Gustavsborg PRE

Alla inlägg under april 2011

Av Ann-Britt - 4 april 2011 12:10

Matte hade bjudit in två tanter till, som jag aldrig hade träffat, men de skulle visst inte leka alls utan bara stå i gången. Konstigt!
Det var en massa folk också med på kalaset och alla ville klappa på mig och Futura. Vi hade så mycket att titta på så vi åt inte ens vårt hö.


 

Av Ann-Britt - 3 april 2011 07:54

Idag fanns det en badbild i vår lokaltidning. 17 grader varmt i Helsingborg igår och ett helt gäng killar i badbrallor prydde bilden.

Kanske lite att ta i, men jag unnade mig 45 minuter i Baden-Baden med två katter på magen. Oj, så skönt det var med lite värme. Termometern visade 18 grader när det var som bäst. Det var så mysigt så inte ens Putte orkade kivas med brorsan, utan båda två låg helt stilla och sov.

Dottern bjöd på Thai-mat på bykrogen igår kväll och det piggade upp ytterligare lite till, så gamla mor var på prima humör. Härligt med snälla barn.


I eftermiddag ska flickorna avelsvärderas. Skimmeldamen är en rulle-gris så det blir till att plocka in tidigt och försöka skrapa rent.


 

Nu ska jag ut och pussa födelsedagsgrisen. För ett år sedan såg han ut så här. Plutten!

Av Ann-Britt - 2 april 2011 11:03

Imorgon har vi 1-års kalas för Bailarino. Idag städar jag lite extra i stallet om han vill bjuda in några kompisar. Nåväl, så särskilt fejar jag väl inte, men jag tvättar i alla fall fönsternischerna. Våra gamla otäta fönster släpper in massor av damm och jord. Spolning alltså.

Bailarino får morotstårta imorgon. Det har han önskat sig.

Nu börjar man kunna ana hur han kommer att se ut som vuxen. Den värsta ynglingstiden börjar gå över. Han har sett tämligen gräslig ut ett tag, men det tar sig för varje dag. Halsen är inte längre ett rakt streck utan det går att tyda en liten, liten form.

Han har noll koll på att han är hingst så det fungerar fortfarande bra att han går med tjejer. Nu hoppas jag gräset kommer igång så vi kan släppa honom och kompisen i slutet av april.


 

Vårt lilla troll. Vidhåller att han är det snällaste föl vi haft.


Det var oklokt att vräka i sig den där hamburgare igår. Jag åt inte mer resten av dagen, tvi vale så mätt jag var.

Kenneth var på kurs förra helgen och även denna så jag jobbar av det mesta av alla kalorierna jag intog. Det känns i "kröppa" när man är ensam med hela gänget hästar. Alexandra kommer ikväll och hjälper mig med insläpp. Vi ska äta en bit mat ihop. Det blir INTE hamburgare.

Av Ann-Britt - 1 april 2011 14:30

Jo, en fullständigt normaltjock kvinna i sina bästa år kan trycka i sig 300 gr i jättegott hembakat pitabröd PLUS pommes frites. Men sedan kan den förut normaltjocka kivnnan säga att hon är fetmätt. Gissa vem som har tryckt i sig detta? Ett nyöppnat pizza/hamburger/kebabställe i byn har specialpris denna veckan och det går ju inte att motstå.
Godaste hamburgare i stada!


På söndag ska vi avelsvärdera Azora och Bianca. Azora är 3 år och Bianca lite äldre. Men Bianca var ett kreativt litet barn och bytte mamma med kompisen. Inte så bra när man får sådar 30 föl och kanske inte visar alla samtidigt och med detsamma . Det tog sin lilla tid att få ordning på och därför blev hon inte avelsvärderad som 3-åring. På den tiden tror jag det var Cria Caballar dessutom och det var om möjligt ännu längre handläggning på tester och annat.


 

Alissa G och Amorosa G. Amorosa hade så vacker färg som liten, men blir med tiden vanlig skimmel.


Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18 19 20
21
22 23
24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards