Gustavsborg PRE

Alla inlägg under april 2011

Av Ann-Britt - 23 april 2011 09:45

Nu är det snart fågelaffärsdags i stallet. Den första svalan har anlänt och håller på att kolla upp boplatserna. Det var ett livligt kvittrande och när de andra 40 också intagit sina platser blir det ett näst intill öronbedövande "oljud".


Bailarino tyckte jag skulle sätta klockan på snooze. Han var så sömnig.


 


Bara lite till...


 


Okey då, jag ska gå upp.


  


Bruna kli-gänget.

ANNONS
Av Ann-Britt - 22 april 2011 14:07

Halleminda, bikinin är invigd och alla fåglar, som flög över gårdsplanen, dog av skräck! Det var inte grannt. Lilavit är färgen.


Igår tömde vi ur skjulet i hingsthagen. Hela torsdagsgänget och vi själva var engagerade. Någon dirigerade så Kenneth kunde backa till med släpet, ett par stycken hjälpte oss att hålla ångan uppe med sitt glada humör och någon hjälpte till att skotta skit. Det gick som en dans.


 

Nästan hela glada gänget på väg ut med lunchhö till hästarna. Snart räcker det med enbart gräs. De har inte så bråttom att komma och lämnar lite hö ibland. Härligt!


Glad påsk!!!   

ANNONS
Av Ann-Britt - 20 april 2011 08:50

Ni ska inte tycka synd om mig när jag kämpar med min högtryckstvätt. Jag är lite självplågare förstår ni. Gillar att gå omkring med mina långa gorillaarmar slappt hängande när de är helt slut efter att ha hållit i tvättgrunkan. Gillar när ryggen känns som den ska gå av på mitten, för då tycker jag att jag varit riktigt duktig. (Vad är det för fel på mig?)

Kenneth kör välten och fixar så det blir fint i hingsthagen.

På kvällen sitter vi och glor med våra trötta ögon och beundrar våra verk.

Att det skulle ta så lång tid att tvätta hade jag missat. Det går nog åt ett par arbetsdagar. Men så skitigt det var! Lätt att bli hemmablind.

Vi ska försöka tvätta takfönstren på ridhuset nästa gång vi har en lift hemma. Då blir det ljus i vårt hus.


 

Halva kortsidan blev ren igår. Mina hästar höll mig sällskap.

Det är så fridfullt i nya flocken. Inga strider utan alla vet sina platser. Corazona har utsett Estela till extramamma och det är kli-party varje morgon med Estela, Futura och Corazona.


Lille Rapido kommer på måndag och då ska vi flytta Bailarino. Futura kräks snart på honom. Varje morgon är det samma procedur. Han ska upp och bita henne i nacken och hon sparkar och stegrar sig. Hon vill INTE leka, men han tycker det är jättekul. Dags med killkompis.


 

Lille Corredor undersöker vattnet (3 år sedan). De är för söta när de är så små. Allt är ju nytt och allt måste testas med stor förundran.

Av Ann-Britt - 19 april 2011 09:48

att äntligen ha en högtryckstvätt som fungerar. Nu ska ridhuset bli vitt igen och jag väldigt blöt.


 

Uh, det tog nästan en timma bara att göra denna lilla biten...


 

och allt detta är kvar...plus en gavel. Men fint blir det!


Tänka sig, jag lyckades bygga ihop eländet också, bara det är väl värt en eloge? Jag som hatar allt vad bruksanvisningar heter. Men alla kopplingar hamnade på rätt plats och manicken fungerar.

Av Ann-Britt - 18 april 2011 10:40

Vi släppte ihop en ny konstellation idag och det är ju alltid spännande att iaktta en ny flock. Skulle Aguila fortfarande vara ledarstoet, eller skulle Espera ta över rollen?


 

Aguila vann den mycket korta kampen. Puh, det är aldrig trevligt när en häst sjunker i rang. För mig betyder det att den börjar bli gammal och svag och lite på väg ut och det är inte vad jag vill ska hända med Aguila.

Hon är fortfarande "Queen of Gustavsborg".


Azora var glad över att ha mamma i hagen igen. (Främst till höger.)


 

De andra är mer tveksamma... (Aguila till vänster i bild.)


 

Så, håll er där bak tack!


 

I den andra hagen var lyckan fullständig. Futura fick in mamma hos sig och det blev klistund med fyra hästar inblandade.


Aciano kommer att ha och göra hela dagen med att undersöka sin nya hage. Tusen nya spännande dofter.


