Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 31 augusti 2011

Vi börjar bli stora tjejer

Av Ann-Britt - 31 augusti 2011 14:50

 

Divina på språng och Cassiopeia närmast, med lera i nosen. Helt partiskt säger jag att de är sötast i världen!


Vi sitter och väntar på Esperas nya ägare. Idag åker hon och vi gråter antagligen, som vanligt.


Igår fixade vi hennes tänder och även Azoras. Båda hade sår på tungan och vi funderade över varför. Det var inte tänderna sa veterinären. Så kom jag på att de äter blommorna på kardborrtistlarna. De där grymt vassa, som sticker rakt igenom de tjockaste arbetshandskar. Milde tid. Vilka brudar. Jag har gått och klippt bort en hel del för vi vill inte att de sprider sig, men nu får jag gå ut och ta bort resten. När jag tittade i hagen såg jag att de flesta blommorna var avknipsade. Helt stolliga damer. Det måste ju göra fruktansvärt ont. Tydligen jättegoda blommor. Fast jag tänkter inte prova att äta dem.


PS! Vi grät inte. Vi börjar bli duktiga. Det är onekligen lite lättare för den nya ägaren om inte vi står och bölar ( och även för hästen). Men det är ju inte för att vi inte tror att de får det bra utan för att vi är så rysligt glada i våra djur.

Varje häst lämnar ett hål efter sig. Även lille Rapi och han var inte ens vår häst, men ändå så är det en tom plats i hagen.

 
ANNONS
 
Ewa

Ewa

31 augusti 2011 15:49

Superbrudar!! Förståss supersöta!!

http://www.naturligdressyr.se

Ann-Britt

31 augusti 2011 17:02

Så skönt att det är mer än jag som är förståndig ... och du är ju t o m opartisk.

 
Ingen bild

trine albrecht

1 september 2011 10:05

Hallo. Ang. sårena på tungen. Jag har präcis varit hos Thorbjörn Lundström (hästtandläkare i Norrköping) med min knapstrubber valak. Samma problem. Fik veta at det är styngfluga larvarna som tar sig in i hästen den vägen. Tredje veckan i augusti börjar sånna fall at komma in på kliniken til honom, och har gjort i alla år. Han har forskat på detta i 5 år, men ngn slutgiltig rapport finns inte än.. Bra at veta- kan ju ringa honom och kolla upp för mera info om man kännar sig nyfiken. Mvh Trine

Ann-Britt

1 september 2011 11:20

Urk, låter jätteäckligt. Men jag tror nog mer på tisttelblommorna. De äter definitivt av dem och de är fruktansvärt vassa.

 
ylle

ylle

2 september 2011 14:02

Vilka stålmunshästar, men självklart ger tistelblommor sina sår..

Att en (snart fd) ägare gråter när hästen lämnar hemmet ser jag som mycket positivt, då förstår den nya ägaren att hästen är djupt älskad....

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

Ann-Britt

2 september 2011 15:14

Ja, jag förstår inte att de kan komma på tanken att stoppa en så gräslig sak i sin mun.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24 25
26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se