunge? Eller kanske till och med om den människa som hade älskat honom när han var kattunge eller ungkatt, men som sedan rest sin väg och lämnat honom kvar?

Det skakade mig och det gjorde ont, det där intima ljudet, för inte ens när han hade spunnit som en maskin för att visa sin tacksamhet hade han använt det."

 

Det är aldrig någon som åkt ifrån lille Tiger och både han och Putte låter höra detta underbara drillande, kurrande ljud titt som tätt.


 

Av Ann-Britt - 11 september 2011 17:03

Tusen tack alla ni som var här i helgen! Lika trevligt och lärorikt som vanligt. Extra kul var det för mig att titta på, eftersom Ann lånade vår Bianca. Det gick jättefint och de hittade varandras "knappar" ganska fort. Mycket fint att se, Ann. Jag hoppas att du också hade glädje av dina lektioner?


 
Ann instruerar Ami hur kameran fungerar och Gith får feed-back på sin lektion.

 

Hallå Ann, jag fick godis förra gången jag gjorde så här!!

 
 
Ann och Bianca tar skydd från en liten regnskur som hastigt dök och, som tur var, lika hastigt försvann.


Det var mastig teori om alla olika varianter på skänklar/sätt att skänkla. Jag tror inte jag ger mig in på någon förklaring såhär dags på dagen efter en hel kurs. Men intressant var det. Kom hit får ni själv upptäcka nästa gång Hanna kommer!


 
Mammor med föl har gått och lyxat sig i ensam hage fram tills idag. Vi har sparat på gräset och använt de tre hagar vi haft. Men idag släppte vi in Azora och Futura och det var jättekul, tyckte de unga tjejerna. Det tog bara en timma så gick fölen med ungstona.


   
Varför springer alla så dant??


Corazona åkte igår och resan gick fint. Det tog däremot längre tid att få in henne i boxen än i släpet, för nu ska hon stå på torv. Det var MYCKET läskigt! Men till slut gick hon in. Hon är boxgranne med Espera och de delar hage också. Det känns tryggt och bra.

Av Ann-Britt - 9 september 2011 11:39

Ibland undrar jag vad som styr ens drömmar. Kanske lika bra att inte veta när ni hör vad jag drömt.

Vår dotter hade i natt fått jobb i receptionen (!) på en bordell. Som prydlig gammal mamma så tyckte jag väl inte att det var det mest meriterande jobb man kunde ha, men hon var envis som en vägglus och hon skulle visst jobba där. Hu ja, jag får väl ringa och fråga om det gick bra...

Min man möblerade om gästrummet (dotterns gamla rum) och det blev så luftigt och fint. Sedan kom jag på varför det var så luftigt och det var för att han slängt ut soffan och bordet och nu var det bara en säng och skrivbord där. Ingen matta ens.

Jag hann med ännu fler galenskaper, men de här två får räcka. Jag var rätt nöjd när jag vaknade imorse och kom på att dottern jobbar fortfarande på en Montessoriförskola och soffan står kvar i gästrummet.


Jag var med på en SIFO-panelundersökning igår (ej någon dröm) och det gällde mina radiovanor. Damen som ringde lät så trevlig så jag gick med på att svara på hennes frågor. Annars brukar jag var väldigt otrevlig mot alla telefonpåringare.


Jag kunde knappt hålla mig för skratt när jag förstod hur mossig jag lät när jag svarade på hennes frågor. De flesta kanalerna hade jag inte hört talas om utan jag lyssnade på P1, P4 och Danmark.
Hon undrade om jag hade bärbar radio. Ja, det har jag. Jaha, sa hon, är det i telefonen? Nej, sa jag, det är en bergsprängare som jag har i stallet.

Lyssnar du på radio i datorn, undrade hon. Nej, jag har inga högtalare. Så här fortsatte det fråga efter fråga.

Ja kära nån, tur att hon nog var äldre än jag för hon tyckte mina svar var helt OK.

En yngre frågeställare hade antagligen lagt på luren.


Mot nya friska mål. Nu ska jag förbereda inför Hanna-kursen. Mat ska fixas, kakor bakas, städning ska göras osv, osv, osv. Och solen skiner på mig idag!


 

Det är bara katten som kan lata sig på det här stället.


Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27
28
29 30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se