Det är inte ofta jag får se våra ston i lite mer uppspänt läge och dj-ar i min lilla låda så fina de är! Aguila är så grann och Bianca bjuder på en trav utöver den vanliga. Vi borde nog byta hagar varje dag så vi får njuta av den anblicken.Av Ann-Britt - 17 april 2011 17:23

Det var en artikel om Mindfulness i vår lokala tidning "Näringsliv". Det stod om ett företag i Danmark, som infört Mindfulness-träningspass på arbetstid.

Träningen är frivillig, men 40 % deltar. Träningen tar 10 minuter.

88 % sa att de blivit bättre på att fokusera sig på sina arbetsuppgifter

75 % trivs bättre på jobbet

65 % upplever att de blivit mer effektiva och produktiva

50 % säger att de hanterar stress bättre nu


Det som var mest intressant var att även de som inte deltar i träningen känner av det på så sätt att de tycker att de fått ett lugnare och mer lyssnande klimat på arbetsplatsen.

Intressant!

Länk till kursinfo:

http://www.gustavsborg.com/default.asp?pid=73&sub=17


Jag ser verkligen fram emot våra kurser i sommar. 

Imorgon ska vi flytta runt i hagarna och förbereda för att släppa småpojkarna på "bete". Azora, Bianca och Espera ska flyttas till Aguila-hagen och hennes gäng. Ninfa får ha kvar ungarna och så flyttar vi Aciano längst ner mot lösdriften. Då kan han gå och spana på de små och så gör vi nog ett nytt försök med att släppa honom med "kidsen". När vi släppte förra gången var det ju bara Aciano och Bailarino och lilleman skulle prompt fram till staketet hela tiden och snacka med mamma. Han förstod inte alls att det är största killen som tar hand om brudarna. Hade Bailarino inte varit så påstridig där hade det alldeles säkert gått utmärkt.

Av Ann-Britt - 15 april 2011 12:37

Titt som tätt blir jag kontaktad av människor som undrar om jag kan hjälpa till att förmedla deras PRE. Ibland är de jättebilliga och då blir jag alltid väldigt misstänksam och börjar fråga en massa besvärliga frågor. Det visar sig då att mycket sällan är det fullt friska hästar utan de har alla möjliga väldigt allvarliga fel och brister som; ryggproblem, "kraschade" bäcken och diverse hältor.

Det märkliga är att alla hästarna går att rida, bedyrar ägaren, men man kan kanske inte precis tävla hästen.... Men promenadridning går utmärkt! Jaha...?

Hm, vad ska jag säga. Tyvärr säger jag, som svar, och det har aldrig blivit att jag hjälpt till.


Men jag undrar vart de tar vägen? Är det så att allt går att sälja om det bara är tillräckligt billigt? Och vem köper?. Vilken stackare tror sig fått en billig häst, som sedan kommer att kosta honom/henne tre-fyra gånger köpeskillingen och kanske aldrig fungerar ändå?


Sorgligt är det, både för hästen som riskerar att valsa runt mellan en massa olika köpare och om den person som köper i god tro.


 

Snart nog är det dags för betessäsong.

Av Ann-Britt - 14 april 2011 08:57

En kurs för alla - t o m hästrädda!


Mindfulness och ridning - en väg till personlig utveckling

Låt begreppet medveten närvaro integreras i ditt hästliv och utvecklas som ryttare och människa. Vi erbjuder ett unikt koncept med kurser och läger.
Vi kommer att gå igenom filosofin i mindfulness och göra övningar såsom att sitta i närvaro (meditation) och medvetenhet genom rörelsesekvenser. Tillsammans med hästarna praktiserar vi det vi övat oss i, både på hästryggen och från marken.

Du är välkommen på kursen även om du inte har någon hästerfarenhet alls, då vi kan anpassa lektionerna efter just dina önskemål. Då arbetar du enbart från marken med hästen. Häst finns att låna.

Mindfulness är att vara uppmärksam med avsikt i varje ögonblick utan att värdera det.
Jon Kabat-Zinn

Kursledare är:


Ann-Britt Bolinder, terapeutisk ridinstruktör med lång erfarenhet av TTEAM-metoden för hästar.
Ansvarar för en del ridpass och arbete från marken.

Charlotte Zetterberg, aukt Feldenkraispedagog, mindfulnessinstruktör och ridlärare. Ansvarar för lektioner i mindfulness, medveten rörelse och ridning.

Båda har lång erfarenhet inom omsorg och habilitering.

Kursdatum:

23-24 juli
13-14 augusti

Pris:

2 900:-. Box ingår.
Mat kan beställas för 120:-/dag; frukost, lunch och eftermiddagsfika ingår. 


Lotti och Vega.

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18 19 20
21
22 23
24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se