Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 23 februari 2011

Lite mer minnen

Av Ann-Britt - 23 februari 2011 18:36

Vi har ju åkt runt en del och tittat på hästar och man kan bli visad både det ena och det andra. De plockar förstås fram allt "skräp" de har först och ser om man är dum nog att nappa på betet.

Diverse hästar vi inte lade bud på:


  


Trots visarens balett-moves...


  


Lilla söta "åsnan" som blev dödskär i vår dotter.


  


Inget här heller.


  


Nähä, inte denna heller...


  


Min favorittransport. Två hästar går det in, men jag vet inte om det är boogie.


En gammal fördom, som många gärna för vidare, är att spanjorerna inte säljer några bra ston. Det var faktiskt ett svenskt stuteri som skrev i en blogg att spanjorerna bara säljer skräpston. Då blir jag lite bekymrad eftersom det stuteriet själv köpt ston som de har i avel. Nu haltar logiken för mig. Menar de verkligen att de köpt skräp?

Visst säljer de bra ston, men de är dyra. Långt tillbaka i tiden var det nog så att de höll väldigt hårt i sina ston och de exporterade inte gärna heller.
Men det säger ju sig själv att man inte kan behålla alla ston man får genom tiderna.

För vår del kan vi behålla ett sto vart tredje-fjärde år kanske. Nu är det Azora vi valt att behålla och förhoppningsvis kommer det ett stoföl från Ninfa.

Allt annat är till salu, men inte till vem som helst och inte till låga priser.

En bra köpare ska kunna marknadsföra vår avkomma väl, antingen genom visningar eller ridning. Helst båda förstås.


Jag vågar t o m vara så fräck att jag säger att föl med den stam vi har på våra växer inte på träd ens i Spanien. Är de till salu där är de riktigt dyra.

Om vi tar lille Bailarino t ex har han en mamma med ren Lovera-stam. Och då menar jag verkligen ren, inte en Lovera hingst, utan alla hingstar och ston är Lovera tre led bakåt (nej, förlåt en är Terry). Ninfa har dessutom i princip alla sin förfäder listade i LIMPRE, som är en bok över meriterade PRE. Flera utav dem är med bland de absolut högst rankade. Lägger vi då till Utrerano som pappa kan vi väl säga utan att skämmas att det blir kanon-stam på lillen.








 
 
Ingen bild

Alex

23 februari 2011 19:15

men lilla åsnan va FAKTISKT väldigt söt å gosig, men kanske inget att avla på dock :P

Ann-Britt

23 februari 2011 20:48

Njä nog inte.

 
Therese

Therese

23 februari 2011 22:20

Jag imponeras verkligen av er och önskar fler hade den inställningen och ville satsa så mycket som ni gör med eran avel!!! Bailarino ska bli jättespännande att följa! Han verkar vara en riktigt guldklimp!
MVH
Theresé
Sangre Real PRE

http://www.srpre.com

Ann-Britt

24 februari 2011 07:59

Tack för de fina orden! Ja, vi får se var den lille hamnar, men någonstans bra lär det bli.

 
Ann-Louise

Ann-Louise

24 februari 2011 06:57

Så ni köpte inte dem ;-) !?!?
Praktiskt att stoppa in hästarna i skåpbilen... Holy moses!

http://hastochhund.bloggagratis.se

Ann-Britt

24 februari 2011 08:01

Nä, vi var väl lite kräsna kanske. Men jag funderade på att köpa en sådan transport.

 
Evisen

Evisen

24 februari 2011 07:54

Att de puttar i 2 hästar i den bilen!! Helt otroligt!

http://www.metrobloggen.se/evisen

Ann-Britt

24 februari 2011 08:00

Det gick prima. En bom på dörren när de stängt den och sedan körde de så det rök.

 
Carina

Carina

24 februari 2011 09:54

Transporten såg ju väldigt behändig ut:)och jag har faktiskt sett något liknande här i Sverige där dom hade byggt en hästtransport på en släpvagn, ett bygge som inte direkt såg ut som om det följde vägverkets normer, direkt...
Bra att du tar upp det här med fördomar för dessa är verkligen inte bra för rasen. Tyvärr är det ju också vi (preäg/uppf) som spridit dessa och de har ofta fått stå oemotsagda. Min erfarenhet är att Spanska uppf är enormt stolta över sina hästar och då är det tråkigt om vi i Sverige framställer dom som om dom inte har annat att göra än att "lura" på oss en massa skithästar... hihi... kan se framför mig deras möten i något mörkt källarvalv...- Jaha, någon som har något lämpligt svenskt offer idag? Nä, skämt åsido,
det här är verkligen något som vi behöver debattera och diskutera inom oss för att få stopp på annars kan vi nog snart börja fundera på att göra något annat.
Jag måste få kommentera ditt tidigare inlägg där du tog upp att vi nu har 2 föreningar. Jag är också bekymrad över det upplägget. Inte för att det finns flera föreningar utan för att jag vill att min medlemsavgift ska gå till den förening som jag har behov av och jag har inget behov av FSHS. Om min medlemsavgift samt alla andra uppf´s medlavg istället gick till avelsföreningen så skulle dessa kunna användas tex till att utbilda fler veterinärer för att genomföra fölinskrivningar, förenkla proceduren av avelsvärderingar (tänker ekonomiskt), fortbilda medlemmarna genom föreläsningar och träningar, helt enkelt sånt som en avelsförening ska pyssla med. Vill vi sedan ha aktivitetsföreningar (vilket vi vill)så bör dessa vara regionala och knutna till avelsföreningen. Ska vi överhuvudtaget få igång några aktiviteter så måste aktiviteterna finnas inom rimligt avstånd och då kommer också fler vara intreserade av att vara med både som arrangörer och som deltagare.
Det här, anser jag, skulle gynna rasen.
Ha det gott!

http://www.legendariopre.blogspot.com

Ann-Britt

24 februari 2011 10:14

Visst är de stolta över sina hästar och med all rätt för det mesta.
Jag kommer nog att skriva lite mer om mina åsikter också när det gäller förening/förbund och allt vad vi nu har.
Jag går och funderar och har mig när jag mockar. Det är inte klokt så många fantastiskt intelligenta tankar som dyker upp. Synd att mitt minne är kort bara...hm.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards