Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 21 augusti 2011

Naturlig dressyr

Av Ann-Britt - 21 augusti 2011 18:32

Kursen var mycket lyckad och jag är nu så sugen på att rida in Dula och Azora med detta koncept. Egentligen skiljer sig nybörjarstadiet av Naturlig dressyr sig inte speciellt mycket från ridningen i TTEAM, så jag har provat på det förr, men jag glömmer bort att jag kan vissa saker och glömmer därmed också bort att använda mig av det jag kan.

Lassoring red jag en hel del med när vi hade vårt tokiga halvblod. Det var enda gången jag vågade galoppera honom. Vi hade ridbana ute (inackorderade) och den låg vid hagarna, så det var inte så att vi var inne ensamma i ett ridhus. Nej, jag red ute och så red vi bort till en stolpe vid banan och där plockade jag av tränset (från ryggen) och hängde på stolpen. Då blev Mandingo så otroligt stolt och då kunde vi galoppera lugnt och fint. Då störde jag inte honom genom att sitta och tjyvhålla eller göra annat dumt med händerna. Ganska märkligt eller hur? Utan träns gick det lugnt och fint och balanserat.

Vi såg också under kursen att man håller på väldigt mycket med händerna, trots att man rider på helt långa tyglar osv. Nu behöll alla huvudlaget på för ren trygghet. Man behöver ju inte bli helt stollig första gången man är på kurs.

Jag lägger en video här med Magdalena och Bianca. Bianca är inte så mycket riden och det är första gången Magdalena träffar Bianca, och hon gör ett kanonjobb med hästen.

Bianca är, vad Ewa kallar, vänligt dominant, och väljer gärna vägen själv så det tog ett tag innan hon överlät vägvalet åt Magdalena. Detta var vår första kurs och alla hjälper är grova i  början. Slutmålet är förstås att enbart använda kroppen som styrmedel, spö och annat ska plockas bort efterhand som häst och ryttare förstår varandra.

Naturlig dressyr ska även kunna användas på riktigt hög nivå, galoppiroutter och piaff är förstås möjligt på vårt nästa kurstillfälle, för då har alla övat hemma?!? Eller? 

Första gången jag laddar upp klipp direkt från arkivet till bloggen. Nu får vi se om det fungerar.


 
ANNONS
 
Magda

Magda

25 augusti 2011 18:42

Ja svårt var det att hitta "riktningen"...men tusan vad kul det var! Jag ska leta häst jag kan öva på här hemma, för jag vill vara med i fortsättningen!:-) Och Bianca är verkligen en häst att rekomendera till ev.köpare Himla trevlig och härlig tycker jag hon är. Och jag kände mig snabbt lugn & trygg med att sitta däruppe på henne, fastän det var första ggr jag träffade henne och enbart med att och försöka styra med den där lassoringen och kroppen och utan den där falska tryggheten att hålla i tyglarna och munnen. Grova hjälper var ju bara förnamnet:-O

http://www.descarada-de-fenix.blogspot.com

Ann-Britt

25 augusti 2011 20:26

Så kul att du är så nöjd. Jag ska lägga filmen på YouTube så kan du plocka den där. Jag hade kludd med YouTube den dagen jag bloggade därav den "hemliga" varianten.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24 25
26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se