Gustavsborg PRE

Alla inlägg under maj 2011

Av Ann-Britt - 4 maj 2011 19:31

Det går ju inte an att ränna omkring i gamla jeans hela tiden...


 

"Två stora starka", Aciano och Kenneth.


Idag har det gått bra i hagen. Vi har sett alla tre killarna samtidigt i princip hela eftermiddagen. De små har legat och sovit trots att Aciano var en liten bit ifrån dem. Det verkar lossna. Han har också legat ner, som för att visa att jag tänker inte döda er (inte nu i alla fall för nu sover jag).

Vi är så tacksamma att Kajsa (Rapidos ägare) är en sådan "cool cat" och låter oss testa.


Jag har totat ihop informationsblad inför mässan, mest hela dagen. Det tar sådan tid! Vår färgskrivare är inte den snabbaste precis heller, vilket gör att jag sitter och trummar med fingrarna i skrivbordet. Fast det går inte fortare för det.

Ni som är i Ängelholmstrakten får titta in på Företagardagarna i Lindab Arena.

Kenneth kommer att hålla ledarskapskurser framöver och använda sina erfarenheter från "tidigare liv". Därav den udda klädseln i hagen.
Vi kommer att samköra med Lotti och hennes mindfulness-kurser. Kenneth finns på mässan fredag och en del på lördag. Lotti och hennes man, Måns, kommer att vara där på lördag.


Den mesta tiden går åt att fundera över våra nya projekt och det är väldigt inspirerande och spännande. Det lär nog komma mer om detta på bloggen vartefter det klarnar för oss.

Av Ann-Britt - 3 maj 2011 12:00

från mitt hjärta. Just nu går alla killarna i samma hagdel och frid råder. Jag hoppas det fortsätter på detta sätt, så att Aciano får sällskap. Det är inte naturligt för någon häst att gå ensam, speciellt inte unghästar, oavsett om det är en hingst, sto eller valack. De är flockdjur och jag är övertygad om att de mår bäst med sällskap. I naturen skulle en hingst ha en stoflock eller leva i ungkarlsflock.


Igår kväll stod de små längst ner i hagen, mot byn till, och de ville INTE gå upp i den del där Aciano huserade. Kenneth tog bilen och körde runt ner till byn och fodrade dem där. Jag tog Aciano i grimma och fodrade vid grinden. Småttingarna fick en tunna med vatten i sin del.


Vilket pyssel. Kenneth tog en kollrunda vid 23-tiden också. Då var det lugnt.


Imorse stod de små kvar i "sin" del så jag fick locka fram dem så att de såg Aciano när de åt sitt kraftfoder. Kenneth fodrade Aciano.


Men nu äntligen verkar det alltså ha lossnat på sällskapsfronten. Håll tummarna att det går vägen! Aciano försökte valla ner dem i hans del igår, men de små tyckte det var ett mycket ofint sätt och ville inte ha med den store brune stökige att göra. Nu har han kanske tänkt om och lagt om taktiken. Lite snällhet och mildhet gör nog att han vinner fler vänner.


Vi har några extra hästvakter i byn. Folk tycker det är så trevligt med våra hästar. Idag fick vi berättat att småttingarna hade legat platt länge, länge och sovit. Tror nog de var trötta efter allt spring igår. Kul att folk engagerar sig och bryr sig.


 

Av Ann-Britt - 2 maj 2011 17:13

Vi släppte in Aciano till småkillarna imorse och det blev ett väldans springande. Först gick det jättebra och när vi alla andats ut så satte han igång att jaga Bailarino och sedan Rapido. Han tog dem en och en och satte dem rejält på plats. Usch! inte kul och inget man kan göra. När man släppt så har man och det är i princip omöjligt att vandra in och försöka stoppa en pågående fight, speciellt om de springer i hundra knyck.
Han gjorde som tur var inget mer än jagade dem och bet lite i flanken. Bailarino, som träffat honom tidigare, tog det säkra före det osäkra och ställde sig 3 hektar bort. Rapido blev inte särskilt rädd utan stannade kvar en bit från Aciano och gick t o m mot honom igen lite nyfiket. Vi antog att det såg värre ut än det var eftersom Rapi reagerade så. Kajsa fick bestämma om/att vi skulle låta Aciano gå kvar i hagen.

Det märkliga var att han kallade inte en enda gång till stona. Vi trodde att det skulle oroa honom och att staketet skulle vara viktigt att passa, men nix. Tänk det blir sällan som man tror och förväntar sig, eller hur?

Skulle vi ta in Aciano ikväll skulle det bli sista försöket att släppa ihop honom med andra igen. Vi är glada och tacksamma att Kajsa låter oss prova.   


 

Nu har de delat upp hagen, Aciano har första halva och de andra två den övre halvan. Frid råder och de kan t o m träffas lite emellanåt. Inget jagande mer. Vi har satt in en extra vattenbalja i småttingarnas del.


Tur att de har varandra, de små.  

Av Ann-Britt - 2 maj 2011 16:57

Jag har tidigare skrivit om att jag vill göra en bok med recept och vackra bilder från vår gård och våra djur. Projektet påbörjades för två år sedan och avbröts igen p g a att min fotograf fick för mycket andra jobb.

Nu har jag tagit itu med det hela igen och fått Katrin Nilsson att hoppa med i båten, som fotograf. Det är Katrin som tagit profilbilden (i högerkanten) till bloggen bl a.


Om ni vill kan ni beställa bilder av era djur när Katrin kommer hit för att fotografera till boken. 3 profilbilder, redigerade och klara kostar t ex 600:-. Mycket bra pris!


Exempelbild från Katrin:


  

 

Presentation av Katrin:

 

Jag bor i Göteborg med pojkvän och vår hund, startade Lotus Lens i Mars 2011. 
Företaget är mån om miljön och siktar på miljöcertifiering.
Jag har varit elev hos Hanna Engström på helgkurser hos Ann-Britt och också
bott och praktiserat/arbetat hos Hanna under två år.
Praktiserat hos Sabine Kellinger och tagit väpnarprov 2007. 
Vid sidan av mitt företag studerar jag fotografi via högskolan i Jönköping och  
har studerat human ekologi på Göteborgs universitet (som ev. ska fortsättas till hösten). 
För att se lite av mitt arbete får de gärna gå in på hemsidan www.lotuslens.com

 

En bild till:


 


Inte fy skam precis så passa på att få förevigat älsklingen! Det går bra att maila till mig så får du priser osv.

info@gustavsborg.com



Av Ann-Britt - 1 maj 2011 13:35

Nu har jag gjort en egen ovetenskaplig test och ska se om ogräsättika eller Round-up är bäst.

Ogräset ska börja gulna efter någon timma står det på dunken, men än har inget hänt efter ättikaattacken.

Sitter och funderar på om jag ska rensa ogräs i en rabatt eller tömma fler boxar....

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards