Gustavsborg PRE

Alla inlägg under maj 2011

Av Ann-Britt - 15 maj 2011 17:11

Min och Rapis mattar (heter det så när det är två?) har fått för sig att vi ska äta olika kraftfoder. Det är jättekul för då måste de hålla ordning på oss när vi äter. Vi ska liksom ha varsin hink.


 

Det går ju bra så länge de håller i hinkarna och sorterar oss. För vi försöker byta hela tiden. Till slut brukar min matte ge upp, när vi har tränat henne tillräckligt länge, och så får vi äta våra morötter ur samma hink. Det smakar smaskens då.


  



Den där blå buren har vi inte riktigt förstått oss på. Den store brune brukar ligga där och sola, men när det regnar är han ute. Vi har aldrig velat gå in där.


 

Men vi kan passa honom när han solar.


 

Nu har vi kollat den och den var inget att ha. Vi är stäppens fria mustanger och sover ute.

Av Ann-Britt - 15 maj 2011 10:51


Otrolig röst, men kanske inte rätt för Eurovision. Nu dundrar han för fullt i mina högtalare och stackars Gucci viker sin öron, men hon viker inte från min sida utan står ut. Min stoiska lilla katt.


Ska greppa kameran och ta lite foton av mina småkillar. Uppdateras under dagen.

Av Ann-Britt - 13 maj 2011 13:34

Nä, inga föl än och vi lär få vänta ett par dagar till tror jag.

Madamerna vaggar omkring och ser allmänt trötta ut.


Vinprovning här ikväll med Byaföreningen. Det är röda från Sydafrika som står på schemat.

Av Ann-Britt - 11 maj 2011 12:20

Estelas mage har ändrat form och vi tror att fölet intar position för att komma ut i världen.

Vi släppte henne i den hage vi brukar ha till mamma och nyfött föl. Den är frodig och fin. Kanske det kan övertala henne att det är OK att sätta barn till världen. Det finns mat!


 

Imorgon eller fredag borde det väl bli något? Vi har inte vakat än och är alltså pigga och fräscha.


Jag vaknade 5.30, lite väl onödigt tidigt. Men jag hann verka 2 1/2 häst, släppa ut, fodra hingstarna, kela med katten och sitta i solen med en kaffekopp innan 9. Så effektiv jag var idag då!

Av Ann-Britt - 10 maj 2011 15:38

Vi tyckte allt var så bra "planerat". Estela fölar den 7 maj, Kenneth åker på kurs ett par dagar och sedan Ninfa den 25 maj. Men nähä, inte då! Nu verkar damerna synka sig och nedkomma precis när Kenneth är borta. Så intressant för mig då. Två föl och helt ensam. Dä blir bra dä...


Ikväll ska jag på ett, förhoppningsvis, intressant föredrag om marknadsledarskap. Det handlar om alla nätverk på Internet; Facebook, bloggar, Twitter osv. Hoppas lära mig lite nyttigheter.

Av Ann-Britt - 9 maj 2011 12:22

 

Tänka sig, den där åtta-fotade hästen var två små krabater. Se så långt ifrån varandra de vågar sig!

Det börjar stabilisera sig i hagen. Inatt har de ätit rejält med hösilage. Tidigare har de bara legat i det. Det är förstås en stor omställning att vara ute dygnet om och utan mamma osv.

De är lugna och trygga. Idag när jag kom ut såg jag två små bulor i hagen och en stor. Då låg alla tre och sov. Det verkar vara skillnad på vuxna och unghästar. Sällan man ser alla vuxna hästar i en flock ligga ner samtidigt, men unghästar kan slockna hela gänget utan vaktpost.


Idag tar jag semester. Ska utsätta min kritvita lekamen för solens strålar och försöka bara-vara, även om jag har lite svårt för det. Speciellt nu när det är så mycket på gång, då blir jag lite toppad och vill bara jobba, jobba. Och det är ju trevligt när man har roligt på jobbet!

      


TACK ALLA NI SOM VAR HÄR PÅ HELGKURSEN!!! Härligt gäng och god stämning. Vi ses i september igen hoppas jag?

Av Ann-Britt - 8 maj 2011 10:29

Estela kniper, till sina ägares stora förtjusning. Vi ska sova fem kvart i timman imorgon och sedan är vi redo för nya utmaningar.

Mässan gick otroligt bra. Lotti och Kenneth gjorde succé igår och vi har flera intressenter för våra kurser.

Kursen rullar på och går fint och det är smockat med folk i lokalen. Roligt!

Det går bättre och bättre med hingstarna. Alla tre var i samma hagdel imorse och det var lugnt och fint. Rapido har vrickat till sig, men var bättre idag.


Nu är det matlagning som gäller.


Av Ann-Britt - 6 maj 2011 20:16

Ikväll när vi skulle ner och fodra hingstarna ser vi en häst med ryttare på vår vall, precis bredvid hingsthagen. Vad i h.... sa lilla jag. Vi for ner med bilen och då dyker ytterligare en ryttare upp i galopp. Våra killar sprang förstås som tokar på sin sida staketet.

Vi hinner ifatt damerna och jag som annars faktiskt är rätt så vänlig, var skogstokig. Jag for ur bilen och frågade vad de höll på med. "Vi trodde detta var en allmänning" säger den ena ryttaren. Det gjorde inte mig mer vänligt sinnad precis.

Man brukar ju trycka in allmänningar mellan en hingsthage och en åker, eller hur?

"Ni sitter på varsin häst och ser hur de andra springer och ni har ingen tanke på att ni gör något galet" säger jag.

"Nä, men förlåt då"

Jag sa väl en hel del väl valda saker till. Ibland kan man bli helt matt? Körkort för häst, ja tack!

Tack och lov stannade killarna på sin sida staketet. Att ge sig in och galoppera på en annan gårds vall är fel och att galoppera bredvid en hage med hästar i är fel-fel-fel.


Mässan gick mycket bra idag. Våra kurser i ledarskap är alltså inte nya NH-kurser utan chefsutveckling. Företagskurser med andra ord. Mycket spännande kontakter knöts.


Där var också en lustig grej. Kenneth och jag börjar fundera på om det är vi som kommer från en annan planet.
Vi hade byggt vår egen lilla monter med hjälp av hinderstöd och bräda och lite annat och fick till det riktigt bra. Rygg-i-rygg med oss är en annan utställare och de hängde helt glatt upp sina saker i vårt bygge. Utan att fråga. Helt OK, men man brukar väl fråga, eller? Helt plötsligt kommer sedan en kille i kostym krypande runt hörnet på vår monter med en sladd i handen. Hej, säger Kenneth, kan jag hjälpa dig. Jag ska bara koppla in el, säger killen. Jahapp, i vår sladdvinda. Ja, återigen helt OK, men kanske en liten fråga där också.


Det är nog inte män som kommer från Mars osv, utan generationsknutet. Men nu är vi så trötta så vi bara skrattar åt allt tok.


Vi är sååå glada att Estela inte verkar ha planer på att föla så vi dessutom skulle behöva vaka. Då kan jag lova att vi skulle vara helt genomförvirrade på helgkursen.


Det här ska nog bli bra och jisses vilket långt inlägg. Är ni med än?

Ha en god afton!


Ha ett riktigt trevligt Championat imorgon, önskar jag våra kollegor. DET hinner vi inte med.




Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards