Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 22 maj 2011

Sicken vicka

Av Ann-Britt - 22 maj 2011 13:06

Oj, vilken vecka betyder det på svenska. Föl, kalas för gubben, Brasilienbesök, Rotarygala och diverse annat smått och gott. Nu kan vi ta det lugnt ett bra tag. Vi har fått upplevelser så det räcker för en månad.


Jag tittar sällan/aldrig på talangjakter och hade då förstås missat de här galna damerna. Men igår kväll fick jag se en hel show med dem på Rotarygalan. Helt hysteriskt.Den piggade väl upp en tråkig söndag?


Kenneths Brasilienbesök ville komma och titta på våra hästar och det fick de gärna. Supertrevligt gäng och jag hamnade på lunch med dem på båten Swea i Helsingborg. Helsingborg bjöd på sitt bästa väder och det var kontinental stämning i stan. Mycket trevlig lunch och nu är vi bjudna till Brasilien. Nåväl, det kanske inte blir av, men det går ju att ha mail- och FB-kontakt.


Rotarygalan var fantastisk. Tillsammans drog vi in över 262 000:- som oavkortat går till Läkarbanken (ideell organisation med läkare som åker till Kenya och arbetar) och även End Polio Now. Ett Rotaryprojekt, som precis som det säger, går ut på att utrota polio i världen. En enkel liten vaccination, där man droppar några droppar vaccin på tungan kan rädda liv. Bill Gates Foundation har lovat att skänka 355 miljoner dollar om Rotary samlar in 200 miljoner dollar, alltså totalt 555 miljoner Dollar. Summan är helt makalös.

http://www.rotary.org/en/EndPolio/Pages/ridefault.aspx


Tänk så okunnig jag var när Kenneth gick med i Rotary. Jag skojade om gubba-dagis osv. Men ack så fel jag hade. Jag hade ingen aning om nånting visade det sig. Det var varken gubbar eller dagis utan en välgörenhetsorganisation med många både unga och kvinnor som medlemmar och en fantastisk gemenskap och hängivna personer som arbetar för andras väl och ve.  ”Service above Self”, är mottot (osjälvisk tjänande).


En liten fölbild vill ni väl ha...?


 

Lillsnuttan rätar ut sig alltmer. Hon når marken utan att spreta ut med frambenen, vilket är ovanligt vid så här tidig ålder. Hon är så liten att hon kan klia sig på ryggen under Ninfas mage. Hon, liksom Ninfa och alla Ninfas ungar, tycker inte om regn, så när hon blev blöt kröp hon under magen på mamma och drog bort vattnet. Givetvis hade jag ingen kamera med mig!


Estela ser ut som om hon funderar på att klämma ut en fölunge inom de närmaste dagarna. Juver och spenar har nu ändrat form till mer sugvänligt stadium och det är väl på tiden, två veckor över beräknat datum.


 
ANNONS
 
Nina

Nina

23 maj 2011 23:36

Haha! Pantertanter!

http://www.dorado.bloggagratis.se

Ann-Britt

24 maj 2011 08:56

Riktigt härliga!

 
ylle

ylle

24 maj 2011 10:16

Härligt att få vänner på andra sidan jordklotet!
Tänk, jag har alltid haft samma feel för Rotary, har skymtat ett gäng gubbar som smugit in på nobla ställen för att inta lunch osv... får väl omvärdera det hela nu? Osjälviskt tjänande, kan det BLI bättre?

http://bloggplatsen.se

Ann-Britt

24 maj 2011 10:56

Det är rätt trevligt att inse att man kan ha totalt fel ibland. Man lär så länge man lever.
Läkaren i Kenneths klubb åker 6 veckor till Kenya, utan lön. Jag tror hon åker varje, eller i varje fall vartannat år.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se