Gustavsborg PRE

Alla inlägg under januari 2011

Av Ann-Britt - 4 januari 2011 17:02

Har berättat ibland om min gamla faster, som bor på äldreboende. Innan jul skulle jag hälsa på henne och då hade hon gått och lagt sig och sov innan klockan var 20. Hon blir tunnare och tunnare för varje gång jag kommer. Hon är som en liten fågel.

Igår var det ett inslag på TV om ett äldreboende i Danmark, i Alleröd, där man satsade på fet mat till de äldre och alla hade nu normalvikt även om de kom in som underviktiga. Det var smaskig mat med grädde och smör och de gamla åt med god aptit.

Hos min lilla faster är det annorlunda. Maten ser inte speciellt god ut och till kaffet på eftermiddagen serverades ett par Mariekex när jag var där. Bedrövligt.

Danmark verkar ligga långt före oss när det gäller vård av gamla människor. Läs denna artikel om Lotte:

http://www.sydsvenskan.se/inpalivet/article282647/Moderna-tider-i-Byen.html


Jag såg ett program om boendet på TV och kommer ihåg att de åkt luftballong med de gamla. De kom inte ihåg vad de gjort när de landade, men de hade kul när de var uppe i luften och det var det som räknades. Underbar filosofi!


F-n vet om jag vill bli gammal?!? Det är inte alla förunnat att bli som "farfar" som fortfarande dansar minst 50 danser på en danskväll när han går in på sitt 86:e år.


Lite häst blir det ändå. Vi är med i förbundets kalender minsann med min dimmiga bild. Det var ju trevligt.


  

ANNONS
Av Ann-Britt - 3 januari 2011 16:47

Vi mätte våra små igår och de växer minsann rejält. Corazona är 136 cm (7 mån) och Bailarino 142 cm (9 mån). Aciano blir en ståtlig kille för han är 157 cm (2 år i april). Han brukar växa 2 cm varannan månad och står still varannan.


  


Bailarino har varit lite sur i magen sedan vi avvande och inte gått upp så mycket i vikt som jag önskade, men han har gått upp i alla fall. Vi fjäskar med att ha lite uppvärmt vatten när han kommer in för han dricker en hel del. Då kanske det inte är bra med iskallt tänker vi. Kraftfodret har jag i princip tagit bort. Men nu har hans mage varit bra ett par veckor och jag provar så smått att öka upp kraften igen. Det behövs allt lite extra när de växer så mycket.


  


"Lill-spragan", Corazona, är en rejäl bit och väger nästan 270 kg. Hon är muskulös, inte tjock alls, och inte så konstigt så som hon håller igång. När hon tycker det blir tråkigt i hagen sätter hon igång Bailarino och Futura, som sedan sätter igång Aciano och sedan är det full fart på alla. Då är Corazona nöjd! Hon är så härlig.


Svårt att välja hingst till Aguila för alla hennes föl har blivit riktigt bra. Gotardo och Doblon har lämnat lugna och väldigt snälla avkommor, Utrerano har lämnat snälla med mycket utstrålning. Väldigt lyhörda och lätthanterliga, men med en alldeles speciell "look". Capitano och Corazona syns verkligen och de vet om att de är snygga och speciella.


Det är dags nu att bestämma vilka hingstar och vilka ston som ska betäckas. Väldigt spännande och roligt jobb.


Fotograf Karolina Dahl

ANNONS
Av Ann-Britt - 2 januari 2011 12:30

  


Fotograf av båda bilderna Karolina Dahl


Mor och dotter, Aguila och Corazona. Kan inte bestämma mig om Corazonas man ska få växa eller klippas, men det lutar åt växa ut. Den är makalöst tjock, precis som mammas.


Igår hjälpte hästarna till att "ta in sig". Vi har haft dem i gästhagarna p g a isläget och när vi hämtade Aguila, Corazona och Futura tyckte Bailarino att vi tog dem i fel ordning. Ja, han hade rätt för Futura brukar gå in med honom och mamma. Han gick helt sonika igenom grindtrådarna (slappa elastiska, som inte mått bra av kylan) och tog med sig mamma också. De promenerade fint in bakom de andra tre. Valde ut en box i stallet där de käkade upp morötterna i krubban och sedan lät de sig ledas till rätt boxar där de åt ännu mer morötter. Sötnosarna. Tur att de var så lugna, eftersom allt är istäckt just nu.


  


Azora igen. Behöver jag säga att jag är rätt så förtjust i den damen? Hon är så makalöst trevlig. Lugn, men ändå vaken, följsam, orädd, kärleksfull osv, osv. Jag kan hålla på hur länge som helst. Väldigt lik sin mamma, men lite mjukare i psyket. Gotardo var ett bra val till Aguila.

Vi har hittat en kavaljer till Azora, men jag säger inte vem än.

Av Ann-Britt - 1 januari 2011 15:07

Vi firade med goda och glada vänner igår och hade en mycket trevlig afton. Kenneth och jag rensade champagnesluttar (inte i glasen alltså utan i flaskorna) när gästerna gått hem. Listighetsfaktorn i detta projekt var kanske inte så hög, men det är ju gott med skumpa.

Lite segt att ta sig ut på blankisen imorse och hästarna fick hö inne och gick inte ut förrän vid 11-tiden. De är så snälla och protesterar inte. Sedan kröp vi försiktigt ut längs stallkanten och placerade pållarna i våra gästhagar. Vindskyddat och utan fara för livet. Gräsligt med blankis. Skit också att snön skulle försvinna redan.


  

Fotograf Karolina Dahl

 

Nu blir det fler bilder. Azora G, med hovar denna gång.                      

Det är Karolina som fotat alla bilder i detta inlägg.


  


Futura G. Hon är en liten fin tös.


  


Nu är våra ston så lika varandra att jag verkligen fick anstränga mig för att se om detta var Aguila eller hennes dotter Azora. Jag får erkänna att jag inte är säker. Får nog kolla med Karolina. Men det är nog Azora.


  


Tjusiga Ninfa. Bailarinos mamma.

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20
21
22 23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se