Gustavsborg PRE

Alla inlägg under juli 2011

Av Ann-Britt - 23 juli 2011 20:51

"Jag tänker inte gå ut i alla fall och du ser rätt kul ut med simhud mellan tårna, matte". Men matte is not amused...


 

Det behövs propeller på gummistövlarna för att ta sig igenom alla vattenpölar. Marken är mättad. Alla ston och föl sover inne inatt. Pojkarna har massor av torr halm så dem plågar vi med frisk luft. De låg och sov i gräset idag, så det verkar inte vara så synd om dem. Aciano och Bailarino låg ner och Rapido passade dem. De har ju ett val... men att sola i halmen är toppen.


Ha en god afton gott folk!

ANNONS
Av Ann-Britt - 22 juli 2011 14:37

Gucci har tagit på sig uppgiften att agera mangel i vårt hus. Hon ligger alltid och pressar på våra väntande dukhögar, som borde manglas.

Lite prinsessan-på-ärten-variant. Det är skönt med hjälpsamma djur. 


Ska du ta tag i det här nu matte?


Nej, det ska matte inte för hon ska på galej i kväll, med sin gamla gymnasieklass. Och innan dess ska killarnas skjul halmas, de ska få kraftfoder och lite annat fixande.

Ha en trevlig fredag gott folk!


ANNONS
Av Ann-Britt - 21 juli 2011 09:33

Det slår aldrig fel! Tiger vill åt den mysiga, nysydda och rena ! dynan i stolen och Putte vill åt min macka. Jag hann bara tänka tanken "katt" så stod de där när jag öppnade dörren med min kaffekopp o macka i näven.

Nåväl, mackan räckte åt både Putte och mig och mitt knä var stort nog både till tidning och Tiger.


 

Amanda, våra första katt, hon som lärde mig att ett liv utan katter är inte värt att leva. Inte dåligt gjort av en 12 år gammal vanskött halvvild katt. Hon botade ju dessutom min kattallergi och katträdsla. Fantastisk terapeut och nästan gratis!

Av Ann-Britt - 20 juli 2011 10:45

Skickade in hagprov från de tre olika stohagarna och fick besked att i två av dem var det inte behov av avmaskning. Mycket trevligt! Det är ungstona som har lite av lilla blodmasken och det är inget ovanligt för unga hästar. Riktigt skönt var att mamma/föl-hagen är ren.

Vi ska flytta över snart till vår helt parasitfria, nya hage och då trodde jag att alla skulle behöva avmaskas.

Visserligen är det inte helt säkert med analyssvaren, men man får ändå en indikation tycker jag.


Idag har vi fikabesök av våra "bästisar" Lotti och Måns och jag har utlovat kaloririk och fullständigt fiberfri kaka till kaffet. Ni som var på Bent-kursen fick den på lördagen ... Måns tjuvläser min blogg, tror jag, så jag kan ju inte berätta vad det blir.


Jag borde nog börja måla mina fönster och fönsterblecken som jag inte fick klart förra målarsvängen. Ja, ja jag gör det imorgon. Har jag tur regnar det   

Av Ann-Britt - 18 juli 2011 18:12

Inte hos oss nu utan hos dotter och sambo. Himla fint blir det och vi är så nöjda alla fyra. Bra arbetsbyte. Martin hjälper oss med staket och vi hjälper dem.


För övrigt är det lugnt och fint. Fölen växer så det knakar och de andra mår också prima. Inget att klaga över alls för tillfället.


Cassiopeia hade gått upp ca 50 kg i vikt på en dryg månad, nästan ofattbart, men det syns. Hon hade vuxit ca 15 cm på höjden och den andra lilla växer snart ikapp. Hu, som fort det går. Jag pratade med Spanien idag (ja, inte själva landet utan våra kontakter där) och berättade hur nöjda vi är med hingstvalet förra året. Det är alltid en överraskning vad som kommer ut. Det kvittar nog hur noga man är med valen, så kan man inte styra utgången fullt ut ändå. Det är väl lite av charmen med avel, naturen bestämmer till slut hur genkombinationerna slår.Av Ann-Britt - 15 juli 2011 11:06

Igår såg vi att Rapido stod på andra sidan sitt hagstaket och mumsade gräs. Hm... utryckning med grimma skedde genast.

