Gustavsborg PRE

Alla inlägg under januari 2011

Av Ann-Britt - 13 januari 2011 16:41

Ha, första dagen utan mössa! Nu tusan är det vår (snart kanske i alla fall).


Vårt underbara torsdagsgäng har varit här idag. De har haft ledigt över alla helger och vi har saknat dem. Och de oss faktiskt. Det var väl gulligt? De är numera självgående i stallet, vilket innebar att jag kunde sitta och jobba på kontoret hela förmiddagen. Magic!


Putte är pigg som en lärka idag. Ögonen ser helt fina ut och han är sig precis lik, äter och kelar och spinner. "Medicinen som jag ska ha i munnen  kan du ge till en annan katt", sa han, "men min ögonsalva kan jag ta".

Jag tyckte att jag fått in den så fint i munnen, tills jag såg en stor kludd gegga på hans kind. Hm, bara att skrapa loss och kleta in i pälsen bak på låret istället.

Det skulle tydligen funka enligt veterinären. Då slickar de i sig den. Jag tror nog inte det gäller Putte, för den verkar fortfarande sitta i pälsen.


  


ANNONS
Av Ann-Britt - 12 januari 2011 19:14

Vår Putte är brakförkyld och fick åka till veterinären idag. Vi kom hem med ögonsalva och pencillin. Det ska bli spännande att administrera detta...

Veterinären sa när han lämnade oss "Du har tur du Putte, som har så trevlig stallpersonal". Han skulle bara veta att det är vi som har mest tur som har en så trevlig stallkatt.

De verkar inte vana vid besök av stallkatter. Får nog medge att alla andra kattburar innehöll "fina" raskatter. Men vår Putte var finast av dem alla tycker Kenneth och jag!


  

ANNONS
Av Ann-Britt - 11 januari 2011 17:46

Imorse släppte vi alla pållar en sväng i ridhuset innan de gick ut i hagarna. Vi tog ut dem två och två och de sprang av sig lite spänningar. Mammorna var helt tossiga. De for som skållade små troll, bockade och gjorde caprioler. De är också de som hatar isen mest och antagligen spänner sig mest av alla i hagen.


Aciano var så söt idag. Han hade irrat sig ner runt den gigantiska vatten/ispölen i sin hage och sedan hittade han ingen väg tillbaka. När Kenneth kom med lunchö stod Aciano och kallade längst ner i hagen. Kenneth fick gå in efter en grimma och guida den lille gossen rätt. Då blev han så glad och sprang upp till sin hög med hö. Snuttungen!


De minsta två har fått sin andra stelkrampsspruta och är nu grundade och klara. De reagerade inte ens.


Bailarino har varit borta vid Acianos box så de fick nosa på varandra. Vi har våra funderingar på att de ska få gå tillsammans när vi avvänjer för gott. Det borde funka. Men man vet ju aldrig förrän man väl släppt dem och då är det så dags. Inte så lätt att hinna ingripa då. Men jag tänkte spendera lite tid med Bailarino vid Acianos box. Borsta och fixa och låta dem prata lite. Hopsläpp får bli när isen lättat förstås så vi vet inte när. Kanske i juli eller så   


  


Tror ni nånsin att det blir så här grönt igen?

Av Ann-Britt - 10 januari 2011 15:21

Vi pulsade ner till stora hagen imorse med tre hästar, över ett fält för vägen var helt isbelagd. När vi väl kom ner fick vi vända igen för insläpp och en bra bit in i hagen var bara is och åter is. Bläää, vi pulsade hem igen och släppte hästarna i en gästhage. De tycker inte det är så väldigt upplyftande att gå där, men vad gör man. Har ingen lust att riskera benen på dem i den andra hagen.


  


Nostalgirunda igen. Indio dagen innan han åkte till nya ägaren. 11 mars 2008.


  


Viento. De åkte tillsammans till Gotland.


  


Här är båda något år senare. De blir fyra år i år, tänka sig.

Av Ann-Britt - 9 januari 2011 14:46

     


"Bättre gå på hal is och ha det glatt än att gå i lera och sörja" så sjunger Robban och visst har han helt rätt. Det inser jag nu när isen är borta och det inte alls är glatt utan leran början komma fram.

Men jag hittade en ensam viol som blommar i en rabatt och det börjar sticka upp lökblad lite här och var. Fotot är från den 1 mars förra året. Dagen är 22 minuter längre.


Jag verkade fölen och Futura i morse. Det var så lite och ta på fölen att det räckte med en liten raspning. Underbart att de växer så jämnt och fint. Futura biljarderar lite och då är det alltid mer att ta på utsidan av framhovarna. Men hon var så duktig idag och det gick som en dans.


Igår blev vi bjudna på mat hos "svärson" och dotter. Martin har fyllt år och bjöd familjen igår kväll. Gott och trevligt. Sådana initiativ ser vi gärna fler av, he, he.


Vi har haft tre gästhästar i stallet sedan i fredags. Det är stor ponnytävling i Helsingborg. Den ena familjen har varit hos oss fyra år i rad nu och det är alltid trevligt när kunderna vill komma tillbaka och denna gången dessutom med en god vän. Ytterligare en ponny skulle kommit, men den ryttaren hade fått förhinder.


Det rör på sig.

Av Ann-Britt - 7 januari 2011 17:43

att dagen har blivit 17 minuter längre sedan vintersolståndet? Underbart!

Av Ann-Britt - 7 januari 2011 13:56

Jaha, då blev det klart. Det var en trevlig kvinna som antog mitt erbjudande. Hon har en underhållande man och en mor som lagar god mat. Perfekt!

Undrar om ni kan komma till ca 19 ikväll och servera middagen? Jag vill se "På spåret" klockan 20.


Nja, skämt åsido. Jag är mycket piggare idag. Kanske beror det på solen och kanske lite på att min envisa förkylning håller på att ge med sig. Har hostat lungorna ur mig några nätter och det är inte uppbyggande för varken humör eller fysik. Nu har jag lånat en morfinbaserad (tror jag) hostmedicin och man sover som en klubbad. Tog mig en hutt mitt i natten och sov till klockan 9. Gick inte bra ihop med cider och vin tydligen. Andnöd kunde uppstå, så jag kunde inte ta en slurk när jag gick och la mig.


Helt underbart väder. Jag satt och solade ett par minuter med en katt i knäet och det kan pigga upp den suraste kärring!


  

Av Ann-Britt - 6 januari 2011 17:40

    

 
Vacker gård, full av snö, 11 hästar, hyfsat snäll gubbe som kör traktor och en trött och sur kärring bortskänkes. Fast kärringen och gubben och alla hästarna plus 3 katter skall få bo kvar. Plus 300 svalor på sommaren.
Du som tar emot erbjudandet får skotta snö, mata människor, katter, hästar och pigga upp alla i din närhet.
Hur kan man bli så här trött????
 
Jag la detta erbjudande på Facebook och ingen har nappat. Jag trodde det skulle stå folk och banka på dörren direkt. Får bara en massa erbjudande om byten, mot fler hästar och katter och ingen traktor. NEJ, jag vill inte ha fler hästar och katter och ingen traktor.
Jag vill bli omhändertagen, få ligga på soffan och äta praliner, skita i att göra något och få maten framdukad, god och näringsrik. Ska det vara så svårt att fatta?
 
 

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20
21
22 23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se