Gustavsborg PRE

Alla inlägg under maj 2011

Av Ann-Britt - 23 maj 2011 11:52

Kurs i Naturlig dressyr med Ewa Angantyr den 2 o 3 juli. Följ Ewa på hennes 10-veckors kurs hos Karen i Florida.

http://naturligdressyr.bloggagratis.nu/


Mindfulness och ridning med Lotti och mig som instruktörer.


Fotfolksplatser på Bent Branderup-kursen den 9-10 juli.


Mer om kurserna finns på vår hemsida

www.gustavsborg.com


Av Ann-Britt - 23 maj 2011 11:34


Vilken energi de har, de små liven. Ninfa har gett upp att följa med och står nu bara still i mitten och låter lillan fara runt som i en karusell.

Futura, som är vår självutnämnda barnvakt, vill in och passa den lilla. Vi får väl ta och släppa ihop dem snart så hon får sitt föl-lystmäte stillat. Hon är helt bebistokig.


De tre stäppernas mustanger sov i box inatt. Det kom 15 mm regn och blåste kuling. Inte skönt för dem att vara ute bestämde vi och de höll nog med. De hade fullt av halm i manen i alla fall. De har varit inne en natt tidigare när det ösregnade. Ganska mysigt att ta in dem ibland. Dessutom får de en påminnelse om att gå fint i grimma och stå inomhus. Men jag får säga att Aciano uppfostrat de små bra. De är fridfulla som lamm.

Första gången vi tog in blev de lite oroliga när de förstod att de skulle stå alldeles intill den store brune, men nu har det lossnat. Bra även för flockkänslan att ta in. Då kan de stå och nosa på varandra med ett galler emellan och känna sig säkra.


Inget nytt på Estela-fronten som ni kanske förstod redan. Onsdag är min gissning och hingst är nästa kvalificerade gissning.

Av Ann-Britt - 22 maj 2011 13:06

Oj, vilken vecka betyder det på svenska. Föl, kalas för gubben, Brasilienbesök, Rotarygala och diverse annat smått och gott. Nu kan vi ta det lugnt ett bra tag. Vi har fått upplevelser så det räcker för en månad.


Jag tittar sällan/aldrig på talangjakter och hade då förstås missat de här galna damerna. Men igår kväll fick jag se en hel show med dem på Rotarygalan. Helt hysteriskt.



Den piggade väl upp en tråkig söndag?


Kenneths Brasilienbesök ville komma och titta på våra hästar och det fick de gärna. Supertrevligt gäng och jag hamnade på lunch med dem på båten Swea i Helsingborg. Helsingborg bjöd på sitt bästa väder och det var kontinental stämning i stan. Mycket trevlig lunch och nu är vi bjudna till Brasilien. Nåväl, det kanske inte blir av, men det går ju att ha mail- och FB-kontakt.


Rotarygalan var fantastisk. Tillsammans drog vi in över 262 000:- som oavkortat går till Läkarbanken (ideell organisation med läkare som åker till Kenya och arbetar) och även End Polio Now. Ett Rotaryprojekt, som precis som det säger, går ut på att utrota polio i världen. En enkel liten vaccination, där man droppar några droppar vaccin på tungan kan rädda liv. Bill Gates Foundation har lovat att skänka 355 miljoner dollar om Rotary samlar in 200 miljoner dollar, alltså totalt 555 miljoner Dollar. Summan är helt makalös.

http://www.rotary.org/en/EndPolio/Pages/ridefault.aspx


Tänk så okunnig jag var när Kenneth gick med i Rotary. Jag skojade om gubba-dagis osv. Men ack så fel jag hade. Jag hade ingen aning om nånting visade det sig. Det var varken gubbar eller dagis utan en välgörenhetsorganisation med många både unga och kvinnor som medlemmar och en fantastisk gemenskap och hängivna personer som arbetar för andras väl och ve.  ”Service above Self”, är mottot (osjälvisk tjänande).


En liten fölbild vill ni väl ha...?


 

Lillsnuttan rätar ut sig alltmer. Hon når marken utan att spreta ut med frambenen, vilket är ovanligt vid så här tidig ålder. Hon är så liten att hon kan klia sig på ryggen under Ninfas mage. Hon, liksom Ninfa och alla Ninfas ungar, tycker inte om regn, så när hon blev blöt kröp hon under magen på mamma och drog bort vattnet. Givetvis hade jag ingen kamera med mig!


Estela ser ut som om hon funderar på att klämma ut en fölunge inom de närmaste dagarna. Juver och spenar har nu ändrat form till mer sugvänligt stadium och det är väl på tiden, två veckor över beräknat datum.


Av Ann-Britt - 20 maj 2011 09:42

Jag vill bara sitta och titta hela dagen lång.


   

Hoppas hon får behålla denna vackra bruna färg.


 

Det kliar överallt!


 

Igår var halsen för kort. Då nådde hennes bakhov inte fram till örat, men idag har hon sträckt ut sig lite till. Tänk tanken... att klia sig själv bakom örat med foten. Spelar nog ingen roll hur mycket jag sträcker på halsen.