Han blev så glad när jag kom. Han gnäggade och kom till mig i full galopp. Det var ju tur det!

Men hur hade han kommit ut var nästa fråga och var staketet trasigt?

Nej, allt var helt, men strömmen verkade lite mindre hög däremot. Han hade alltså trasslat sig ut mellan trådarna (3 i höjd = hingsstaket) utan att skada någonting. Vi var tacksamma över att de andra två inte var lika kreativa. Puh, inte så kul med tre unghingstar på rymmen.


Men inget ont som inte har något gott med sig. Kenneth gick en runda och kollade hela hagen och hittade då sin skruvdragare i gräset. Den som vi trodde var borta för evigt. Jippi!


Jaha, då trodde vi att det var klart, men ack nej. Efter några timmar ringde en av haggrannarna i byn och sa att det stod en häst utanför hagen. "Jaha, är det den gule", frågade jag och mycket riktigt det var det. Nu var han lite längre bort mot byn. OK, ut igen med grimma och samma glädjescen utspelades. Rapi gnäggade och kom i flygande fläng och tvärnitade framför mig. Nästan lite gulligt och rörande. Det var så klart inget kul att gå där själv utan kompisarna.


Alla hästarna sov inne inatt. Då visste vi var vi hade dem och det var inget kul väder.

Innan utsläpp blev hagen kollad, alla grenar extra inklippta, batteriet laddat och strömmen hög, så nu ska han väl tröttna på utbrytningarna. Den lille söte gule.


Utlovad fortsättning på fotoserien där det ser ut som tre hästar ska välta. Men det gjorde de inte.


 

Av Ann-Britt - 13 juli 2011 16:29

Det känns som det slagit lock för öronen. Helt dödstyst, efter all aktivitet som rått de senaste dagarna. Lite abstinens har jag redan. Nu är det bara Kenneth, djuren och jag igen.

Av Ann-Britt - 13 juli 2011 11:17

Nu går diskmaskinen varm. Först idag har jag haft tid att ta mig an disken från helgkursen. Puh! men så himla kul vi haft och vilka bilder Katrin har tagit. Wow-faktorn är hög.

Katrins kille, Stefan, är visst datageni och han fixade med vår gamla dator som inte velat fungera trots våra idoga försök. Nu ska vi bara köpa en ny elkabel och sedan har vi en fungerande dator till i familjen.

Enligt Stefan var det &&&&&&%%%CCCC####¤¤¤¤ som det var fel på och jag höll med och sa "att det var det jag också tänkt att det var...". Enligt honom så skulle man bygga sin dator själv för att få bästa kvalitet så det skulle han fixa i september, men jag sa att jag nog kunde göra det själv om han bara köpte in grejorna till mig.

Slutar jag blogga, uppdatera hemsidan eller mejla fr o m september så vet ni nu varför    


Här kommer en hel ruska med mina betydligt gråare och tråkigare bilder, för Katrins fina spar vi på till hemsida och vår förhoppningsvis kommande bok. Ja, någon till får ni väl se för jag kan säkert inte hålla mig från att publicera fler.


 

Här är hon, kanonfotografen! Bilden är dessutom fin, för den har inte jag tagit utan det gjorde Stefan.


 

Åh nej, nu kommer de igen med alla grejorna!


   

Men de är ju så himla sociala och nyfikna och kan inte hålla sig borta. Dula är som vanligt främst bland de vetgiriga.


     

Dula, igen, kollar rekvisitan.


 

Lite finputsning av fotomodellerna.


Är det någon som har kontakter med en media-linje eller någon annan lämplig inriktning och har hört om någon elev/student som vill ha ett kul praktikprojekt med att lay-outa en fin bok? Hör av dig till mig!


 

Jag avslutar med Katrins fina bild av våra fyra ston, från vänster till höger är det Dula, Bianca, Espera och Aguila.

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se