Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 24 augusti 2011

Halt katt och mer unghästträning

Av Ann-Britt - 24 augusti 2011 18:05

Jag åkte till veterinären med Tiger igår. Han har varit halt till och från en vecka och vi tyckte det var bäst att kolla upp det. Det visade sig vara en minimal liten rispa i trampdynan. Snacka om pipig kisse. Men han blev ompysslad och fick ab för han är snuvig också. Han fick en spruta smärtstillande och nu är han piggelin igen. Lille Tiger. Nu haltar han inte.


Vi jobbar vidare med unghästarna. Bailarino och Rapido först. Det är lite halvonödigt att vara själv i ett ridhus tycker Baila och förresten i stallet också, men han lär sig väl snart. Kanske. De var duktiga i alla fall.


Sedan var jag in dit med Corazona, Futura och Azora. De kom och mötte mig en i taget i hagen så det var bara att ta den som anmälde sig frivilligt till jobb.
Nu har vi gjort en bana med presenning, några bommar och en portal de ska gå igenom. Där kan vi hänga plastremsor och annat gräsligt hemskt. Bra lastträning.


Samåkning till championatet har nu löst sig så vi åker med Azora. Kajsa har lovat vara hästvakt och det tackar vi för! Förhoppningsvis är vädret gynnsamt och då kan hela gänget vara ute. September brukar vara en god månad.


 

Man kan lära sig mycket av att bara titta på också! Det gäller nog även för hästar.

 
ANNONS
 
ylle

ylle

27 augusti 2011 12:19

Heja Tiger! skönt att det inte var nåt värre!
Ja er unghästträning verkar helrolig. så synd att vi inte bor närmare varandra, jag hade gärna kommit och tittat (och hjälpt till om det behövts)

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

Ann-Britt

28 augusti 2011 10:57

Jag har erbjudit vår "skrämselbana" till fler om de vill träna, men inte fått något napp. Det är ju idealet om man är ett gäng som tränar tillsammans. Vissa övningar kräver fler personer osv.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24 25
26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se