Några timmar gammal gjorde hon galoppombyten och idag är det galoppirouetter som tränas. Varför förstör man sedan allt när man sätter sig på dem?


Estela kniper och folk säger "Är ni säkra på att hon är dräktig?". Tja, döm själva.


 

Två veckor över tiden imorgon. Vår dotter och svärson kommer hit ikväll och vakar. Mycket snällt och vi tar tacksamt emot detta! Vi ska på 50-årsjubileum imorgon. Kenneths Rotary-klubb jubilerar och det är festligheter på Parapeten. Jaha, vi får väl se vad Estela säger om detta. Alexandra och Martin är kvar på dagen också. Man vet ju inte vad madamen hittar på och det går inte att lämna henne vind för våg flera timmar. Det har jag absolut inte nerver till.

Av Ann-Britt - 19 maj 2011 18:03

Vi släppte upp den lilla i ridhuset imorse. Sedan tyckte vi att hon följde så fint så vi skulle våga chansa på att släppa ut i hage. Det gick väldigt bra. Hon provade med mulen mot tråden ett par gånger och sedan var hon nöjd med det.


 

Hon hade varit i ridhuset och sprungit av sig den värsta energin innan vi släppte ut och det var bra det. Nu tog hon en tupplur nästan med en gång.


     

Ninfa är ovanligt harmonisk. Hon kan annars ha lite myror i brallan, men nu är hon verkligen den stolta modern och bara njuter.


 

Vi var tvungna att sitta och passa ett tag tills vi såg att lillan stannade kvar i hagen. En kaffe med tårta var inte helt fel och eftersom vi inte skulle köra någonstans idag fick det bli en Torres till kaffet.


 

Jag virade in mig som en kåldolme i en filt och det blev tre timmar i solen. Aaaah, underbar dag. Putte var förstås med på kalaset och slickade i sig resterna av tårtan.


  


När Ninfa fölat har hon alltid tagit med sig kalasfint väder, oavsett om hon fölat i mars eller april. Vi hoppas hon gör så även denna gång och att det fina vädret är här för att stanna.


Kenneths kalas blev lyckat och han inte anat något alls. Kul, med överraskningar!

Av Ann-Britt - 18 maj 2011 14:28

 

Denna grymt söta unge anlände 01.40 inatt. Kenneth fyller 60 år idag och Ninfa var alltså först ut att gratta.

Sin vana trogen gick förlossningen fort och när jag kom ner låg både föl och efterbörd prydligt i boxen. Det är första gången som jag har fått lossa navelsträngen, för allt var helt intakt. Lite otäckt kändes det, men jag tänkte att om de tåler mammas omilda behandling så ska väl jag också kunna.


Hon var på benen inom en halvtimma och diade efter en 1 1/2. Snabbis och pigg som är ärta.


Mer om henne imorgon. Då kanske vi har fått en till...


Nu ska jag fixa med lite överraskningskalas för Kenneth. Inget stort, för vi skulle egentligen inte fira alls, men lite släkt får komma. Nej, han läser inte min blogg.

Av Ann-Britt - 17 maj 2011 08:35

 

Jag står här och växer, säger Ninfa. Hon är fullständigt otymplig nu stackarn och rör sig sakta. Det måste bli en befrielse när den där klumpen behagar komma ut. Estela gör lite framsteg, men det dröjer nog ett par dagar.


Vi gör en ny hage. Vi kom fram till att vi behöver inte allt hö vi producerar och det finns ingen ekonomi i att sälja, när man hyr in tjänsterna. Då har vi mycket mer glädje av en ny ren hage.


 

Borta i fjärran finns en bil och två "gubbar"...


 

En stor stark "svärson" är helt OK! Det gick som en dans och de hann med nästan hela kortsidan innan himlen öppnade sig IGEN. 


Idag tar de paus på förmiddagen. Kenneth har Rotarybesök från Brasilien. De ska titta på något så oromantiskt som soptippen i Helsingborg. Förra året var det besök från Uganda och de var lika fascinerade av vår svenska sopsortering. Biogasanläggningen här i Gunnarstorp var toppennumret och den ska även de brasilianska gästerna besöka. Tänk med så enkla och billiga medel de skulle kunna bli av med massor av sopor och dessutom få ut något ekonomiskt bra av det hela. I Uganda hade man inga problem, sa besökarna, för där slänger man bara allt på gatan...

Ett tips för stöd till 3-världen alltså.



Av Ann-Britt - 16 maj 2011 11:00

Igår kväll gick alla killarna som en enda klump i hagen. Det var riktigt befriande att se. Nu är det förstås den stora bruna som bestämmer ändå, men det kan ha sina fördelar också. De små hålls på mattan mycket effektivt och de leker inte ens hingstlekar med varandra. Tidigare kunde de vara rätt så mycket pain-in... tyckte tjejerna. Nu är de som små lamm.


 

Inga föl än och vi har börjat vaka så smått. Kenneth fyller år på onsdag och jag börjar tro att de tänker överraska med varsitt föl då, som present. Inte så dum present.

De går i varsin gräshage och växer och frodas.


Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards