Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 30 september 2011

Avmaskningsstrategier

Av Ann-Britt - 30 september 2011 18:22

Jag får säga att jag blir inte riktigt klok på det där med avmaskning av häst. Nu har vi gått in i ett avtal med Vidilab. Det kan man göra om man har över 10 hästar och då får man ett något bättre pris. Plus ett par skyltar till stallet...


 

Våra ungston har, som vanligt trist nog, mycket av lilla blodmasken så nu blir det Cydectin innan vi byter till nya friska hagen. Då ska vi väl få bukt med eländet. Men hästarna mår prima och då behöver man inte oroa sig enligt mina idéer.


Det lustiga är att unghingstarna har nästan ingen blodmask och behöver inte avmaskas. Aciano har inte blivit avmaskad på över ett år p g a sin foderinpackning (var rädd att medlet skulle lägga sig i inpackningen och fräta hans tandkött). Han borde alltså haft mängder av parasiter. Vad är kontentat av detta då? Att inte avmaska och låta dem bli immuna av sig själv?

De hästar jag skött till punkt och pricka har mask och honom som inte skötts alls (nåväl) har inget.


En blomma till er som läser bloggen


 

Denna blommar i tid och otid och har inga principer alls. Härligt! Jag är orkidéfreak. De älskar mig trots att jag vansköter dem.


Ha en trevlig kväll!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Iota

30 september 2011 19:29

Har inte avmaskat på flera år (men tar prov varje år) utom förra då unghästen hade mycket. Sen hade hon straxt lika mycket igen. Min mening är att i en frisk kropp vill inte maskarna bo ;-). Så jag satsar på det plus mockning uttanför lösdrift. Min vänninna utdodrar med aspar som hon lägger i hagen hennes häst visar alltid 0 på prov. Jag fick ner blodmaskarna (små) till mer än hälften efter en kut med VermX. Ska snart ta prov igen då hon behöver sänka EPG ännu mer.

 
Magda

Magda

30 september 2011 20:59

Mina 2 hade väldigt olika värden också i våras, trots att de följts åt senaste 1.5 åren och gått i samma hagar och besökt samma stall. Enligt vet.på Vidilab var det inget konstigt och hästar var precis som vi människor: var individuellt motståndskraftig ex mot parasiter & sjukdomar. Descarada är dock inte maskad förren hon var över halvåret och Humlan redan vid ngr veckors ålder och avmaskn.schema enligt vet. Kanske det är hemligheten då? De där första månaderna....?

http://www.descarada-de-fenix.blogspot.com

 
Ingen bild

Claudia Boräng

1 oktober 2011 07:56

Det kanske är knepet med orkideér att inte sköta dem. Jag lyckas då alltid ta död på dem.
Avmaskningssystemet är inte lätt. Konstigt att vissa hästar alltid har mask och vissa inte. I våras hade jag två av 6 som inte hade mask alls. Nu har jag inte skickat in prov ännu.
Fina bilder Ann-Britt. Du kan ju fotografera själv och tjäna en slant på det?
Kram Claudia

 
ylle

ylle

4 oktober 2011 15:36

Jättefina blommor. Vanskötsel är toppen!
Ja avmaskning är märkligt ibland. jag är övertygad om att aspbark har en god inverkan vid maskbekämpning, gammal huskur.

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

Ann-Britt

4 oktober 2011 20:11

Ja, det påstås ju att aspbark hjälper. Nu när det finns så bra kontroller så är det ju värt att testa lite mildare varianter än de från Apoteket.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27
28
29 30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se