Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 15 april 2011

Undrar vart alla hästar tar vägen...

Av Ann-Britt - 15 april 2011 12:37

Titt som tätt blir jag kontaktad av människor som undrar om jag kan hjälpa till att förmedla deras PRE. Ibland är de jättebilliga och då blir jag alltid väldigt misstänksam och börjar fråga en massa besvärliga frågor. Det visar sig då att mycket sällan är det fullt friska hästar utan de har alla möjliga väldigt allvarliga fel och brister som; ryggproblem, "kraschade" bäcken och diverse hältor.

Det märkliga är att alla hästarna går att rida, bedyrar ägaren, men man kan kanske inte precis tävla hästen.... Men promenadridning går utmärkt! Jaha...?

Hm, vad ska jag säga. Tyvärr säger jag, som svar, och det har aldrig blivit att jag hjälpt till.


Men jag undrar vart de tar vägen? Är det så att allt går att sälja om det bara är tillräckligt billigt? Och vem köper?. Vilken stackare tror sig fått en billig häst, som sedan kommer att kosta honom/henne tre-fyra gånger köpeskillingen och kanske aldrig fungerar ändå?


Sorgligt är det, både för hästen som riskerar att valsa runt mellan en massa olika köpare och om den person som köper i god tro.


 

Snart nog är det dags för betessäsong.

 
ANNONS
 
Sara

Sara

15 april 2011 13:12

Då kan man lika gärna ge bort hästen om man inte vill ha den kvar, anser jag. Eller också göra det rätta och ta sitt djurägaransvar. Detta är nog, tyvärr, vanligare än man kan tro. Och varför be dig sälja å deras vägnar? Det gynnar knappast dig och din verksamhet. Klok du som säger nej.

Kram

http://vogelberga.blogspot.com

Ann-Britt

15 april 2011 13:44

Man vågar nog inte ge bort den heller för det kan gå riktigt illa. Då ska man verkligen veta att den får vara kvar på det nya stället osv.
Jag tror det bästa är att inse att de får det bättre i ett liv efter detta, hur svårt det än är att ta det beslutet.
Det är inte lätt att vara djurägare!
Ja, det är livsfarligt som företagare att "hjälpa till". Hur gärna man än vill för den stackars hästens skull, så får man det säkert i nacken förr eller senare.

 
Ingen bild

Kryddan

15 april 2011 13:14

Vi kan ta min förra PRE som exempel. Den sålde jag med en kilometerlång lista på alla fel som den hade. Kissing spines, ett dåligt bakknä, Cushing och insulinresistens + att den var fångbehandlad. Döm om min förvåning när jag får höra ifrån andra att denna häst nu är frisk!?! Hästen såldes som sällskapshäst, själva historien runt det kan du ju, och den har knappt gått något på ett helt år. Men frisk är den. Visst. Väldigt frisk. De felen som denna häst har hittade nog jag och mina veterinärer bara på. Eller hur.

Ann-Britt

15 april 2011 13:42

Det är bedrövligt och det finns många sådana tyvärr. Det är så synd om hästen som får vandra och bara möter fler besvikna nya ägare.

 
Ingen bild

kryddan

15 april 2011 13:57

Han står fortfarande kvar hos grannen och köparen som köpte hästen har mig veterligen inga planer på att sälja honom. Jag skrev in i kontraktet att jag har förköpsrätt om hon vill sälja, men eftersom jag inte visste att man måste lägga till ett vitesförfarande så kan hon ändå göra som hon vill. Min vet godkände att han fick bli sällskapshäst men jag ville helst ta bort honom. Problemet var att jag fick så många människor emot mig... FY FY FY vilken elak person jag var :/ Samma personer som gick hem och åt en biff - slaktat på ett friskt djur - ansåg att hästar kan man ABSOLUT inte avliva, no mather what. Obegripligt. Hade min vet sagt nej så hade jag tagit bort honom oavsett, men nu gjorde hon inte det, förutsatt att han inte skulle arbetas mer. Men nu har köparen fått barn och står med tre hästar, hur skall hon hinna med allting? Hästen heter Bandolero om det är någon som ser en annons på honom.

 
Ingen bild

Kryddan

15 april 2011 17:03

Vill bara tillägga att jag köpte den här hästen av den förmedlande säljaren när den hade stått i stallet i endast tre dagar. Jag erbjöds även att häva köpet av nämnda säljare men jag avböjde det.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18 19 20
21
22 23
24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se